https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Končana celovita prenova mestnega jedra v Ljutomeru

Ljutomer, 12.09.2012 ob 12:38  

Na včerajšnji novinarski konferenci, sklicani ob zaključku projekta Celovita prenova mestnega jedra v Ljutomeru, so mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer in izvajalci ter nadzorni pri projektu, predstavili nekatera dejstva glede izvajanja celotnega projekta.


Investicijo so na Občini Ljutomer avgusta 2010 prijavili na Javni poziv za predložitev vlog za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve "Regionalni razvojni programi" Razvojne prioritete "Razvoj regij" Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007 – 2013 za obdobje 2010 – 2012.

Orientacijska vrednost celotnega projekta je znašala 2.505.626,53 evrov, sofinancerska sredstva po pogodbi iz leta 2011 pa so znašala 1.539.401,00 evrov. Projektno dokumentacijo so v letu 2010 pripravili Sever Rudi s.p. iz Stročje vasi in LINEAL d.o.o. iz Maribora.

Bojan Sekereš (GRADAL) in mag. Olga Karba

Občina Ljutomer je prvo javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del objavila na portalu javnih naročil leta 2011, postopek pa je bil neuspešen. Ponovni postopek se je kasneje uspešno zaključil, izbrani izvajalec pa je bilo Komunalno podjetje Ormož d.o.o. iz Ormoža, ki ga vodi direktorica Pavla Majcen. Kot izvajalec strokovnega in finančnega nadzora pa je bil izbran GRADAL, Bojan Sekereš s.p. iz Lendave.

S prvimi deli so začeli septembra 2011, tega leta so uredili Postružnikovo ulico in Stari trg v Ljutomeru. Letos so začeli in dela v mesecu avgustu tudi zaključili na Vrazovi ulici, Ivana Kavčiča cesti, Užiški ulici, Zacherlovi ulici, Ulici Franca Kovačiča in Ulici ob progi v Ljutomeru.

Urejenih je sedem ulic in en trg

V celovito prenovo je bilo vključenih sedem ulic in en trg, ki so bili urejeni v skupni dolžini 2273 metrov. Urejeni so bili tudi hodniki za pešce (1.620 m). V Užiški ulici in v Postružnikovi ulici so uredili parkirišča. V sklop investicije so svoje kablovode v območje cest položili tudi upravljalci telekomunikacijskih vodov, kabelskega in elektro omrežja. Prav tako so bili v sklopu projekta urejeni tudi kanalizacija, vodovod in javna razsvetljava.

Povedali so še, da so se v času izvajanja investicije srečevali s kar nekaj nepredvidenimi situacijami na terenu, ki jih ob pripravi projekta še ni bilo mogoče predvideti. Vendar pa so vse nastale probleme in vprašanja sproti tekoče reševali, vsi sodelujoči pri projektu so se tedensko srečevali na koordinacijskih sestankih, prav tako pa so hvaležni prebivalcem Ljutomera, da so sproti opozarjali na določene probleme in dajali pobude in ideje, ki so bili izvajalcem v pomoč.

Skupna vrednost gradbenih del znaša 1.852.483,29 evrov, brez DDV.

Pavla Majcen (Komunalno podjetje Ormož d.o.o.)

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2012 ob 21:22 ulica gost

      Kaj je res treba novi asfalt takoj zasrati še preden je cesta sploh dana v uporabo? Sploh pa je zanimivo, da je na Vrazovi tako ozek pločnik in tako široka cesta, ker gre za enosmerno. Ljudje so upali, da se bo pločnik malo razširil. Tam kjer poteka tik ob hiši dva odrasla ne moreta vsporedno iti. Da ne omenjam nagib, kjer so dovozi. Kak bodo tam ljudje padali, ko bo zima. Sicer so pa po tej ulici itak navajeni hoditi po cesti in ne bo problema. Nekoč je bila dvosmerna in je bila ravno tako široka. Glede ležečih policajev pa je edina prava rešitev za divjake. Tudi v ostalih ulicah bi jih morali postaviti. In to tiste ta hude, da divjaku zabije glavo skozi streho vozila.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.09.2012 ob 21:34 poldek gost

      Ma, ja nekak se je pošlihtalo. Mene je najbolj motila razrovana Užiška ulica nekaj mesecev preden so začeli sploh kaj delati. Glavno ka se nagodi izvajalcu, če je že enkrat stroj v Lotmerki se pač vse razkople, pa ko j... krajane, naj se vozijo po šodri pred kak je to potrebno. To ti je naša občinska oblast, komaj čakam da bodo volitve.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.