https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Praznovanje 80. obletnice PGD Kapela

Kapela, 30.07.2012 ob 17:55  

Ta vikend so na Kapeli praznovali 80 let obstoja in delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Kapela.


Ob tem visokem jubileju so v petek pripravili slavnostno sejo, v soboto pa prireditev, kjer so slavnostni govorci obudili spomin na začetke društva, njihove aktivnosti, najbolj zaslužnim pa so podelili priznanja Gasilske zveze Slovenije.

Za popestritev dogajanja je poskrbel radgonski oktet, nastopili pa so tudi mlade gasilke in gasilci ter folklorna skupina. Po končanem uradnem delu se je nadaljevala zabava z nastopom skupine Navihanke.

Gasilsko društvo Kapela (kot so ga takrat imenovali) je bilo ustanovljeno 20. oktobra 1932. leta. Razvilo se je iz dveh že delujočih društev GD Radenci in GD Okoslavci.

Društvo ima trenutno 84 članov, zastopane pa so vse starostne skupine. 19 članov je mlajših od osemnajst let. Člani in članice se udeležujejo vseh aktivnosti, ki so povezane z gasilstvom, od izobraževanj, posvetov, tekmovanj, slovesnosti, še posebej pa so aktivni na področju gasilskega varstva.

Kot je povedal Darjan Meglič, je zelo aktivna mladina, s katerimi se udeležujejo različnih tekmovanj. Obiskujejo pokalna tekmovanja, tekmovanja iz gasilskega kviza, gasilske orientacije. Ekipa pionirjev je letos dosegla prvo mesto na občinskem tekmovanju, ena ekipa pa si je na regijskem tekmovanju iz gasilske orientacije priborila udeležbo na državnem tekmovanju. Lani so se državnega tekmovanja iz orientacije udeležili s tremi ekipami, kjer so dosegli zavidljive uspehe.

V društvu dajejo velik poudarek podmladku, zato jim v okviru društva nudijo številne dodatne aktivnosti, kot so: izdelovanje novoletnih okraskov, aktivno izvajanje velikega števila raznih vaj, organizirajo izlete, tekmovanja. Poskrbijo torej za aktivno preživljanje prostega časa.

Iz društva so nam posredovali tudi starejše fotografije, tako da lahko ob pogledu na njih obudite spomine na stare čase (proti koncu galerije), prav tako pa si lahko v spodnji galeriji pogledate posnetke z dogajanja na slovesnosti v soboto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.