https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Monografija ob 100. obletnici cerkve Sv. Nikolaja

Murska Sobota, 31.07.2012 ob 9:19  

V okviru praznovanja stote obletnice od posvetitve nove in povečane stolne cerkve sv. Nikolaja v Murski Soboti sta Župnija M. Sobota in Miklavžev zavod izdala omenjeno monografijo.

V Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti je bila predstavljena monografija, ki je delo sedmih avtorjev, Franca Kuzmiča, Janeza Balažica, Mateje Žižek, Jožefa Smeja, Andreje Benko, Franca Obala in Vinka Škafarja. Nadalje so dodani kratki spominski prispevki ljudi, ki so v stolni cerkvi opravljali službo župnikov ali kaplanov po drugi svetovni vojni. Knjiga vsebuje sedem obsežnejših razprav, ki vsaka zase predstavljajo zgodovinska, umetnostno-zgodovinska, arhitekturna in ekumensko-cerkvena dejstva, dognanja in ozadja.

K temu je dodana tudi razstava z naslovom Sto let »nove« cerkve sv. Nikolaja v Murski Soboti in je delo Andreje Benko in Mateje Žižek.

 

Hkrati se je odprla razstava likovnih del različnih ustvarjalcev, ki so pod vodstvom Antona Buzetija, nastajala v likovni koloniji, ki je potekala v juliju letos.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.