https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboška občina mora plačati 540 tisoč evrov odškodnine

Murska Sobota, 13.07.2012 ob 7:45  

 Gre za odškodnino v zvezi z denacionalizacijskim postopkom za zgradbo, ki jo je murskosoboška občina uporabljala za potrebe vrtca enote Gozdiček.

 

 

Murskosoboška občina bo tako morala plačati odškodnino denacionalizacijskemu upravičencu v višini 540 tisoč evrov, objekt (Valijeva vila) pa so morali vrniti tudi v naravi. Kljub temu, da so nam na murskosoboški občini še aprila zatrjevali, da gre za zmotno ugotovljeno dejansko stanje in posledično napačno uporabljeno materialno pravo, bo občina morala seči globoko v žep. Da se je mestna uprava "sprijaznila" s sodbo sodišča, je jasno tudi iz pogleda na rebalans proračuna murskosoboške občine, v katerem je omenjeni znesek za poplačilo odškodnine tudi predviden. 

Kot je za Vestnik povedal murskosoboški župan Anton Štihec, denacionalizacijskega upravičenca ne poznajo in da gre za družino iz New Yorka, do katere pa po Štihčevih besedah na občini ne morejo priti, da bi se z njimi sami pogajali. Štihec je sicer za Vestnik med drugim še dejal, da gre pri 540 tisoč evrih odškodnine le za polovico zneska, ki ga bo občina morala plačati. Skupno bo torej odškodnina na koncu znesla več kot milijon evrov.

Celec trdi eno, Štihec drugo

Kot pravi svetnik SDS, Robert Celec, bi lahko občina bistveno »boljše prišla skozi«. Menda naj bi bila tožeča stranka bila pripravljena na poravnavo v znesku okrog 200 tisoč evrov, občinska uprava na čelu s Štihcem pa se naj ne bi želela dogovoriti in pogoditi."Lahko se je tožiti, če ne gre iz tvojega žepa," dodaja Celec. Štihec insinuacije Celca označuje za lažne, saj pravi, da občina mora v vsakem primeru plačati odškodnino v skladu z zakonom in odločitvijo sodišča.

Odvetnik tožeče stranke Radoslav Sukič je sicer za Vestnik potrdil, da je občini nekoč ponudil poravnavo, ki pa je niso sprejeli. Po njegovih besedah so bili prepričani, da ne bo potrebna vrnitev v naravi, ampak bo država upravičencem izplačala obveznice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2012 ob 7:51 batina78 gost

      Tak se pejnezi ta mečejo. Dobro ka smo fsi bogati, pa nan nej trbej gledati ka preživimo iz mejsca v mejsec. Bruhaš.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2012 ob 8:34 batina88 gost

      Seveda mora občina plačati odškodnino, saj je izgubila tožbo... Če bi se pa prej dogovorila pa ji ne bi bilo treba plačati. Odvetnik Sukič je jasno povedal kdo tu laže...

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.07.2012 ob 8:35 prekmurec gost

      sten bi evropska nogometna mura bi si finančno kar dobro opmogla

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.07.2012 ob 8:45 škoda gost

      ....pa grejo reflektorji za odškodnino.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. smrt
      13.07.2012 ob 10:49 smrt

      Pa 100.000 € za spomenik ka de stal v Soboti takozvana "muza " in ode denar zaradi pametnoga Štihca

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.07.2012 ob 10:58 kluklu gost

      mogoče bi štihec namesto da je šel v seoul lahko šel k družini v new york. no mogoče pa v koreji isto imajo neko denacionalizacijsko zadevo,

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.07.2012 ob 11:00 reltih gost

      Ka mislite ka samo nogometni klub obstaja v MS?Mura če si opomore,de itak v naslednjoj sezoni spet problem za denar...denar je treba vlagat v razvoj ne pa v nogometne klube!!!!!

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.07.2012 ob 12:07 nekabneka gost

      Dajte resno no, vejpa zresnite se, pa ge san tuj navijač Mure ale man zdravo pamet pa tau po zdrave pamete znaš ka resno nemreš vse občinske pejneze v klub metate... Kaj je že of nad meuf pravo, mura de tak pa probleme mejla s kešon... Trbej na razvoj gledate pa tak dale... nej ka še pošteneh cest, pa urejenih pločnikov za kolesare pa kanalizacije pa tak dale nega...

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.07.2012 ob 12:17 hfhf gost

      "Staro zgradbo" nan pustite pri meri, ka mo se lejko skrivali, šli za cajceke pa lopove, kak nekda:))

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.07.2012 ob 18:36 goga gost

      ge san bila v toj hiši negda doma oča je bil hišnik man lejpe spomine pa v vrtec san odla tudi se tou odškodnino pa bi naj plačal Štihec san ka se je nej ščel pogoditi z odvetnikon in sta se skregala zavolo drugoga zdaj pa njemi gveravle dvomin ka tej ka tou nazaj dobijo sploj znajo razen iz slik ka tou je pa ge tou je

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.07.2012 ob 18:41 ge gost

      tak je, Tadeja ,...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.