https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uspešno vključevanje Romov v vzgojo in izobraževanje

Murska Sobota, 25.08.2012 ob 11:15  

Glavni namen projekta "Uspešno vključevanje Romov v vzgojo in izobraževanje" je čim uspešnejše vključevanje romskih otrok v vzgojno-izobraževalni sistem, predvsem v osnovno šolo in vrtec, ter čim uspešnejša odprava segregacije in diskriminacije.

Namen projekta "Uspešno vključevanje Romov v vzgojoin izobraževanje II" je omogočiti učinkovitejše vključevanje Romov v predšolsko vzgojo in osnovno šolo v skladu z rešitvami, ki jih predstavlja Strategija vzgoje in izobraževanja Romov v Republiki Sloveniji. Nosilec triletnega projekta je Ljudska univerza Kočevje, skupaj s konzorcijskimi partnerji Zvezo Romov Slovenije, fakulteto za družbene vede in Razvojno izobraževalnim centrom Ric Novo mesto. V projekt je vključenih 31 osnovnih šol in vrtcev, 15 šol in vrtcev s področja Pomurja in 16 partnerskih šol in vrtcev iz jugovzhodnega dela Slovenije.

Zaposlenih je 26 romskih pomočnikov po celotni Sloveniji. Poleg zaposlitve imajo pomočniki tudi druge aktivnosti, ki pripomorejo k učinkovitejšemu delu romskega pomočnika. Vsebinski načrt izobraževanja romskih pomočnikov v okviru aktivnosti za dvig izobrazbene ravni romskih pomočnikov, so pripravili in so izvajali na Novomeškem Ric-u. Zveza Romov Slovenije je pripravila predavanja na temo Romologije.

Eden izmed ciljev projekta je tudi promocija dobre prakse in vključevanje le te v pouk. Med naloge romskih pomočnikov spada tudi sodelovanje pri organizaciji, načrtovanje in priprava lastnega dela v šoli in vrtcu. Uvedba romskih pomočnikov se je pokazala kot pozitiven ukrep za dvig socialnega kapitala pripadnikov romske skupnosti, pomembno je prispevala k večji prisotnosti romskih učencev pri pouku.

Izjava romske pomočnice iz Maribora Medine Zumberi: "Zaposlena sem na OŠ Janka Padežnik že četrto leto. V tem projektu sem že od leta 2008, ko je prva tri leta projekt vodila Zveza Romov Slovenije, sedaj pa Ljudska univerza Črnomelj. Z službo sem zelo zadovoljna saj šola kot tudi učitelji in vsi zaposleni so me lepo sprejeli in sem enakopravna vsem drugim. Zelo dobro se razumem z učitelji saj veliko skupaj sodelujemo. Kar se tiče izobraževanj, ki jih imamo med počitnicami so zelo poučna, saj nam to zelo pomaga pri izvedbi našega dela v šolah in vrtcih."

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.08.2012 ob 11:43 lili gost

      Ljudska univerza KOČEVJE je nosilec projekta!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.08.2012 ob 11:46 Paver gost

      Naj bi se fčili gda so odli v šoulo-kelko so pač odli, nej pa ka so pol časa v parki bili pa gnjavile pa penaze terjali

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.08.2012 ob 11:50 lili gost

      Eni so odli v šolo eni pač nej, tak kak privas. Nika ste nej bokši, vij se še bole vlačite po parkaj¨!! Tak za inf PAVER če si pozabo VČIMO SE CELO ŽIVLJENJE!! NIKOLI NI PREPOZNO!!!

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.08.2012 ob 12:20 maja gost

      gospod paver! ti mladi so izobraženi ljudje,ki si pridobivajo dodatna strokovna znanja, ki jim pripomorejo, da lahko izboljšajo izobraževalno pot romskih otrok,da jih mogoče enkrat v prihodnosti ne bo nihče več pljuval in kritizaral kot sedaj v tem trenutku počnete VI!!!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.08.2012 ob 9:16 gost gost

      šolani so za bakrene žlebe hitro doj odšrajfati pa po tržnici oditi .

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.08.2012 ob 9:41 maja gost

      spoštovani gost! očitno ste vi manj izobraženi kot ti mladi ljudje, kar je izvidno iz vašega komentiranja, za katerega mislite, da ste pa zdaj car ker ste napisali , tako izviren stavek,

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.08.2012 ob 11:23 gost gost

      replika ( maja )----- tij si očitno potrebna dodatnega izobraževanja .preštej si kak si napisala . ( kar je izvidno iz vašega ) ne motaj in se ne branite .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. cigan
      26.08.2012 ob 11:35 cigan

      gost kašne rešlike ti postavlaš..??? se vidji ka si navaden kmet ka si prek foromov glasen da cigani vidiš pa se serešš.. 1 mislin ka vij kmeti več kradnete kak cigani pa idi na sicijalno pa boš vido svojo rodbino kak iskoriščavle socijalno pomoč.. pa telko ia info oprosti kak znan so tej romski mentori bole izobraženi kak tijjj ka majo vsi 5 stopnjo izobrazbe. pa ne motaj tiii pa se ne brani ti.. pa idi malo v štalo gnoj metat .. pa pazi na žlebeeeee .lp

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.08.2012 ob 12:59 maja gost

      gospod gost!!!!vau redno znaš šteti???daj ti ne motaj pa si že enkrat priznaj ka so lejko romi tudi izobraženi pa vseeno če so drugačne barve kak ti. in ja se dodatno izobražujem redno, pa vrvelen ka san v krogi bole pametnih kak si pa ti!!znaš kak pravijo pametnejši popusti zato se več en ukvarjan z takšnin somaron kak si ti.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.