https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Poletni tabor »Goričke face«

05.07.2012 ob 10:50  

Prvi teden poletnih počitnic je poleg brezskrbnih dni prinesel tudi prvi poletni naravoslovno-športni tabor, ki se je zaključil pretekli vikend. Na petdnevnem taboru, ki so ga udeleženci poimenovali »Goričke face«, so sodelovali učenci Osnovne šole Grad in učenci Osnovne šole Kuzma. Namen tabora je bil, da se mladi na zabaven, izobraževalen in športen način družijo in vzpostavijo stik še z drugimi sovrstniki ter da sporočeno preživljajo prosti čas v naravi, stran od televizije in računalnikov. 


Prvi dan je minil v sproščenem vzdušju, s spoznavnimi igrami ter z obiskom zeliščarja Lovra Vehovarja, ki je navdušil s svojim znanjem o zeliščnih rastlinah ter z družino skuhal čaj, ki  jih je v vročem popoldnevu prijetno ohladil. Ker pa so v bližini šole idealne kolesarske poti, so se udeleženci tabora s kolesi odpravili do Ledavskega jezera, ki je kot nalašč primerno za prve zavesljaje v novo avanturo s kajaki. Izkušnja je bila nepozabna in predvsem mokra, saj noben izmed  pogumnežev po vožnji ni ostal suh. Po pikniku na turistični kmetiji Ferencovih in po športno-družabnih igrah je sledil naravoslovni del z razvijanjem veščin orientacije in spoznavanjem Ledavskega jezera.

Četrtkove visoke temperature so izkoristili za kopanje in vodne igre v Termah 3000. Obiskali so tudi center Aqualutra, kjer je veliko zanimivega in predvsem novega o vidri, kraljici voda na Goričkem, povedala Marjana Hönigsfeld Adamič. Skupaj so se odpravili v bližnji gozd s potokom, kjer niso srečali vidre, so pa videli nekaj drugih gozdnih živali. Med vožnjo po Goričkem so se ustavili tudi pri spomeniku v naselju Ženavlje, kjer je pristal prvi stratosferski balon. Nočne ure so prebedeli skupaj z učiteljem Šalamonom, ki jih je poučil o ozvezdju, planetih in jim omogočil, da so s teleskopom opazovali luno in nočno nebo. Svoje spretnosti so preizkusili v igrah brez meja, kjer so se dodobra razgibali in pokazali svoj tekmovalni in ekipni duh.

Po besedah vodje tabora, Mateje Žökš, so preživeli nekaj čudovitih dni, ki so bili poplačani z navdušenjem in nasmehi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.