https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Pomurski triatlonci uspešni na prvenstvu v sprint triatlonu

Bakovci, 27.8.2012  

V soboto, 25. avgusta 2012, je v Bakovcih hkrati z ultra triatlonom za svetovni pokal potekalo tudi Prvenstvo Republike Slovenije v sprint triatlonu. Tekmovalci so morali preplavati razdaljo 750 m, prekolesariti 20 km in odteči 5 km. Izkazali so se tudi tekmovalci iz Pomurja.


Na prvenstvu, ki ga je pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije in v sodelovanju s ŠD Bakovci organiziral Team Turbo Tropovci, so bili zbrani skoraj vsi najboljši slovenski triatlonci. Poleg sprint triatlona so bil na sporedu še super sprint triatlon za starejše dečke in deklice ter kadete in kadetinje, triatlon za vsakogar, namenjen izključno začetnikom brez tekmovalne licence, cici akvatlon za najmlajše.

Vseh tekmovalcev na Triatlonu Bakovci 2012 je bilo 132. Nastopilo je tudi več Pomurcev, od katerih so se v posameznih kategorijah najbolje odrezali naslednji:

Triatlon za vsakogar (250 m plavanja, 10 km kolesarjenja, 1,5 km teka):

Gomboc Istok (1978) iz Lipovcev je s časom 31:09 zasedel prvo mesto, Gruškovnjak Gregor, (1988) iz Ljutomera je bil s časom 33:01 tretji, četrto mesto pa je s časom 33:39 osvojil Banfi Primož (1996) iz Rankovcev.

Sprint triatlon, Prvenstvo Republike Slovenije (750 m plavanja, 20 km kolesarjenja, 5 km teka):

Med mlajšimi mladinkami je drugo mesto pripadlo Jasmini Vučko iz Team Turbo Tropovci (TTT), med mlajšimi mladinci je tretje mesto pripadlo Urbanu Cehnerju prav tako iz TTT, med članicami II pa je drugo mesto zasedla Melita Hajdinjak (TTT). Med veterani I je Slavko Vukan iz TTT zasedel četrto  mesto, Zoran Antolin, prav tako iz TTT, pa je med veterani III osvojil tretje mesto.

V absolutni konkurenci Prvenstva Republike Slovenije v sprint triatlonu sta sicer slavila Jaroslav Kovačič (ŠD Posavje) in Monika Oražem (TK Ribnica). Med ženskami sta 7. in 8. mesto osvojili Jasmina Vučko in Melita Hajdinjak. Med moškimi je na absolutno 12. mestu pristal Urban Cehner.

 

Na super sprint triatlonu (250 m plavanja, 10 km kolesarjenja, 1,5 km teka) so slavili Bartol Danijel iz TK Inles Riko Ribnica (starejši dečki, čas 26:56), Capuder Tinkara iz TK Trisport Alprem (starejše deklice, čas 27:16), Planko Matevž iz TK Trisport Alprem (kadeti, čas 25:51) in Eva Skaza iz TK Maribor (kadetinje, čas 26:38). Na cici akvatlonu, kombinaciji plavanja in teka, so zmagali Tara Mandič, Nika Tominc in Jan Škrjanc.

Tekst: Melita Hajdinjak, foto: Renato Ivančič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.