https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Filmski pobeg s Fiat Pando bosta drago plačala

06.08.2012 ob 14:15  

Prejšnjo soboto so mariborski policisti s sredstvom za prisilno zaustavljanje vozil (stinger) v Oseku zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki so mu z zvočnimi in svetlobnimi znaki sledili pomurski policisti. Po zaustavitvi je pobegli voznik  s silo poskušal preprečiti uradno dejanje. Zaradi nedostojnega vedenja do policistov so oglobili tudi sopotnico v avtomobilu.


Radgonski policisti so v soboto okoli 12. ure izven naselja Podgrad pri kontroli prometa zaustavljali osebni avtomobil Fiat Panda. Voznik ukaza policistov ni upošteval, ampak je s povečano hitrostjo odpeljal naprej. Policista sta zapeljala za voznikom in ga ves čas zaustavljala z zvočnimi in svetlobnimi signali, česar pa voznik ni upošteva. Poskušala sta ga tudi prehiteti, kar pa je voznik z vožnjo po sredini vozišča onemogočal.

Med divjo vožnjo je sopotnica  v avtomobilu odprla šipo in policistom, ki so vozili za njima, kazala iztegnjen sredinec, obrnjen navzgor. Iz vozila je metala tudi cigaretne ogorke. Da bi pobeglega voznika zaustavili, so policisti na cesti v Stavešincih postavili blokado z vozili. Voznik je blokado obvozil in nadaljeval z objestno vožnjo na območje Policijske uprave Maribor.

S sredstvom za prisilno ustavljanje vozil (stinger) so ga mariborski policisti v naselju Osek uspeli ustaviti. Ko je voznik izstopil iz avtomobila, je poskušal udariti policista. Policista sta ga obvladala in ga vklenila. Pri vklepanju je bil pobegli voznik lažje poškodovan. V postopek se je vmešala tudi sopotnica, ki se je nedostojno vedla do policistov in jih žalila.

Voznika bodo zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja kazensko ovadili, zaradi vseh prometnih prekrškov pa so ga oglobili za dobrih 3000 evrov. Globa v višini 1200 evrov je izdana tudi sopotnici (metanje cigaretnih ogorkov iz avtomobila, nedostojno vedenje do uradnih oseb).

    Komentarji

    1. gost
      06.08.2012 ob 16:52 Zemljan gost

      ...Bonnie and Clyde :)))

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Truplo
      06.08.2012 ob 19:11 Truplo

      Nekateri imajo pač denar...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.08.2012 ob 21:19 hm gost

      Aha, zato se pa vozijo v Fiat pandi, hehehe...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Truplo
      06.08.2012 ob 21:30 Truplo

      ... ne, višek ga mečejo v državno blagajno, he, he...!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.08.2012 ob 22:01 Troplo gost

      Što je pa to bil ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.08.2012 ob 18:54 gost gost

      đeksona tao se sake ne vüpa :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.