https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Kolesarske poti po Prlekiji - Vardova pot

Ljutomer, 21.08.2012 ob 20:50  

V okviru predstavljanja kolesarskih poti po Prlekiji vam v tokratnem prispevku predstavljamo Vardovo kolesarsko pot.

Vardova pot je dolga 11 kilometrov ter spada pod srednje zahtevne poti. Poteka od Ljutomera, skozi Stročjo vas, mimo kapelice Sv. Ane do Vardovega gradu, ki je bil zgrajen med letoma 1859 in 1862, po njem pa je poimenovana ta kolesarska pot. Z vrha hriba je lep razgled na prleško ravnico in vinograde.

Zgoraj: Kapelica Sv. Ane

Zgoraj na fotografiji: Vardov grad

Pot vas bo peljala še skozi Slamnjak, kjer se lahko ustavite ob spomeniku padlim v 2. svetovni vojni, nadaljuje pa se skozi Podgradje, proti Gresovščaku.

Na poti se lahko ustavite tudi ob ribnikih ter se sprehodite ob vodi. Družbo vam bodo najverjetneje delale tudi race in labodi.

Od ribnikov vas bo pot popeljala nazaj proti Ljutomeru.

Vardova pot je vsekakor zanimiva za rekreativne kolesarje, je večinoma asfaltirana, le od Vardovega gradu do Slamnjaka je makadamska.

Več fotografij si lahko pogledate v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2012 ob 22:30 tone gost

      Če kolesariš bi rad popil tudi kakšno okrepčilo ter kaj pojedel, ne razumem zakaj ob poteh. niso napisani kmečki turizmi in vinotoči,ali ne obstajajo.Ne vem kdo riše te poti ,verjetno pa samo pokasirajo denar potem pa se jim žvižga kako se bojo turisti znašli, malo si poglejte drugod po sloveniji kako imajo urejeno. V LJUTOMERU TUDI SLABO DELUJE informativni center saj je vedno zaprt kiosk. Pa lep pozdrav od razočaranih lačnih in žejnih kolesarjev.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.