https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kdo skuha najboljšo kislo juho v občini Turnišče?

Nedelica, 24.06.2012 ob 6:10  

V Nedelici pri Kovačevi domačiji so včeraj kuhali kislo juho. Devet ekip iz občine Turnišče je letos drugič pripravljalo svojo kislo juho.


Letošnje kuhanje župe, ki je potekalo drugič zapored, so pripravili skupno s prireditvijo ob dnevu državnosti. Tokratno kuhanje je za razliko od lanskega bilo le družabne narave. Pri pripravi prav posebne juhe so sodelovale ekipe Občine Turnišče, Društva Panis Nedelica, KD Rdeči zvonček Nedelica, KS Nedelica, PGD Turnišče, KD Štefan Raj Turnišče, Klub mladih Turnišče, KD Danijel Halas, KPD Pedal Gomilica in KD Anton Martin Slomšek Renkovci. Kmečke žene so pripravile tudi langaš ter gibanico in krapce.

V poznejših urah so se občani lahko udeležili tudi proslave ob obeležitvi obletnice dneva državnosti, ki je prav tako potekala na Kovačevi domačiji.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.