https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Poletje med zvezdami

Radenci, 02.08.2012 ob 16:57  

V Zdravilišču Radenci vam v poletnih mesecih ponujajo možnost popestritve večerov z ogledom zvezd.


Če ste si kdaj želeli večer preživeti pod zvezdnim nebom in pogledati v vesolje, se lahko udeležite vsakotedenskih astronomskih animacij, ki jih izvajajo na terasi hotela Radin v Radencih. Izvedeli boste marsikaj zanimivega o astronomiji, osončju, prav tako tudi o mitoloških zgodbah, ki so povezane z njo.

Planete in druge galaksije si lahko ogledate s teleskopom ter se sprehodite pod nočnim nebom.

Še posebej zanimiv bo prihodnji vikend, t.i. meteorski vikend oziroma noč želja, kot so jo sami poimenovali. 12. avgusta bo namreč dan, ko bodo sami perzeidi najbolj vidni, to noč bo namreč roj meteorjev oziroma meteorski dež. Prav tako bo zelo dobro viden tudi Saturn. Takrat bodo pripravili tudi poseben 3 dnevni program, kjer bo pri opazovanju posebnih astronomskih pojavov sodeloval Bojan Jandrašič iz društva Astra da astra, ki vam bo pomagal pri razumevanju samih pojavov.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.