https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Ta vikend v Rakičanu začetek državnega jadralnega prvenstva

Rakičan, 24.7.2012  

Državno jadralno prvenstvo v klubskem in odprtem razredu tokrat že sedmič v organizaciji Aerokluba Murska Sobota. 


V Rakičanubo od 28. julija do 5. avgusta potekalo državno jadralno prvenstvo 2012 in mednarodno odprto prvenstvo Zavarovalnice Triglav. Skupno bo sodelovalo dvaintrideset tekmovalcev iz dvanajstih slovenskih aeroklubov, ter tekmovalec iz Madžarske, ki bodo tekmovali v klubskem in odprtem razredu. Prvenstvo bo potekalo v zračnem prostoru Slovenije, Madžarske in Hrvaške.

Na prvenstvu bo sodelovalo 32 tekmovalcev 

21. državno prvenstvo v jadralnem letenju bo potekalo v organizaciji Aerokluba Murska Sobota. Prvenstva se bo udeležilo dvaintrideset tekmovalcev, od tega bo v odrtem razredu sodelovalo 10 tekmovalcev iz osmih aeroklubov, v klubskem razredu pa enaindvajset tekmovalcev iz desetih aeroklubov. Na mednarodnem odprtem tekmovanju bo sodeloval tekmovalec iz aerokluba VAC na Madžarskem.

Foto: Aero klub Murska Sobota

Največ tekmovalcev prihaja iz Aerokluba Celje, ki sodi po številu jadralnih pilotov, novo šolanih jadralnih pilotov ter številu jadralnih letal v sam slovenski vrh. Barve domačega aerokluba bodo zastopali trije tekmovalci, in sicer, Damijan Korpič, Marjan Medič v klubskem razredu in Rajko Grčar v odprtem razredu.

Najbolj zanimivo bo ob vračanju čez ciljno črto

Leti v obeh kategorijah bodo dolgi do 500 kilometrov. Za vleko vseh dvaintrideset tekmovalcev bo skrbelo pet vlečnih letal, od tega dve iz domačega kluba in tri najeta. Prvenstvo bo potekalo v zračnem prostoru Slovenije, Madžarske in Hrvaške. Za gledalce bo najbolj zanimiv pričetek tekmovanja, ki bo potekal vsak dan prvenstva okrog enajste ure ter konec tekmovanja, ko se bodo jadralna letala vračala čez ciljno črto in spuščala vodo. Sprotni rezultati tekmovanja bodo objavljeni na spletni strani Aerokluba Murska Sobota, razglasitev končnih zmagovalcev pa  bo potekala v nedeljo ob deseti uri zjutraj.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.