https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kriminalisti zaradi zlorabe uradnega položaja ovadili Regino Cipot

Murska Sobota, 20.07.2012 ob 11:27  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije, Policijske uprave Murska Sobota so  po dalj časa trajajoči obravnavi zadeve s področja gospodarske kriminalitete podali tri kazenske ovadbe zoper dve osebi  za skupaj sedem kaznivih dejanj.

 

Zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic so ovadili nekdanjo ravnateljico javnega zavoda z območja Pomurja (po naših podatkih gre za nekdanjo ravnateljico murskosoboške gimnazije Regino Cipot), in sicer:

-       ker je naročila, da se je več zaposlenim večkrat izplačal denar iz poslovnega transakcijskega računa javnega zavoda kot izplačila denarja vzajemne pomoči v skupnem znesku 37.097,20 EUR. Na poslovni račun je bilo do sedaj vrnjeno 31.267,73 EUR, tako da je javni zavod še vedno oškodovan za 5.829,47 EUR;

-       ker je naročila, da se njej večkrat izplačal denar iz poslovnega transakcijskega računa javnega zavoda kot izplačilo denarja vzajemne pomoči, s čimer si je pridobila protipravno premoženjsko korist v znesku 17.773,30 EUR in za enak znesek oškodovala javni zavod.

-       ker je odredila, da se zaposleni v zavodu izplačujejo celotne plače, kljub temu, da sploh ni delala in da ji je odobrila izplačilo 16,5 mesečnih plač odpravnine, namesto treh. Tako ji je pridobila premoženjsko korist v višini najmanj 86.201,50 EUR in oškodovala javni zavod za 123.152,40 EUR. Prav tako pa je osumljena kaznivega dejanja nevestnega dela v službi, ker je opuščala dolžno nadzorstvo in s tem povzročila škodo javnemu zavodu.

V sklopu istega predkazenskega postopka so zoper osebo, ki je izvajala računovodske  posle v imenu pogodbene pravne osebe za javni zavod, podali dve kazenski ovadbi za tri kazniva dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, in sicer:

- ker si je dalj časa nezakonito nakazoval denar iz poslovnega računa javnega zavoda na svoj  transakcijski račun v skupnem znesku  49.833,09 EUR;    

- ker si je dalj časa nezakonito nakazoval denar iz poslovnega računa javnega zavoda na račun  svojega podjetja  v skupnem znesku 33.127,00 EUR in

- ker je v času od 1.7.2007 do 31.8.2011 javnemu zavodu zaračunal in plačal družbi, v kateri je bil zaposlen za skupaj 28.470,09 EUR več, kot bi lahko, s čimer je za enak znesek oškodoval javni zavod.

Ugotovljeno je bilo, da je v času predkazenskega postopka bilo s strani osumljenca in pravne osebe javnemu zavodu vrnjeno skupaj 78.366,39 EUR.

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2012 ob 11:35 seko gost

      No upajmo, da bo kriminalec dobil pošteno globo! Da bo do konca življenja premišljevala, da služi na račun državljanov. Edino kar me moti, da je na moji diplomi sedaj podpisan kriminalec:)

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2012 ob 13:14 nuna gost

      ma ta je delala zgago že takrat ko sem jaz hodila na to šolo, pa je tega že več kot 20 let...

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.07.2012 ob 17:48 čika-pajo gost

      Ne serite klamfe kriminlec je oseba keri je bilo dejanje dokazano in kera je pravnomočno obsojena.Če bi pa bil ge slučajno tam podpisani namesto cipotove pa vas dosta gimnazijcev sploj nebi imelo diplome.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2012 ob 12:15 majmun gost

      Umirite se prosin! To ka je zasrala de pač poplačala.. moremo pa se zavedati ka je bila duga lejta lutka drugih.. marioneta ka so drugi povedalli je mogla napraviti. ne zagovarjan niti slučajno cipotove, ker bi se kak glave celotne ustanove mogla samostojno in verodostojno odločati po svoji presoji, ker zna ka je ona odgovorna in ona podpisana, nej ostali keri solijo pamet! Če pa nevejte točne podrobnosti pa se ne vmešavlite, ne žalite pa niti ne zagovarjajte. Čist moje osebno mnenje! Pa brez zamere.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.