https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometašice Pomurja čakajo na svoje nasprotnice za Ligo prvakov

28.6.2012  

Po ponedeljkovem žrebu za moške bo danes v Nyonu še žreb za žensko različico Ligo prvakinj. ŽNK Teleing Pomurje se nahaja v tretjem kakovostnem razredu, bo pa domačinka kvalifikacijskega turnirja.


V letošnjo Ligo prvakinj je uvrščenih že 22 klubov, prostora pa je še za deset klubov. Tako se bo v kratkem v Nyonu pričel žreb, v katerem bodo tudi slovenske prvakinje ŽNK Teleing Pomurje.

24 ekip je razdeljeno v tri kakovostne razrede po osem klubov, Pomurke so v tretjem bobnu. Osem klubov, med njimi tudi Beltinčanke, bodo gostiteljice kvalifikacijskega turnirja, ki bo na sporedu od 11. do 16. avgusta.

V šestnajstino finale se bodo 22-im neposredno uvrščenim klubom pridružilo še osem zmagovalk turnirjev in dve najboljši drugouvrščeni ekipi. Nadalje tekmovanje poteka po izločevalnem sistemu, kjer se do polfinala igrata po dve tekmi, finalna tekma pa bo 23. maja 2013 v Londonu. Naslov prvakinj branijo nogometašice francoskega Lyona, ki so maja letos premagali Nemke Potsdam z 2:0.

Pred šestimi leti osvojile tretje mesto

ŽNK Pomurje je Slovenijo zastopal na podobnem turnirju tudi pred šestimi leti, ko so bile prvič državne prvakinje. Na turnirju, ki je potekal na murskosoboški Fazaneriji, so poleg Pomurk nastopile še belgijski Rapide Wazenaal, finski Parnü Jalgpalliklubi in srbski Mašinac Niš. Domačinke so osvojile tretje mesto.

Ekipa ŽNK Pomurje leta 2006

1. krog:

ZFK Mašinac Niš - Pärnu Jalgpalliklubi 6:1
KFC Rapide Wezemaal - žNK Pomurje 5:0

2. krog:

Pärnu Jalgpalliklubi - KFC Rapide Wezemaal 0:7
ZFK Mašinac Niš - žNK Pomurje 3:2

3. krog:

KFC Rapide Wezemaal - ZFK Mašinac Niš 6:1
žNK Pomurje - Pärnu Jalgpalliklubi 7:1

Končni vrstni red: KFC Rapide Wezemaal 9 (+15), ZFK Mašinac Niš 6 (+1), žNK Pomurje 3 (0) in Pärnu Jalgpalliklubi 0 (-18).

Belgijke - zmagovalke turnirja

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2012 ob 11:19 KAFKA gost

      Fenomen iz Beltinec, da iz takšne občine oz.vasi dekleta tekmujejo v tako velikem rangu. Zasluga grer predvsem vodstvu kluba ter trenerju, ki ima podporo s strani vodstva kluba.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.06.2012 ob 11:24 Navijač kluba gost

      Lep uspeh za takšen klub. Vsa času trenerju Bojanu Jančarju, kateri ima veliko znanja ter potrpljenja z dekleti, da so lahko dosegli takšen rezultat. Bili bi lahko za vzgled ostalim klubom predvsem iz bližnjih vasi, ki se tekmujejo v raznihn ligah, vendar predvsem zaradi nestrokovnega vodstva klubov ni rezultatov. V novi preobleki pa upam, da bodo rezultatti tudi prišli v tekmovanju v ligi in mednarodnih srečanjih. L.P.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.