https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Trije gasilci podtaknili požar, da bi lahko intervenirali

03.08.2012 ob 15:08  

Lendavski policisti in murskosoboški kriminalisti so uspešno preiskali požig vinske kleti v lendavskih goricah. Dejanja so osumljene štiri osebe.


Trije izmed osumljencev so pripadniki prostovoljnega gasilskega društva, ki so kaznivo dejanje storili zaradi želje po interveniranju. Lendavski policisti so 21. julija letos obravnavali požar v lendavskih goricah, kjer je v celoti zgorela starejša vinska klet. Škoda je ocenjena na 5.000 evrov.

V preiskavi so policisti in kriminalisti ugotovili, da sta dejanja osumljena dva mlajša moška in ženska, stari od 20 do 30 let, ki so požar podtaknili zaradi želje po interveniranju oz. gašenju požara. Vsi trije so namreč pripadniki prostovoljnega gasilskega društva. Pri dejanju je sodeloval tudi mladoletnik, sicer državljan Madžarske. 

Preiskava je pokazala, da so osumljenci z vnetljivo snovjo podtaknili požar na vinski kleti, nato pa je eden izmed osumljencev o požaru obvestil center za obveščanje na telefonsko številko 112. Ker so vsi trije polnoletni osumljenci prostovoljni gasilci, so v nadaljevanju sodelovali pri gašenju.

Pri preiskovanju požiga so policisti ugotovili tudi to, da so požigalci pred požigom vinske kleti vnetljivo sredstvo preizkusili na njivi s pšenico v Gornjem Lakošu, kjer je zgorel del pridelka.

 

 

Zaradi kaznivega dejanja požiga in kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (požar na njivi s pšenico) bodo policisti vse štiri osumljence kazensko ovadili.

    Komentarji

    1. gost
      03.08.2012 ob 16:51 niko gost

      To so naredili iz preventive kako so nekateri gasilci pripravljeni ali nepripravljeni izgleda da so jih mentorji dobro naučili kako treba svoje gasilsko društvo osramotit, Dajte imena pa da vidimo gdo so ti grešniki (Aha sem pozabil da je to kršitev človekovih pravic) gdo bo pa plačal škodo ???????????????????

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.