https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Monografija Grad na Goričkem

31.08.2012 ob 13:00  

V sredo je v prostorih Občine Grad potekala predstavitev projekta  "Monografija Grad na Goričkem".

 

V okviru projektka "Monografija Grad na Goričkem", ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada sta nastala dva produkta; monografija Grad na Goričkem in panoramske karte, izdelana s pomočjo razpisnih sredstev LAS Goričko. Projekt je stal okrog 35 tisoč evrov in Občina Grad je prispevala približno polovico sredstev.

Monografija Grad na Goričkem je publikacija v treh jezikih, v kateri so zbrani opisi naravnih, kulturno-zgodovinskih znamenitosti ter turistična ponudba v Občini Grad. Osrednja pozornost je namenjena gradu ter njegovi pomembnosti v prostoru in času, dotakne se tudi cerkve Marije Vnebovzete pri Gradu z delom arhitekta Jožeta Plečnika, ter ostalih pomembnih kulturno-zgodovinskih spomenikov.

Poleg monografije je nastalo tudi 18 panoramskih kart različnih velikosti, ki bodo postavljene na različnih točkah po občini. Na njih so označene vse znamenitosti v občini, njihov opis in fotografije. Na kartah so vrisane tudi pohodna, kolesarska in doživljajska pot ter Pomurska planinska pot, ki vodi skozi občino.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2012 ob 13:37 grad gost

      Župan glejda po šteroj poti bodo pejnezge, šteri so prišli z države za Grad, "zdaj so na Kuzmi" prišli nazaj v nogometni klub. Vej je pa Občina Grad tak razvita ka indri pejnez sploj ne nucamo, kak za nogomet, saj edijni v pomurju imamo nogometaše plačane 500€ plus premije, in to v 3.ligi. Trbej REVIZIJO vsem akterom Občine in šteri se napajajo z njejnimi pejnezami, nej pozabiti todi zavod Grad.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.08.2012 ob 18:59 gorički gost

      gračar-DOBRO SI TO POVEDAL,vse je to rejsan,samo ka imamo nogomet-brez njega bi težko bilo!!ZA VSE DRUGO PA MU JE VSEENO-PA SAMO ZASE GLEDA-POZABLJA PA KA JE V OBČINI ŠE 6 VASI!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.09.2012 ob 1:46 nej gorički t.i. variščanec gost

      Grad brez oken in vrat. V njem prelepa prinseka živi in sanja tja v neskončne dni. Le kaj ti bo princeska ti,če v gradu ni nobene stvari. Boš sama tam ostala v svoje misli vsa predana. Ni princa na tem svetu ki ugodil bi ti. Ko v noči boš zaspla v svoje sanje boš predana naj ti sanj do mene pridrvi. Naj tvoja duša zdaj odišavi sanje moje da tvoj lep obrazek in telo se razleglo v širno bo nebo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.