https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Gladina Mure upada

23.07.2012 ob 14:01  

Gladina reke Mure v Gornji Radgoni in Petanjcih upada, v spodnjem toku ob meji s Hrvaško pa se naraščanje umirja. Na območju Slovenije bo visoka voda Mure predvidoma še v torek. Burja na Obali in na Vipavskem pa danes že slabi. Koprsko tovorno pristanišče in mejni prehod Hotiza do nadaljnjega ostajata zaprta.


Na območju ob meji s Hrvaško je danes dopoldne Mura dosegla največji pretok, po ocenah Agencije RS za okolje (Arso) pa bo postopoma začela upadati predvidoma v noči na torek. V zgornjem toku Mure v Sloveniji se bo reka začela vračati v strugo, v spodnjem toku pa bo še poplavljala znotraj poplavnih nasipov.

Pretok Mure v Gornji Radgoni je danes ob 7. uri znašal 810 kubičnih metrov na sekundo, v Petanjcih pa 940 kubičnih metrov na sekundo in se zmanjšuje. Nevšečnosti na Obali in na Vipavskem pa tudi danes povzroča burja. Kot so zapisali na spletnih straneh Arsa, sicer burja slabi, vendar najvišje hitrosti še vedno dosegajo nekaj nad 100 kilometrov na uro.

Mura včeraj v Petanjcih. (Foto: Leon Zelko)

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so tako za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton zaprte hitra cesta Razdrto-Vrtojba med razcepom Nanos in Ajdovščino ter ceste Podnanos-Ajdovščina, Ajševica-Selo ter Tri hiše-Vogrsko.

Koprsko tovorno pristanišče, ki je bilo zaradi burje zaprto od nedelje, so danes zjutraj sicer sprva odprli za tovorni promet, vendar je zaradi sunkov burje trenutno spet zaprto, so za STA povedali za upravi za pomorstvo. Zaradi poplavljanja reke Mure je do nadaljnjega zaprt tudi mejni prehod Hotiza.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.