https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Koncert opernih arij, šansonov in popevk v Križevcih

Križevci pri Ljutomeru, 02.09.2012 ob 17:16  

V Kulturnem domu v Križevcih so petkov večer popestrili s koncertom opernih arij, šansonov in popevk, na katerem so nastopili operna pevka iz Pariza Sheherazade Bouilil ter domačina Maja Seršen in Marko Pascal Rožman.


Sheherazade Bouilil je s petjem začela pri 16. letih in je leta 2008 zaključila šolanje na pariškem glasbenem konservatoriju Niedermeyer, kjer je v sklopu diplomskega izpita dobila prvo nagrado. Odpela je veliko recitalov, tudi koncertov z orkestri v Franciji in v tujini, prejela je številne nagrade na državnih kot tudi mednarodnih tekmovanjih. Leta 2012 je kot solistka nastopila z orkestrom v največji cerkvi Madeleine v Parizu. Letos je postala članica društva profesionalnih mojstrov pevcev cerkve Notre Dame v Parizu. Trenutno študira pri Nadine Denize, svetovno znani mezosopranistki. Na klavirju jo je spremljala Liliana Novak.

Lahko smo prisluhnili opernim arijam znanih oper, skladateljev Puccinija, Boita in Bellinija. Vsem arijam je skupno hrepenenje po ljubezni, ki junakinje pripelje do tragičnega konca. Čeprav je vse, kar si želijo, objem, združen z upanjem, da je svet, v katerem živijo, raj ljubezni. V prvem delu koncerta je nastopila z opernimi arijami, v drugem pa je zapela vrsto šansonov.

Domača pevca Maja Seršen in Marko Pascal Rožman pa sta zapela pesmi iz zlatih časov slovenske popevke, zapela pa sta tudi nekaj avtorskih skladb. Za konec so vsi trije združili moči, prav tako pa so skupaj s poslušalci v dvorani zapeli Dan ljubezni.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.