https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Durs bo vrnil preplačano dohodnino iz drugega svežnja

27.07.2012 ob 10:33  

Davčna uprava RS (Durs) bo danes vrnila skupaj 53,7 milijona evrov preplačane dohodnine iz drugega svežnja informativnih izračunov za lani, ki jih je bilo 477.982. Rok za doplačilo skupaj 145,9 milijona evrov premalo plačane dohodnine iz tega svežnja se bo iztekel 2. avgusta.


Pri vračilu dohodnine Durs lahko opravi pobot obveznosti in terjatev. Tistim zavezancem, ki imajo kakšne neporavnane obveznosti, bo tako davčna uprava na bančne račune nakazala nižje zneske vračila, kot pa so bili navedeni na njihovih informativnih izračunih dohodnine.

Durs je konec maja po pošti na dom poslal drugi in hkrati zadnji sveženj informativnih izračunov dohodnine za leto 2011. V tem svežnju je bilo 141.945 oz. 29,7 odstotka takšnih z doplačili, 298.272 oz. 62,4 odstotka z vračili, preostalih 37.765 oz. 7,9 odstotka pa brez vračila ali doplačila dohodnine.

Durs je za lani izdal skupaj 1.005.348 informativnih izračunov dohodnine. Kdor ga ni prejel, mora dohodninsko napoved vložiti sam. Rok za to se bo iztekel v torek, 31. julija.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.