https://www.ris-dr.si/go/1013/3219/Ples_noc_carovnic_v_dvorcu_Rakican_2022
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO in VIDEO: Muraši končno prvič zmagali

Murska Sobota, 2.9.2012  

Nogometaši Mure 05 so v 8. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali kranjski Triglav z 2:1 (0:0). Po vrnitvi iz Rima, kjer so muraši po pričakovanju sklenili sicer uspešno evropsko pot, so se preusmerili v domače prvenstvo. Z eno samo osvojeno točko po sedmih krogih so se dotaknili dna in v srečanju s Kranjčani je bila zmaga nujna. Tudi ta pa pomeni zgolj to, da so Sobočani ujeli priključek z velenjskim Rudarjem na predzadnjem mestu, ne pa tudi bega z dna. Triglav je osmi s sedmimi točkami.

https://www.ris-dr.si/go/1013/3219/Ples_noc_carovnic_v_dvorcu_Rakican_2022

Mura 05 - Triglav 2:1 (0:0)

Strelci: 0:1 Jelar (56.), 1:1 Fajić (66.), 2:1 Bohar (75.).

Gledalcev: 1200.

Mura 05: Draković, Cipot, Bohar, Kramar (od 46. Jelić), Buzeti (od 66. Majer), Vaš, Travner, Fajić, Janža, Eterović (od 61. Horvat), Maruško.

Triglav: Curanović, Šturm, Zolić, Jelar (od 76. Sever), Ovčina, Dolžan (od 84. Đurić), Poplatnik (od 73. Šujica), Kongnyuy, Redžić, Pokorn, Stojnić.

Mura je tokrat nastopila s kapetanom Fabijanom Cipotom. Po dobrih 20 minutah otipavanja so prvi nevarneje ogrozili tekmečeva vrata gosti, strela Ajdina Redžića in Dragana Ovčine pa nista mogla presenetiti zanesljivega Filipa Drakovića. Po podaji Mateja Eterovića z desne strani je v 32. minuti prišlo do neprijetnega trčenja Nusmirja Fajića in Darjana Curanovića, domači napadalec pa jo je srečno odnesel in se vrnil na igrišče.

Gosti so v zadnjih desetih minutah prvega polčasa prišli do velike priložnosti, vendar je Draković dvakrat zaustavil strela Anžeta Jelarja. Prvi strel domačih v okvir Triglavovih vrat je v 36. sprožil Arpad Vaš, ki je sprožil preko glave, a le v naročje dobro postavljenega Curanovića. Sledile so zadnje razburljive minute, ko je Matej Poplatnik zapravil veliko priložnost za Triglav s strelom čez gol, na drugi strani pa je ob poskusih Erika Janže in Fajića dobro posredoval kranjski vratar. Pokorn je v izdihljajih prvega polčasa še enkrat nevarno streljal, Draković pa znova uspešno posredoval.

Tudi v nadaljevanju so do prve priložnosti prišli gosti, močan strel Redžića pa je Draković obranil, kakor tudi strela Dinnyuya Kongnyuya in Edvina Zolića v 52. minuti. Naslednje priložnosti pa gosti niso zapravili in so si prek nevarnega Jelarja priigrali vodstvo. Jelar se je mojstrsko otresel Cipota, pritekel pred vratarja Drakovića in rutinirano zadel levi spodnji kot. V obdobju, ko so Kranjčani povsem nadzorovali igro, so domači v 66. minuti izenačili.

VIDEO:

V hitrem protinapadu je Vaš poslal uporabno globinsko žogo, v prazen prostor je stekel Fajić, ki je bil prehiter za gostujočo obrambo in nad Curanovićem poslal žogo v mrežo. Petnajst minut pred koncem so domači prišli do popolnega preobrata. Po lepi podaji Dragana Jelića je z glavo zadel Damjan Bohar. Isti igralec bi lahko postavil piko na i v 79. minuti, potem ko je po podaji Vaša že premagal vratarja Triglava, a je goste rešila vratnica. Tako so Sobočani trepetali še dobrih deset minut, nato pa je Fazanerija le slavila težko pričakovano prvo prvenstveno zmago.

STA

Več fotografij v spodnji galeriji ...

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   02.09.2012 ob 20:58 gost-mura gost

   čustitke fantom a igrajo kadar hočejo saj če bo bilo izplačilo in odstop topiča bi igrali sigurno celo tekmo tak kot od prejetega gola bravo naši

   9 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   02.09.2012 ob 22:16 gost gost

   Tudi Celec more pod nujno oditi!!!!

   16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   02.09.2012 ob 22:34 bbb gost

   obvezno more,samo sranje dela

   12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   03.09.2012 ob 5:30 ANDREJA gost

   BRAVO MURA, SAMO TOPIČ NAJ ODSTOPI DA BO MIR V PREKMURJU, MARŠ NA LUNO PA TAM LAHKO IMATE VSAK DAN TOPIČ FEST, KLUBU PA CELEMU PREKMURJU PA NEHAJTE DELAT SRAMOTO. POZDRAV IZ DUNAJA

   4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   03.09.2012 ob 6:59 REALIST gost

   Lepo da so zmagali. Vendar ne veselite se prehitro. Saj poznate tisti pregovor: ENA LASTOVKA ŠE NE PRINESE POMLADI.

   3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   03.09.2012 ob 9:31 GOST gost

   CELEC MORA ODSTOPITI: PA NE TOPIČ

   8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. prekmurjerepublika
   03.09.2012 ob 11:50 prekmurjerepublika

   Vsi keri tak šenfate topiča (tudi ge san ga, da san biu preveč naiven), se malo zamislite in realno poglednite na stvar. Ka je topič tak slaboga napravo za muro? Njegova napaka je samo, ka je bil preveč naiven, ka je vrvo italjanon in ka je preslabo komunicero z igralce in javnostjo. Vače pa se celji čas trujde pomagate in tudi zaj je prpelo dobroga investitora, keroga je podpro tudi sam župan. Samo spomnite se, što je biu odgovoren za pot v baku, ge smo pretrpele telko sramote (nej topič, ampak dva ostaliva), ampak vsi od celeca, puhana in ostaleh so namočile topiča, on pa se je na žalost nej brano ampak je potihno. Zaj pa ga trbej podprejte, v kolikor je tu resen investitor, nega debate. Vsa ostala kompanija, kera pa se zaj ščej prebiti v klub..pa eno vprašanje, ge so bli, da je bila mura v 2.lige, ale pa lane?? zaj pa vsi ščejte k kopanje:) ma vupan ka de narod uvido ka je relano stanje in nede vrvo lidjen, keri ščejo samo topiča stran spravite, nemajo pa nikšega aduta (finančnoga) v rokave :)

   8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   03.09.2012 ob 13:09 muraš gost

   Kak je lejko Topič dober, če nej od toga časa ka je v klubo naredo 700.000 € duga????????? Pa ka je z vame?? Več kak pau leta je tišina od njega bijla, zaj da pa ščej nazaj na oblaste bite pa samo inauk po medijaj lejče

   2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   03.09.2012 ob 13:21 GOST gost

   MURAŠ KAJ MISLIŠ; DA BI DRUGI NAREDLI PLUS: NE BITI NAIVNI:

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   03.09.2012 ob 14:05 tomlu gost

   trbej prijte z vsemi papejrami na den, potegnote na konce črto, dati tau v javnost-s ten mislen na murine navijače kere tuj pridno punijo blagajno z vstopnicami, pa njin je nej vseevo za klub-pa te se vijde ka je štoj napravo pa ka nej! Tau je moje skromno mnenje.

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   03.09.2012 ob 15:55 brm brm gost

   muraš - tebe še zaj nej očitno jasno, ka za vsen ten stojita Celec pa Puhan??? povej me, ka sta njiva napravila?? ka je Celec napravo z igralcame?? je keroga odau?? je zaj keroga pripelo?? samo se za Topičon skrivleta, pa ga v drek rivleta,.. pa nej mislite ka Topiča ščiten al ka kole, al kak je zaj v vidite, je še un najmenje krijf!! je edine ka se neka trujde, trga, ka de neka s toga napravo!!! službo je zgujbo samo zato, ka je klub rešavo!! bi ti to kdaj napravo, ka bi raskero službo, za kakše klub/društvo??? DVOMEN!!!

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   03.09.2012 ob 17:41 muraš gost

   ge ne praven ka sta celec pa puhan dobriva, vsi morejo letete s kluba!! vi kere podpejrate topiča pa očitno nevejte vseh zadef pa samo lapate na pamet! v vsakon normalnon okolje, če uprava ne dela dobro letij v s kluba!! logika!! pa ka vi mislite ka tej nizozemci samo tak pridejo pa v nekšoj slovenije v nekšo muro samo tak pejneze dajo????? pa ka ste z marsa prišle? pa še neka, v primere ka se uresničijo topičove besede ka rejsan še par igralcof fcuj pripelajo. povejte me kak de ta naša ekipa v vidla, samo tujce do špilale?????????? domače pa adijo gele... cejlo prekmurje je za tau ka topič odide on pa še li vztraja pri mure, kere normalen človek de tau delo?? tiste ka na sebej gleda... TOPIČ ADIJO!

   2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. zizi23
   03.09.2012 ob 19:53 zizi23

   prva ekipa zadnja, mladinci kadeti zadnji. mladinci zgujbili v kopru v soboto 0:9 kadeti pa 0:2. Nej samo prvo ekipo gledati, vse je v k... što nam trenejra mladince pa kadete, dve neznalici. Mladi pogon nam vodi štivan šteri staršan pravi če vam kaj ne paše idite. Pa što je štivan ka de tirau lidij iz kluba. Mij mo mlade igralc eodavali. Ge pa je tou ka v ekipi štera je zadnja gibij devet nula ge dober igralec. Zadnja dva sta bila lotrič pa kous pa stakšen delon pa stakšimi lidmij v klubi še dugo dugo nikaj nede. podperan pa vse šteri pijšete ka topič celec puhan niti naj ne gledajo vec na stadijon, nej pa ka bi še po njem hodili.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   03.09.2012 ob 19:58 gost gost

   PA TA CELEC JE NITI FAJIČA NI MOGEL PRODATI: KAK DE PA POTEM KOGA DRUGEGA: ZA KATERE NI BILO TAKO ZANIMANJE KOT ZA NUSMIRA: KOLIKO VEM SO BILI TRIJE RESNI PONUDNIKI: PRVO GA NI PRODAL; POTEM PA GA JE PELJAL V RIM MISLITE DA ZASTONJ: KILOMETRINA; PA DNEVNICA PA ITD: POTEM PA JE VSE TOPIČ KRIV:JAZ MISLIM DA EN ČLOVEK NEMRE BITI TAK ZANIČ;DA BI VSE NAROBE DELAL: PA VSTOPNICE ZNIŽAJTE;KER LJUDJE HODIJO TUDI DRUGE TEKME GLEDAT, NE SAMO MURO. V BELTINCIH JE BILO NPR: 500 G: L:P:

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. prekmurjerepublika
   03.09.2012 ob 21:03 prekmurjerepublika

   Ja vejpa v beltincih sta si nasproti sta kluba, keriva sta oddaljeniva 10 km, prav tak pa so beltinci meli prvo domačo tekmo v 3. ligi po 6 letah, tak ka je tou sploj nej tak enormen obisk:)

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   18.04.2013 ob 0:57 FDFYRER gost

   RAUYHSGYUTHJUDGUDH7IU FRYHID

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.