https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občinski svetniki odločili, da bo vrtec v Beltincih cenejši

Beltinci, 01.08.2012 ob 12:30  

Občinski svetniki Občine Beltinci so na včerajšnji 18. redni seji odločili, da se bodo cene vrtca s 1. septembrom znižale.


Svetniki so soglasno sprejeli predlog, da se cene programov predšolske vzgoje v Vrtcu Beltinci uskladijo z znižanjem plač v javni upravi. Ob ponovnem izračunu ekonomske cene se bo s 1. septembrom vrtec za varstvo otroka v prvem starostnem obdobju z zdajšnjih 487 evrov znižal na 460 evrov, varstvo otrok v drugem starostnem obdobju in kombiniranem oddelku pa bo namesto sedanjih 358 evrov, znašalo 335 evrov.

Hkrati so svetniki sprejeli sklep, po katerem staršem, katerih otroci v času poletnih počitnic (julija in avgusta) ne obiskujejo vrtca, ne bo potrebno plačevati prispevkov za ta dva meseca. Do sedaj se je obračunaval prispevek staršev za en mesec v višini 20 odstotkov cene programa vrtca.

Občinski svetniki so včeraj tudi potrdili imenovanje strokovne komisije o spodbujanju podjetništva v občini Beltinci.

Na seji so odločali tudi o potrditvi predinvesticijske zasnove za oskrbo s pitno vodo Pomurja – sistem B. Predinvseticijska zasnova je bila deležna sprememb, zahtevanih s strani JASPERS ter Ministrstva za  kmetijstvo in okolje. Glavne predlagane spremembe so bile: maksimalna potrebna kapaciteta vodnih virov 175 l/s, zmanjšanje nekaterih dimenzij transportnih vodov, ukinitev nekaterih novih transportnih vodov ter sprememba nekaterih primarnih vodov v status transportnih vodov za napajanje tudi drugih občin. O spremenjenem predlogu so občinski svetniki imeli številne pomisleke, zaradi česar so s 14 glasovi proti in enim glasom za sklep zavrnili.

Sprejeli so predlog o sofinanciranju programov kulturnih društev in kulturnih projektov v Občini Beltinci. Po presoji komisije, ki je opravila vrednotenje programov kulturnih društev in projektov, bo tako KUD Beltinci od Občine prejel 11.000 evrov, KUD DOLINEC Gančani 900 evrov, KD Lipa 900 evrov, KUD Melinci 1.700 evrov, KUD Štefan Kuhar Bratonci 1.000 evrov, KUD Lipovci 1.500 evrov, DKLI Ižakovci 1.100 evrov, KD Marko Beltinci 1.300 evrov in Društvo Aquila 1.460 evrov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2012 ob 22:20 E.T. gost

      Kaj pa blamaža župana okrog folklornega festivala? doktorček ne bo nikoli več izvoljen za župana v Beltincih, mogoče samo tam, kjer ga še ne poznajo njegove karakterja in svetovalca RABBITA. Kako pa še ignorira tiste malo bolj razgledane svetnike. Oni so itak mentalno nad njim, županek se le ponaša s svojim dr nazivom, ki pa mu ni dal znanja o občini in lepega obnašanja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2012 ob 22:20 pridruženi gost

      S komentarjem E.T., glede karakterne lastnosti beltinskega župana, popolnoma soglašam. Sem imel priložnost govoriti z njim in me je "odpikal" v prvi sekundi. Sprva sem bil čisto "frapiran", da me nekdo za takšno splošno temo ignorira. Potem pa, ko je nadaljeval s svojim početjem in v nadaljevanju, ko sem ga komaj prepoznal, saj nisem bil siguren in sem preveril na spletni strani občine, sem bil pa čisto zgrožen. V svojem nagovoru na omenjeni spletni strani, pa ima zapisano nekaj v smeri čut in posluh za ljudi...Bla,bla,bla, ko gre za pridobivanje volilcev. Sem srečen, da ni moj župan. Vsaj kar se glede njegovega karakterja tiče. Mogoče se pa motim in je imel zgolj slab dan. Močno upam, da je temu bilo tako....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.