https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PLUS

Društvo Perika iz Gančan - zagotoviti želijo kvalitetno preživljanje prostega časa

Gančani, 17.7.2012  

Društvo za trajnostni razvoj Perika je mlado društvo, ki je zaživelo šele pred kratkim.

V rubriki POM-PLUS vsak torek objavljamo pogovore s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, fundacij, društev, klubov in zavodov ter predstavljamo njihovo delovanje, POM-PLUS pa razkriva tudi posameznike, ki širši javnosti zaradi narave svojega dela niso znani.

Kot nam je zaupala njihova predsednica Jasmina Sraka, je bilo pobud za ustanovitev mnogo, najtehtnejši razlog pa je bila vsekakor želja po kvalitetnem preživljanju prostega časa. 

Ideja o ustanovitvi društva je visela dolgo v zraku, s tem, ko je pa želja po neodvisnem izražanju lastne kreativnosti in uresničevanje ambicij ter želja v smislu kvalitetnega preživljanja prostega časa postajala vedno večja, je rasla tudi želja in kmalu za tem je nastala Perika. Tako danes želijo zagotoviti trajnostni duhovni in gospodarski razvoj podeželja, predvsem spodbuditi in ohraniti tradicionalne razvojne aktivnosti in aktivirati širše medgeneracijsko sodelovanje v njih.  

Prvo soboto v juliju so člani v okviru društva v Gančanih organizirali svojo prvo samostojno prireditev, in sicer športne "VEŠKE IGRE". Kljub temu, da je društvo javnosti še neznano, so igre bile dobro obiskane. Jasmina Sraka je ob tem povedala: "Čeprav smo sveže društvo, uradno delujoči slaba dva mesca, smo uspešno izvedli našo prvo uradno prireditev "VEŠKE IGRE", ki je bila neke vrste zrelostni izpit, ki smo ga vsi uspešno opravili."

Jasmina dodaja, da si nekih končnih ciljev ne zadajajo. Raje se pustijo presenetiti, krmilo pa pri tem prepuščajo svojim željam in ambicijam.  Prav tako pa se ne osredotočajo na določeno področje delovanja, saj so mnenja, da so ideje tiste, ki jih bodo popeljale do določenih ciljev in rezultatov. 

Društvo trenutno šteje 17 aktivnih članov, ki trenutno z idejami razvijajo svoj naslednji projekt, ki bo predvidoma jeseni. V načrtu imajo orientacijski pohod, ki pa bo po napovedih nekaj posebnega. 

In še za konec njihovo načelo:

"Edino, kar nas žene, je želja po ustvarjanju, druženju in kvalitetnem preživljanju časa v prijateljsko obarvanem društvu, društvu Perika."

 

PRIPOROČAMO:

VSI POM-PLUSI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2012 ob 21:47 gost talija gost

      To je vse lepo da se mladi domislijo in ustanovijo kakšna društva.Kajti dandanes je zelo pomembno druženje na kakršen koli način.Kot vem za tradicijo v Gančanih postavljanje majuša kakor ga v tej vesi imenujejo.Mesec Maj je že minil tako tudi Junij in pa Julij je že na polovici, majuš pa še vedno stoji.Kolikor vem so v Gančanih imeli vedno porihtano da je majuš zadnji dan v Maju padel,vendar še vedno stoji.Ali pa ga imajo že pripravljenega za naslednje leto.Zato pa je lepo da se ustanavljajo razna društva,kajti stem je potrebno delati maksimalno ne pa samo na pol.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.