https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Sonja Roman: Napovedovati olimpijsko kolajno bi bilo nerealno

Lendava, 27.07.2012 ob 7:50  

Pomurska atletinja Sonja Roman se nekaj dni pred odhodom na olimpijske igre v London mudi v Lendavi. Zaupala nam je svoja pričakovanja o bližajočem se nastopu in izdala, kdo od bližnjih bo zanjo navijal na stadionu v Londonu.


V Lendavi se počuti dobro

Lendavo je trenutno najboljša pomurska atletinja izbrala za zadnje priprave na olimpijski nastop. Kot nam je zaupala, se je za Lendavo odločila zato, ker ji je Občina Lendava finančno priskočila na pomoč, tu lahko koristi tudi Terme Lendava in lendavski stadion. Priročno ji je, da lahko po treningih takoj skoči za nekaj minut v bazen in opravi regeneracijo telesa. V Lendavi je tri leta star stadion, ki je, kot pravi Romanova, še zelo primeren za trening. Podlaga lendavskega stadiona, na kateri trenira, še ni trda in je zato manj možnosti za poškodbe. Všeč ji je tudi ideja, da je blizu Hodoša in tako lahko vedno skoči domov, če kaj pogreša ali rabi. Tu trenira in biva že deveti dan, Lendavo pa bo zapustila danes, saj mora pred sredinim odhodom v London še marsikaj pripraviti in spakirati.

Želja: uvrstitev v polfinale

Letos se je pomurska olimpijka po dveh letih vrnila v športni tekmovalni cirkus, zato je vesela, da je sploh izpolnila normo za nastop na olimpijskih igrah. Nemalokdo je presenečen, da se je po poškodbi izpred dveh let že uspešno vrnila na tekmovalno stezo in se uvrstila na najprestižnejše tekmovanje. Kot je sama povedala, ji manjkata dve leti treningov in tekmovalni občutek, zaradi česar še občuti tudi nekaj treme. Na olimpijski nastop se je dobro pripravila, bo pa po lastni oceni potrebovala še kakšno sezono, da bo lahko dosegla formo iz leta 2009, ko je dosegla tudi državni rekord. Sezono Romanova že samo zaradi uvrstitve na olimpijske igre ocenjuje kot uspešno, vrhunec sezone pa bi rada dosegla z dobro uvrstitvijo na prihajajočem tekmovanju. Kot pravi sama: »Skrita želja pa vseeno ostaja, to je uvrstitev v polfinale na olimpijskih igrah.«

Treme pred odhodom še ne čuti

Treme pred olimpijskimi igrami še ne čuti, pravi, da bi bilo to še prehitro, saj je njen nastop šele 6. avgusta: »Verjetno pa se bo začela ta trema stopnjevati, ko bom prišla v olimpijsko vas, ko bom med samimi športniki. Takrat se bom šele fizično zavedala, da sem res na Olimpijadi.«

Sam London tekmovalno že pozna, je pa za olimpijske igre zgrajen popolnoma nov stadion. Z njim in celotnim dogajanjem se bo imela čas seznaniti nekaj dni pred nastopom, ko bo prispela na samo prizorišče dogajanja. Ima pa 33-letna Hodošanka izkušnje z olimpijskim cirkusom že iz leta 2008 v Pekingu, kjer je v teku na 1500 metrov dosegla 18. mesto.

Na sam olimpijski nastop tekačica gleda kot na le enega izmed nastopov, zato priprave nanj potekajo kot na vsa druga tekmovanja. Tudi s prehrano pred olimpijskim nastopom ne bo eksperimentirala. Kot so ji sporočili iz olimpijskega tabora, je hrane v Londonu veliko preveč, na njenem jedilniku pred tekmo pa se bo najverjetneje znašlo perutninsko meso in testenine.

Olimpijado bo zapustila med zadnjimi

Atletski nastopi so med zadnjimi na olimpijadi, zato se bo Romanova olimpijski karavani pridružila nekaj dni po sami otvoritvi iger. Kot pravi, sicer obžaluje, da ne bo prisotna na otvoritveni slovesnosti, se pa veseli zaključka. Na Olimpijadi naj bi postalo zanimivo šele, ko so nastopi že za njimi, takrat so športniki veliko bolj sproščeni in družabni.

Bližnji bodo zanjo navijali iz domačih naslonjačev

Sobo v olimpijski vasi si bo Romanova delila z atletinjo Tino Šutej, od bližnjih pa je v Londonu ne bo spremljal nihče. Kot je povedala, se bolje počuti, če je na prizorišču pomembnih tekem sama. Ob samem nastopu in tudi pripravah je dosti bolj sproščena, če domači ostanejo doma in njene nastope spremljajo preko televizijskih ekranov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.07.2012 ob 9:27 kar eden gost

      vejpa ge ne razmen naše športnike, ka bi vsi šli na OI, pa tak znajo ka nemajo šanso za medaljo. Z drugimi besedami idejo na brezplačne počitnice!!!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. sreporter
      29.07.2012 ob 16:01 sreporter

      uspeh je že ka naredeš normo, pa ka se sploj lejko udeležijš teh iger. Med drugim je eno od gesel OI tudi - Važno je sodelovati- ne zmagati ! Če be se tij s športon ukvarjo be se tude želeu nekan prite. ale?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.