https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Sodišinci slavili na vaških igrah v Murskih Črncih

Murski Črnci, 13.08.2012 ob 8:00  

V Murskih Črncih so potekale 5. tradicionalne vaške igre. Bilo je pestro in zelo zabavne.

V Murskih Črncih so potekale 5. občinske tradicionalne vaške igre. Udeležilo se je 11 ekip iz Tišinske občine, ekipe so med sabo lepo sodelovale in se tudi zabavale. Ker so igre tradicionalne in se vsako leto igre v drugi vasi, v tisti vasi ki zmaga in dobi prehodni pokal, so za organizacijo vaških iger prišli letos na vrsto Murski Črnci. Igre se lahko iz leta v leto spreminjajo, edino kmečki voz ostane tradicionalen. 

Pri organizaciji vaških iger je veliko pripomogla občina Tišina, vsaka sodelujoča ekipa je dobila 150 evrov iz občinskih sredstev, pomagali so tudi številni sponzorji ter vaščani in vaščanke. Z udeležbo so zadovoljni, saj so prišli tudi z vsako sodelujočo ekipo tudi njihovi podporniki. Za še večjo zabavo so poskrbeli Duo Nostalgija in Džo Maračić - Maki.

Končni vrstni red:

1. Sodišinci

2. Borejci

3. Krajna

4. Murski Črnci

4. Vanča vas

6. Petanjci

7. Tišina

8. Rankovci

9. Gradišče

10. Gederovci

11. Murski Petrovci

 

Več fotografij TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.