https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Predstavljamo kolesarske poti po Prlekiji

Ljutomer, 02.08.2012 ob 9:30  

V prihajajočih prispevkih vam bomo na Pomurec.com predstavili zanimive možnosti potepanja in spoznavanja Prlekije s kolesom.


Prlekija je pravi raj za vse ljubitelje kolesarjenja, saj lahko vsak najde nekaj zase. Je dežela gričkov, z vzponi in spusti, najdemo pa tudi prijetne ravnine, za bolj lahkotne kolesarske izlete. Okolico Ljutomera je najbolj pristno spoznavati prav s kolesom, zato vam bomo v prihajajočih prispevkih predstavili nekaj najbolj zanimivih kolesarskih poti. Kolesarske poti skupaj obsegajo 135 kilometrov, so tematske in razdeljene glede na zahtevnostno stopnjo. V primeru, da nimate svojega kolesa ali prihajate od daleč, vam v LTO Ljutomer nudijo možnost izposoje koles.

Skupno bo prikazanih 6 glavnih kolesarskih poti, zraven pa bodo predstavljene glavne znamenitosti ter ostale zanimivosti, ki si jih lahko ogledate na poti.

Prva kolesarska pot, Vardova pot, je dolga 11 kilometrov, ter spada pod srednje zahtevne poti. Poteka od Ljutomera, skozi Stročjo vas, do Vardovega gradu, sledijo Slamnjak, Podgradje, Gresovščak in na koncu se vrnete v Ljutomer.

Druga kolesarska pot je Pot sivih čapelj (12 km) in je primerna tudi za zgolj občasne rekreativne kolesarje ter družine z otroki. Poteka od Ljutomera, skozi Stročjo vas, Pristavo, Moto, Cven, zaključi se v Ljutomeru.

Kot tretjo vam bomo predstavili Vinsko kolesarsko pot, ki je dolga 20 kilometrov, s srednjo zahtevnostno stopnjo. Kraji, ki jih boste na poti spoznali, pa so: Ljutomer, Zgornji Kamenščak, Mekotnjak, Žerovinci, Radomerščak, Plešivica, Jeruzalem in Železne dveri. Končni cilj je Ljutomer.

Četrta pot je 20 kilometrska Poljska pot. Je lahkotnejša pot in poteka iz Ljutomera proti Cvenu, Moti, Krapju, Banovcem, Grlavi, nadaljuje se v Krištancih, Šalincih, Babincih in zaključi v Ljutomeru.

Kot peto vam bomo predstavili Štrkovo pot (31 km), ki spada pod srednje zahtevne poti. Popeljala vas bo tudi na drugo stran reke Mure. Na tej poti boste spoznali Ljutomer, Stročjo vas, Veščico, Pristavo, Razkrižje, Srednjo in Zgornjo Bistrico, Melince, Ižakovce, Krapje in Cven.

Zadnja, najbolj zahtevna proga, pa je Grossmanova pot, ki je dolga 41 kilometrov in vključuje tudi veliko vzponov in spustov. Poteka pa tako: Ljutomer, Cezanjevci, Branoslavci, Grabe, Ključarovci, Logarovci, Gajševci, Precetinci, Kuršinci, Mala Nedelja, Drakovci, Moravski vrh, Gomila, Moravci, Godemarci, Radoslavci, Vogričevci, Vidanovci, Stara cesta, Mekotnjak, Spodnji Kamenščak, zaključek pa je v Ljutomeru.

Vabimo vas, da v prihodnjih prispevkih preberete več o omenjenih kolesarskih poteh ter preizkusite svoje moči tudi na kolesu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2012 ob 21:53 pišta gost

      odlično,vsi na kolo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.