https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Kamencih poteka jubilejni deseti mednarodni romski tabor

Kamenci, 09.08.2012 ob 7:30  

Ta teden poteka v Romskem naselju Kamenci 10. MEDNARODNI ROMSKI TABOR. Letos praznujejo 10 obletnico ROMSKEGA TABORA  v Kamencih, zato je letošnji tabor toliko bolj bogat in pester. V ponedeljek je bila otvoritev ROMSKO KULTURNO - INFORMACIJSKEGA CENTRA ROKIC: "DROM".

Ta teden v Romskem naselju Kamenci poteka 10. mednarodni tabor. Tabor letos praznuje jubilej, zato je toliko bolj pester in obdan z številnimi obiskovalci. Kot nam je zaupal romski poglavar Ludvik Levačič "je tovrstni tabor vsako leto bogatejši, tako, da ostane vsako letni tabor v spominu obiskovalcev. Tako obiskovalci kot otroci se vsi dobro počutijo in lepo zabavajo ter ustvarjajo. Mentorji, ki sodelujejo in pomagajo na taboru so prostovoljci iz vseh krajev. Med vsemi prostovoljnimi mentorji je poglavar še posebej izpostavil učitelja z OŠ Franceta Prešerna Frančiša Tiborja - likovnik, ki zelo pomaga pri ustvarjanju." Danes je pomagal pri izdelavi mozaika pred Romskim kulturnim informacijskim centrom. Tabor je namenjen večina mlajši populaciji, so pa seveda veseli vsakega udeleženca oziroma obiskovalca na taboru, s samo udeležbo na taboru so zelo zadovoljni, saj imajo udeležence iz več držav. 

Med obiskovalci je bil tudi direktor urada Vlade RS za narodnost Stane Baluh, ki nam je povedal, "da bi na take tabore še posebej na ROMSKI KULTURNI - INFORMACIJSKI CENTER v Kamencih, ki je tudi turistična točka, morali biti državljani Slovenije ponosni, saj gre za vzgled, ki bi ga morala naša država večkrat pogledati. Ko si Levačič zada idejo oziroma cilj, to tudi uresniči, tako, da vse temelji na idejah. Še posebej je poudaril, da se sedaj v Romski skupnosti dobro počuti." Tabor je obiskal v popoldanskem času tudi Joseph Mussomeli ameriški veleposlanik v Republiki Sloveniji.

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.