https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Badmintonist Utroša zmagal na Slovaškem in se bo prebil v top 100

12.9.2012  

Igralec Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave Iztok Utroša je minuli vikend dosegel uspeh kariere. Na odprtem prvenstvu Slovaške je v konkurenci 62 igralcev prvič slavil na turnirjih za svetovno lestvico v članski konkurenci.

Lendavčan Iztok Utroša je v prvem krogu premagal Bolgara Ivana Ruseva z 2:0 v nizih, v drugem je bil z 2:1 boljši od Avstrijca Daniela Grassmücka. V četrtfinalu je Utroša z 2:0 premagal še Francoza Maxima Michella, nato pa je v polfinalu gladko, vnovič z 2:0 v nizih, boljši še od enega avstrijskega igralca, Matthiasa Almerja. V finalu je slovenski igralec prvi niz dobil z 21:9, v drugem nizu pa je Čeh pri izidu 11:7 za Utrošo dvoboj predal zaradi poškodbe.

Utroša ob začetku novega olimpijskega ciklusa zaseda 105. mesto na svetovni lestvici, njegov cilj pa je uvrstitev med prvih 60 badmintonistov na svetu. "Glede na to, da je badminton šport, ki je daleč najbolj razvit v Aziji (Kitajska, Indonezija, Malezija, Koreja), je to za evropskega igralca zahtevna naloga. Moj srednjeročni cilj je uvrstitev na Olimpijske igre 2017 v Braziliji, kar bi pomenilo prvi nastop moškega predstavnika iz Sloveniji v badmintonu na Olimpijskih igrah," pravi Utroša, ki se bo prvo zmago prebil v top 100, na evropski jakostni lestvici, kjer pa je že upoštevana zmaga na Slovaškem, pa je na visokem osmem mestu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.