https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Neugoden poraz Mure 05 v Kijevu

Kijev, 2.8.2012  

Nogometaši Mure 05 so na prvi tekmi 3. predkroga evropske lige v Kijevu izgubili proti tamkajšnjemu Arsenalu z 0:3 (0:1). Povratna tekma bo prihodnji četrtek v mariborskem Ljudskem vrtu.

Arsenal Kijev : Mura 05 3:0 (1:0) 

Strelci: 1:0 Mazilu (6.), 2:0 Kovpak (61.), 3:0 Matoukou (83.).

Sobočani, ki so že doslej pokazali več, kot je od njih večina pričakovala, je po Bakuju in sofijskem CSKA očitno naletela na (pre)močnega tekmeca. Arsenal, čeprav še zdaleč ne tako slavne zgodovine kot londonski, je bil v Kijevu boljši tekmec in si pred povratnim obračunom priigral lepo prednost, ki pa bi bila lahko še izdatnejša, če v vratih črno-belih ne bi stal kljub trem prejetim golom razpoloženi Filip Draković. Ta je kar nekajkrat rešil svojo ekipo, ki je na drugi strani le poredko ogrozila Ukrajince.

Sobočani so se v Kijevu kmalu znašli v zaostanku. Že šesti minuti je Leandro Da Silva z desne strani podal pred Murina vrata, kjer je bil najvišji Romun Ionut Mazilu in z glavo premagal Filipa Drakovića. V 15. minuti so bili domači blizu novega zadetka Aleksander Kobahidze, ki je z roba kazenskega prostora le za nekaj centimetrov zgrešil levo vratnico Murinega gola.

Novo lepo priložnost so imeli Ukrajinci v 25. minuti, ko je v kazenskem prostoru neoviran streljal Mazilu, vendar se je izkazal Draković. Mura v prvem polčasu ni resneje ogrozila domačega vratarja, zato pa je novo ukrajinsko priložnost v 35. minuti zapravil nekdanji nogometaš Milana, beograjskega Partizana in Reggine Dominic Adiyiah.

Ukrajinci so pokazali, da so kakovostnejša ekipa in svojo premoč oplemenitili v 61. minuti. Znova je bil na desni strani v vlogi podajalca Da Silva, pred golom pa je bil najhitrejši in najspretnejši Oleksander Kovpak, ki je le nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro. Čeprav so Sobočani po spodobnih akcijah nekajkrat prišli do ugodnih položajev, pa strela neposredno v okvir vrat niso sprožili do 80. minute, ko je poskusil Erik Janža.

V 77. minuti pa je enega nevarnejših poskusov gostov sprožil Leon Sreš, ki je meril malce previsoko. Na drugi strani so imeli Ukrajinci novo veliko priložnost v 79. minuti, ko je po neodločnem izbijanju Murine obrambe do strela v kazenskem prostoru prišel Mazilu, a se je še enkrat izkazal Draković. Slednji pa je bil brez moči v 83. minuti, ko je po kotu Maksima Šackega z glavo zadel Eric Matoukou.

Arsenal Kijev: Borovik, Matoukou, Poliovij, Maksimov, Gičenko, Da Silva, Šahov (od 67. Stargorodcki), Mazilu, Šacki, Kobahidze (od 77. Mikoliunas), Adiyiah (od 57. Kovpak).Mura 05: Draković, Cipot, Majer, Kramar, Janža, Sreš (od 85. Vaš), Kouter (od 62. Buzeti), Maruško, Bohar (od 90. Gruškovnjak), Jelić, Eterović.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2012 ob 21:08 zip gost

      Realen zapis dogodkov z tekme in tudi realen rezultat.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.08.2012 ob 21:26 hr gost

      je san mislo ka gda se gibi te trbej nekaj menjati pa osvežiti napad. še dobro ka je trener menjo bar zadnjih 5 minut ka vači bi mislo ka ne vej ka lejko tri menja.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.08.2012 ob 22:45 muk gost

      Realno Sres katastrofa.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.08.2012 ob 22:50 bg gost

      mislen gospod cifer sreš pa kaoter nula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ka šparaš buzetija pa vaša???

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.08.2012 ob 23:13 gehhh gost

      če bi prlej menjal mogoče nebi tretji gol spadno

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.08.2012 ob 23:23 london gost

      kaoter pa sres nula od nule katasrtofa,neven ka tej SRES dela v prvi 11,vejpa naj bi dal Vasa al pa Buzetija nej pa toga Sresa Pa tej je pri Muri dalec najslavse sori ampak neven ka vijdi ce je slab.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.08.2012 ob 0:27 Mura gost

      Na tem portalu pa ste res sami modrijani z londonom na čelu, kako lahko pluvate po teh fantih, ki so dali vse od sebe, vsake pravlice pa je enkrat konec.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.08.2012 ob 0:39 en gost

      Ka sta pa zdaj sreš pa kouter krijviva? Pač sta nej na ton nivoji igralca. Ali buzeti, pa vaš sta še pa daleč pod ten nivojon, pa lejko vij pišete, ka ščete. Ovak pa vsaka čast murašon, či bi meli fajiča bi mogoče še enoga zabili gnes.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.08.2012 ob 3:44 muras gost

      danes en veliki minus dobi cipot + kramar to je realnost !!! Sres si ne zasluzi šinfanja !!!

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.08.2012 ob 4:50 znalac gost

      Kak koli so zgibijle je to ka so napraviki fenomenalno. Zal smo vceraj sami zgibijle, ker po mijem je Arsenal nej pokazal nic kaj prevec. Fabi kriv prvoga gola, Kramar zadnjiga in oba po nepotrebnon. Tudi drugi gol je nas dteber Fabi zaspal in bik za igralcon namesto pred in jbg nemre vedno vse resavat. Sredina pa tude katasteofa kak so gibijle zoge in to vsi od Jelica, Maruska pa Srejsa... Nino je splij bil na tekmi, enako Bohar? Mate je nej zagrado pa zadrzo ene zoge pa ceglij jih je nej kaj dosti doubo... Ekipa kera zmaguje se ne menja in toga sta se malo prevec mogoce Damjan pa Feri drzala... Vas pa Buzeti sta preverjena prvoligaska igralca in bi verjetni bole vupala stopite na zogo pa tocno odigrlala... Mah po nepotrebnin smo dobili dva gola prevec in kak san ze napijso so zmagali sami sejbe saj nasprotnik splij nej tak dober bil!!!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. Truplo
      03.08.2012 ob 6:46 Truplo

      Glede na tempo igranja po dve tekmi na teden in s tem številčnim kadrom drugače ne more biti. Čeprav laik lahko povem, da se je videlo iz satelita, da so se včeraj gibali več ali manj kot megle, zombiji... Realnost je, da več človeško telo skoraj ne more vzdržati... Probajte, če ne verjamete... pa ni treba da se gre samo za fuzbal. Na splošno velja, da napredek pomeni - počivanje. Telo se mora regenerirati. Brez tega ne gre. Igralski kader je številčno, pa verjetno tudi kakovostno preskromen za kakšne večje rošade. Mura vendar ni Maribor!!!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.08.2012 ob 8:14 vsi kao pametnjakoviči gost

      Šinfajte gor, šinfajte doj........Igralci z celotnin vodstvon si zaslužijo vse pohvale!!!! Spomnite se tekmi z Bakujem, ste pričakovali napredovanje!? Spomnite se tekmi z CSKA-jem, ste pričakovali napredovanje!? Malo se sprijaznite z realnostjo. Dečki so dosegli rezultate kere je nej nišče pričakoval. Zdaj če premagamo Arsenal, mogoče v naslednjem krogi dobimo Inter, po vašem mnenje mo mogli tudi INTER premagate? Se pa resno včasih zgodi, ka keri igralec nema svojega dne. Premislite malo prlej kak pa kakšo bedarijo natipkate! Dajmo MURA ole, zate bije mi srce!!!

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. masja
      03.08.2012 ob 8:16 masja

      Jaz bi raje tako povedal: 3 močne tekme v 8 dneh, potovanja, v letu in pol od druge lige, kjer je igralo polovico ekipe skorajda prvič, do prve lige, evrope. Napravili so čudež. Čestitek Muri, predvsem igralcem brez uprave. Tudi zdaj bi jih bilo lepo pričakati na pred stadionom.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      03.08.2012 ob 8:24 en gost

      mura je svoje na igrišču odprdela. Zdaj bo začela še s finančne plati.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      03.08.2012 ob 8:38 pametnjakoviči gost

      TO KAR PIŠETE ENI PRIMITIVCI,KI NIMATE POJMA O NOGOMETU IN ŠPORTU NASPLOH PRESEGA VSE MEJE,POSEBNO MURAS IN ZNALAC ,TI SI RES PRAVI ZNALAC,DA PLUVAŠ IMENSKO PO NOGOMETAŠIH,ALI NI ZADNIČ KRAMAR REŠO GOL S ČRTE,SRAM VAS BODI. ČESTITKE CELI EKIPI.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      03.08.2012 ob 8:49 PIZDUN gost

      dečki vsaka čast svoje ste že dosegli proti Bakuju tak ka samo kapo dol pred vami, še enkrat ČESTITKE

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      03.08.2012 ob 9:15 gmota gost

      Pa ejnjajte že s temi primitivnimi čestitkami kak so največji heroji na svejti!!!!! Nogometaši so lejko veseli ka so se ta te izlete vozili. S tem klubom j tak samo sranje. ŠE ŠTO PITA KELKO PEJNEZ CEJLO TAU SRANJE KOŠTA???? In ka mamo posamezniki od toga...NIČ! Zatau se naj špila in nej trbej neke fraze kak so : SVAKA ČAST, Najbaukši....

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      03.08.2012 ob 9:21 liči gost

      Ge ste bili "stručkoje" kda je Sreš asistejro za treči predkrog, ah ma brez veze, itak te jih vse razčesali, če pušnejo še dve tri tekkme, takšnih pozablivih pa nehvaležnih "navijačov" v Slovenije nema nišče, ne dajte se muraši vi ste cari, ka se morete v vsaki tekmi znova dokazovati pa vam je jasno, imeli ste svojih pet minut slave, zdaj pa je znova na vrsti garanje

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      03.08.2012 ob 9:22 antigmota gost

      @ gmota pa daj spelaj se nekan!!!! Ka ti je puna luna naškodila???? Polne tribune zvestih navijačev za MURO vsi navijamo in naj se poje in naj se sliši, ker MURA TI SI ŠAMPION...........ole ole, ole ole, ole ole ole oleeeeeeeeee....

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      03.08.2012 ob 9:41 PIZDUN gost

      GMOTA- man občutek da te nevoščljivost daje in bi ti tudi rad šel na izlet, dečki so si zaslužili ta izlet ide ti pa špilaj če lejko, še enkrat ČESTITKE DEČKI

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      03.08.2012 ob 9:43 gost gost

      Pa kaj se sekirate? Dečki špilajo za sebe.Pa zdaj se vidi koliko je Fajič za nas..Brez pravoga napadalca nemreš dati gola...

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      03.08.2012 ob 9:46 BRZI gost

      Vsaka čast dečkam,žal mi je pa za vas keri jih sedaj šinflete.Ges mislim ka so napravili puno in verjamem v njih in jim želim da tako igrajo naprej v slovenski ligi in potem bo viden rezultat. Žal mi je edino za Botjaka ki je zelo dober igralec ki se na treningih zelo trudi in ne dobi priložnosti,po moje bi bilo boljše da bi ga posodili Čardi! Ne vem zakaj ga vodstvo ne pusti da bi igral kot posojen igralec in ko ga rabijo ga vzamejo in tako tudi Gruškovnjak!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      03.08.2012 ob 10:24 julija72 gost

      vsi ki šinfate obrambo lahko vas je sram ker očitno nimate pojma o nogometu. malo se zamisliti kak je igrala sredina poslali niso niti ene žoge in tu se je vedno začel napad.poleg tega pa Kramar in Cipot sta reševala do zdaj vse tekme pa je bilo vse vrede zej pa sta špilala malo slabše pa sta ne vredna nič.NE zdi se mi fer in pošteno da se tako obnašate.Mislim ka je celotna ekipa ne igrala takak treba.Nogomet je kolektivni šport.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      03.08.2012 ob 11:02 brm brm gost

      resno neven, kak lejko dečke šinfate!!! sram vas je lejko!! edino ka se lejko malo pošinfa je trener,.. mamo tri menjave, un oprave samo eno (zadnjive dvej menjave dela zadnje 3-4 minute) do zdaj vse tekme je tak delo,.. malo prlej menja, tan kole 70-75min, pa mislen ka ne dobimo toga tretjoga gola,.. škoda no.. :/ še enkrat, vsa čast dečkon za to pravljico v Evrope!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      03.08.2012 ob 11:05 SS gost

      BRZI-saj bi jiva lejko dali na posojo, samo što de pa te na klopi sedo? tij pa ges? :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      03.08.2012 ob 12:18 xxx gost

      Truplo- srinjam se s tabo, da Mura ni Maribor! To si pametno napisal. Počivanje?! Kaj potem Maribor ne rabi počivanja?! Seveda, da ne ker vedo špilati nogomet in so izkušeni nogometaši. Znajo igrati nogomet. Očitno Mura nima ta prvih izkušenih nogometašev Razen Fajića in Eterovića. Brez njih ste nula. Maribor je lahko zgled Muri in se lahko dosti naučijo od njih. Isto špilajo kot Mura in ne rabijo počitka. Daj lepo vas prosim in nehajte z tem, da so "dečki utujeni in rabijo počitek"! Niso navajeni tega tempa. Pa lep pozdrav in dosti sreče za Muro 05!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      03.08.2012 ob 12:55 g gost

      Mura je letos z uvrstitvijo v 3. krog napravila največjo senzacijo slovenskoga klubskoga nogometa. Torej dečki svaka čast, zaj se pa trbej osredotočiti na prvenstvo in tan začate harate. ajde v nedelo vsi na tekmo proti žabaran.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      03.08.2012 ob 13:51 antixxx gost

      xxx- Maribor ima 2 skoraj enakovredni enajsterici v kadru in Milanič lahko rotira po mili volji v prvenstvu. Mura pač ne. Zato so Mariborčani bolj spočiti poleg tega pa realno gledano vseeno kvalitetnejši!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      03.08.2012 ob 14:54 brm brm gost

      gost - xxx - samo eno vprašanje man za tebe: zakaj maribor ni igral v prvi postavi??? zato ker je hotel spočiti igralce za Evropsko tekmo!!! in ne pametuj, da bi 12-13 igralcev maribora lahko igralo 8 tekem v mescu dni!!! NIKAKOR!!! to se že pri malo večjih klubih pozna, ne pa te pre Muri!!! tak da ne nabijaj!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      03.08.2012 ob 16:39 ... gost

      špilanje v kvalifikacijaj za ligo europa je za Muraše privilegij! Kak kole de se tekma končala naslednje keden so dečki za mejne heroje.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      03.08.2012 ob 16:50 1 gost

      lejko vas je sran narod, eni stojimo klubi ob strani na vsaki tekmi (vsaj doma, ker vsaki se nemre voziti v druge države) ..eni pa samo te kda mura dobro špila, koga zmaga, jebeš takše! kda te se navčili ka se podpejra v dobron pa slabon? Mislin halo..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      03.08.2012 ob 19:03 gost taxi gost

      Če ste gledali včeraj hajduk, ste lahko videli kak celi stadion navija za svoj klub.. Tu pa eni takoj šinfate. Niste realni. Sram vas je lahko.. Me zanima koliko vas štenkašov hodi na tekme. l.p.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.