https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometašice Teleing Pomurja z visoko zmago ciljajo na napredovanje

Beltinci, 16.8.2012  

Danes ob 17. uri se na Stadionu v Beltincih igra še zadnji krog kvalifikacij za Evropsko ligo prvakinj. Po odlični predstavi proti državnemu prvaku Litve, ekipi Gintre, danes čaka domačinke ekipa turškega prvaka Atasehirja. Ob morebitni današnji visoki zmagi Pomurk  ter ugodnih rezultatih v ostalih sedmih skupinah, je na dosegu roke tudi napredovanje.

V deželi ob Muri bo danes zadnji tekmovalni dan v kvalifikacijah za Ligo prvakinj. Domačinke ŽNK Teleing Pomurje v prvih dveh krogih izgubile proti švicarskim prvakinjam Zürich Frauen 0:2 in visoko premagala litovsko Gintro. In kako so v beltinškem taboru zadovoljni s tekmama? "Vsekakor sem izredno zadovoljen z tekmama, ki smo jih odigrali na teh kvalifikacijah. Igralke Teleinga so pokazale, da imamo kvaliteto, imamo talent, imamo voljo in smo na tekmi borbeni. Z malo, malo, malo sreče bi lahko padel tudi Zurich. Imeli smo na tej tekmi svoje priložnosti in šele sedaj nam je lahko žal, da iz te tekme nismo potegnili več. V drugi tekmi smo ekipo Gintre iz Litve totalno povozili in povsem zasluženo zmagali z visokih 9:1. Zadovoljni smo tudi z obiskom tekem in tudi na današnji tretji tekmi bomo vsem, ki pridejo na tekmo pokazali vse kar znamo," pravi direktor kluba Štefan Kozic.

Danes čaka domačinke ekipa turškega prvaka Atasehirja, katerega so Švicarke, ki so že osvojile prvo mesto v skupini, premagale s 4:0. In kakšna so pričakovanja ŽNK Teleing Pomurja? "V zadnji tekmi proti turškemu prvaku definitivno pričakujemo zmago. In to zmago z čim višjo razliko v golih, saj le ta nam prinaša napredovanje ob ugodnih razpletih v ostalih 7 skupinah. Vse to pa bo znano že 15 minut po naši tekmi, saj se vse tekme zadnjega kroga igrajo istočasno. Imamo nekaj težav sicer z sestavo ekipe, saj v njej  ne bo Tanje Vrabel, kapetanke Teleing Pomurja, ki si je na tekmi proti Gintri poškodovala gleženj in koleno, vse ostale pa bodo nared za današnje srečanje," pravi Kozic.

Igralke optimistične, trener bolj previden

Tudi igralke so optimistične. "Zmaga, le to nas zanima. Težko napovem rezultat, a če bo pristop tak kot na prvih dveh tekmah, potem ni nič nemogoče," pravi Kaja Eržen, strelka treh zadetkov proti Gintri. "Mislim, da imamo možnosti za zmago. Prepričan sem, da se bomo dobro spočile. Računam na zmago, in da se prebijemo v drugi krog," meni Manja Benak.

Pred zadnjo tekmo je nogometašice oblekle AHA Moda

Bolj previden pri napovedih pa je trener Bojan Jančar: "Ne bo lahko, tudi Turkinje imajo svojo računico. A če bomo igrali tako, kot smo v ponedeljek, potem se nimam česa bati, tudi drugi krog ni nedosegljiv.

Z organizacijo nimajo težav

Pomurci smo se še enkrat več izkazali za dobre in gostoljubne organizatorje. "Sama organizacija poteka brez večjih težav, ekipe so nameščene v hotelu Radin v Radencih iz so z hotelskimi uslugami izredno zadovoljne. Tudi njihovi trening centri v Odrancih, Martjancih, Gančanih in Radencih so odlični, stadion v Lendavi je prav tako dober, pa tudi v Beltincih in  čeprav so slačilnice stare, se trudimo, da ekipam, ko igrajo na tem stadionu tekmo, nudimo vse za vrhunsko predstavo. Mislim, oziroma sem prepričan, da bodo vse ekipe iz Slovenije odnesle lepe spomine na ta kvalifikacijski turnir. Obenem bi to priložnost rad izkoristil, da se v imenu kluba zahvalim vsem, ki so nam pomagali izpeljati to prireditev, zato hvala hotelu Radin, Zdravstvenemu domu Murska Sobota, PGD Beltinci, PGD Lendava, zdravnikoma Sašo Stankoviču in Marku Hancu, posebna hvala KMN Beltinci in celotnemu upravnemu odboru ŽNK Teleing Pomurja Beltinci, staršem igralk, ter občini Beltinci, ki nam je v zadnjem mesecu izredno pomagala, da pripravimo stadion za Evropske tekme. Ne smem pa pozabiti na navijače in gledalce, saj brez njih to ne bi bil spektakel, zato posebna hvala tudi njim in pridite tudi danes v čim večjem številu, igralke se vam bodo zahvalile na njihov način. Veliko zahvalo pa izrekam tudi medijem, ki so pokrili ta dogodek in smo jim zelo hvaležni," pravi Kozic.

Trenutno na petem mestu med drugouvrščenimi moštvi

Štiri drugouvrščene ekipe imajo po dveh krogih po šest točk, na petem mestu pa so Pomurke s tremi točkami in z gol razliko plus šest. Zadnji krog bo vsepovsod danes odigran istočasno ob 17. uri, torej bo okoli 19. ure že znano, katere ekipe se bodo uvrstile v Ligo prvakinj.

Za Pomurke danes šteje tako samo zmaga, ob tem pa mora spodleti kateri od štirih ekip, ki se bodo pomerile proti prvouvrščenim. Te ekipe pelje naprej že neodločen izid, zato lahko samo upamo, da se ekipe niso dogovarjale med sabo, saj potem Pomurke niti teoretično nimajo možnosti za napredovanje.

Najvišja zmaga kar 21:0, Pomurke dosegle četrti najvišji rezultat

Kot zanimivost dodajmo, da je rekordna zmaga v osmih kvalifikacijskih turnirjih za zdaj uspela ciprski ekipi Apollon Limassol, ki je albanski Ada Velipoje ugnala s kar 21:0, kar štiri igralke so zadele trikrat ali več, tudi drugi največji rezultat je v isti skupini proti Albankam dosegel ukrajinski Kharkiv, 14:1. Tretjo najvišjo zmago so dosegla dekleta Glasgow Rangersa proti Moldavijkam Noroc Nimoreni, 11:0, nato pa sledi zmaga Pomurk nad Gintro 9:1.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2012 ob 12:25 viola gost

      MARIBOR IN POMURJE V LIGO PRVAKOV.... NEPRECENLJIVO :)

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Truplo
      16.08.2012 ob 13:18 Truplo

      Bodimo malo resni... tele obleke vsem ravno v čudnih čevljih ne pašejo?

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2012 ob 13:38 w gost

      to je smešno :Dhahaha

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.08.2012 ob 13:43 gost

      23.8 vsi v mb!!!!!!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.08.2012 ob 13:49 as gost

      dekle so fajn zriktane pa ne bojte nevoščljive :)

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.