https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Kolesar trčil ob rob pločnika in se hudo poškodoval

07.07.2012 ob 7:54  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali osem prometnih nesreč, trinajst kaznivih dejanj, deset kršitev javnega reda in miru, travniški požar, pridržali tri osebe, zasegli dva mopeda in pet primerov povoženja divjadi.

V Murski Soboti je kolesar trčil v robnik pločnika in zaradi tega padel po vozišču. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval in se zdravi v soboški bolnišnici. V eni prometni nesreči se je ena oseba še lažje poškodovala, v ostalih šestih pa je nastala samo gmotna škoda. 

Na področju kriminalitete so obravnavali sedem tatvin, tri poškodovanja tuje stvari, dve kaznivi dejanji zatajitve in zasegli ponarejene registrske tablice. V Moravskih Toplicah je neznanec s tovornega avtomobila in priklopnika ukradel registrski tablici. Ukradeni sta bili registrski tablici KK SH-599 in KK SR-158. Na mejnem prehodu Petišovci je bil obravnavan tujec, ki je na vozilu uporabljal ponarejene registrske tablice. Ugotovljeno je bilo tudi , da je vozilu potekla veljavnost prometnega dovoljenja. 

Javni red in mir je bil kršen devetkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili. 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so bili pridržani trije vozniki osebnih avtomobilov. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in veljavne registracije, pa so dvema voznikoma zasegli mopeda. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na relaciji M. Sobota – Dobrovnik - Turnišče – Črenšovci. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.