https://www.lust.si/
https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Topič bo danes prepričeval z Nizozemci, Puhan ne izključuje zapletov

Murska Sobota, 14.9.2012  

Predsednik Mure 05 Miroslav Topič trdno verjame v nizozemske investitorje, medtem ko podpredsednik Matej Puhan pravi, da so nekatere točke dnevnega reda na današnjem občnem zboru skregane z logiko.


Današnji občni zbor Mure 05 bi znal prinesti odločitev o tem, kakšna bo prihodnost murskosoboškega prvoligaša. Različni viri razlagajo, da je možnih več različnih scenarijev, je pa bolj kot ne jasno, da se na Fazaneriji trenutno »bijeta« dva pola. Tisti, ki ga predstavljata Miroslav Topič in murskosoboški župan Anton Štihec (slednja sta bila še pred kratkim na povsem različnih bregovih) s potencialnimi nizozemskimi investitorji, in krog okrog Dimitrija Hlasteca, Tugomirja Frajmana in Mateja Puhana, ki v prvi vrsti želijo pritegniti domače sponzorje.

Občni zbor pred slabimi tremi tedni je klavrno "propadel", ker dnevni red ni bil v skladu s statutom kluba.

Topič: Nizozemci so pošteni in korektni

Miroslav Topič, ki z Nizozemci kuje petletno sodelovanje, pričakuje, da bodo člani občnega zbora sprejeli Nizozemce kot resne partnerje v nadaljnjem razvoju Mure 05. "So res pošteni in korektni in želijo veliko storiti za dobrobit Mure 05, s poudarkom na lastnem kadru in razvoju nogometne šole."

Danes bo na občnem zboru prisoten tudi eden izmed članov upravnega odbora nizozemskih investitorjev, ki bo predstavil koncept sodelovanja. Nekateri pomisleki navijačev in javnosti, ki se pojavljajo v zvezi z Nizozemci, so predvsem ti, ali bo Mura 05 še bazirala na lastnem kadru. Prvi koraki potencialnih investitorjev, ki so v klub pripeljali pet »zunanjih« igralcev, nekaterim vzbujajo dvome, a Topič pravi, da ni bojazni za to.

"Če se ozremo na lansko fenomenalno sezono, vidimo, da je bilo v prvi enajsterici pet igralcev, ki niso plod naše nogometne šole, ampak so prišli iz drugih klubov. Baziranje na lastnem kadru je smiselno tako z vidika investitorjev kot tudi kluba. Če se kakšen izmed teh igralcev izkaže, to pomeni zelo dobro reklamo za našo nogometno šolo."

Puhan: Mura 05 mora bazirati na domačem kadru, tudi za ceno rezultatov

Na drugi strani podpredsednik Matej Puhan (s Topičem sta na različnih bregovih) pričakuje, da bodo danes storjeni nekateri koraki, ki bodo omogočili bolj transparentno in normalno delovanje kluba. "Ne izključujem pa ponovnih zapletov, saj so nekatere točke dnevnega reda ponovno v nasprotju s statutom in skregane z logiko."

Predsednik Topič (levo) in podpredsednik Puhan sta na povsem različnih bregovih.

Puhan upa, da bo na koncu prevladal razum. To v krogu ljudi, ki želijo v Muro 05 pripeljati domače investitorje, po naših informacijah pomeni, da bi postavili letni proračun v višini okrog 500.000 evrov.

Puhan, ki pravi, da ga mesto predsednika Mure 05 ne zanima, dodaja, da je potrebno znišati stroške delovanja kluba in preko prodaje najperspektivnejših igralcev v nekaj letih sanirati klub. "Ker imam rad ta klub, bi rad s poznanstvi doma in v tujini še naprej pomagal klubu, vendar pa me zanima samo sodelovanje z ljudmi z enako vizijo. Tako kot na igrišču je tudi pri vodenju kluba potrebno delovati kot ekipa in klubske interese postaviti pred lastne. Vse ostalo nima smisla in je obsojeno na propad."

Za razliko od Topiča bi Puhan v prvi vrsti ekipo gradil na domačih igralcih. "Včasih tudi za ceno rezultata. Gledalce na stadion pritegna srčnost igralcev in čustva, porazi pa so tako kot zmage del športa."

Spremljajte občni zbor v živo na Pomurec.com

Na današnjem občnem zboru se očitno obeta vroče dogajanje. V živo ga bomo od 16. ure naprej spremljali tudi na Pomurec.com. Vabljeni k spremljanju!

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   14.09.2012 ob 12:19 Chico gost

   Tresla se bo gora, rodila se bo miš. Celotni UO mora ponuditi odstop, te pa naj člani o vsakem posebej odločajo. Tak do se svadili. Igralci pa še 1 mesec brez plače in drugi zaposleni. Kdo ma denar pripravljen tisti naj zmaga in 2 leti vodi klub. Takšno je žal realno stanje.

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   14.09.2012 ob 12:23 MURAŠ gost

   Topič..doj se prosi,lipou te prosimo

   2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   14.09.2012 ob 12:38 stari black gringos 1991 - 2000 gost

   te tou trbej,špilajte fajn v tretji ligi in tou je tou fajn z domačimi klubi.Itak prva slovenska liga ne pomejni v Evropi nič,razen Maribora keri je daleč pred vsemi.Mura tu mate nepotrebne stroške,kere v tretji ligi ne bi meli....Zatou fajn dobro organizejrana mladinska šola in tej dečki tej naj špilajo pa se kalijo v tretji ligi.Ala Fajići,Erteroviči,Bogatini pa kosinonsepen in visontlatasa....

   4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   14.09.2012 ob 12:40 Muraš gost

   Topič ostani, dosta lüjdi te podpejra. Puhana ne zanijma predsedniško mesto, mladoga Frajmana pa fejst. Za znižanje stroškov ukinoti tudi podpredsedniško mesto, še prle pa naj Puhan transparentno povej, kak je bilou z letalskim poletom iz Zagreba oz. Ljubljane, dresi na gostovanju, poletom v Rim. Novinar Jernej Šavel; vidli mo, če boš ga tau pijto na skupščini. Gledalci ščemo gledati dober nogomet, z našimi igralci ali brez njih. Štero so "naši" igralci? Lotrič, ka odijde brez odškodnine, reklamo si je pa v Muri narejdo. Zvunski igralci do prinesli konkurenco v Muro05, zatou do se tudi " naši" bole trujdili. Šminkeri naj špilajo v Bakofcaj, pravi fusbaleri v Muri 05.

   16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   14.09.2012 ob 12:42 anta gost

   Dragi moji. Topic bo dalje, ker je ze dolocenim placal clanarino, ki ga bodo potrdili. Tako da glasove bo sigurno dobil. Clovek bo in na pravicen nacin se ga ne bo dalo odstraniti. Vse skupaj pa podpira stihec.... Sramota

   2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. copicar
   14.09.2012 ob 12:50 copicar

   Puhan od kda maš ti Muro rad ? Prosim napiši,verjetno od lani :-(

   15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   14.09.2012 ob 13:01 xy gost

   kak jo pa še ma Topič rad,ka ščej meti plačo..toga nega nindri..jebo vas Topič lopov

   3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   14.09.2012 ob 13:09 copicarprodan gost

   Tu se strinjam s copicarom! Ampak s tem, da mora topić sanirat kaj je povzročil in iti, pa tude razni frajmani!!! Vsi ti ka se zaj motajo okaoli kluba, ka je tao razna kvazi mafija! sicer cejla ms pozba frajmanem topić pa je nesposoben...

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   14.09.2012 ob 13:22 Muraš gost

   gost - copicarprodan, kaj mora Topič sanirati? Če je pejneze vkradno, je tu policija pa ga prijavi. Če je dug raso zaradi špilanja (varnostniki, avtobusni prevozi, oprema... ) je nej on krijf. Topič je nesposoben samo telko, ka je nej Punaha pa Celeca vrgo vö s kluba, da sta prvo sranje naredila. Povej mi pod čidin presednikovanjem je Mura05 prišla iz drujge lige do kvalifikacij v everopsko ligo.

   7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. ales400
   14.09.2012 ob 13:23 ales400

   Raje gledam konkurenčno Muro, tudi s tujimi igralci v prvi ligi, kot pa grem na tekmo in plačujem vstopnino, da ni nobene igre, porazi, igrajo pa igralci, ki so bili v tretji/pomurski ligi bili na klopi..

   12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   14.09.2012 ob 13:27 Muraš gost

   Puhan že pa vijdi zaplete na skupščini. Kak dugo do tou investitori coj glejdali, ka te se pa na skupščini podjeb....li. Tisti šteri tau delate ste nej privženci Mure05, vas zanijmajo samo lastni interesi.

   12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   14.09.2012 ob 13:28 Duki gost

   Točno tak, raje konkurečna ekipa, ker tretjo ligo lahko gledam v vsaki drugi vasi !

   14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. copicar
   14.09.2012 ob 13:33 copicar

   gost - Muraš,no pa san nej edini :-) ka vidin Puhana kak največe zlo v ton klubu. gost - Duki,se strinjam ales400,se strinjam

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   14.09.2012 ob 13:43 lepi gost

   Dečki ste čuli LUD JEBE ZBUNJENOG, gnes de nešče n....u

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   14.09.2012 ob 13:44 Zvestoba do groba gost

   Pa ki vi mislite ka mo z tejme Nizozencame na duge rok kaj dosegnile???? Če nej fčase te pa za leto, dvej, tri spizdijo s kluba in ponovno propad kluba!! Rajše san ka mamo ekipo za obstanek v ligi, domače igralce, domače sponzore in tau je tau! Pa bar Mura v mejre živej...

   0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   14.09.2012 ob 13:46 renato-romanista gost

   zdaj bi riktali domace investitoe.ge so pa bili do sedaj.lesinari.edini topic je probo nekaj zriktati vsi ostali pa vsi samo nekaj po nasoj prekmurskoj navadi samo vsi stunjamo.puhan naj odstopi,frajman pa naj niti bluzi ne hodi samo koristi de isko ge tej hodijo tam niti trava vec ne raste.rabimo igralce crne ali bele,mora biti konkurenca v ekipi.rikta in proba pa nekaj edino topc forza mura

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   14.09.2012 ob 13:50 copicarprodan gost

   Z nizozemci sigurno nemo nič napravli, tao je ala Suban varianta!! ampak razni puhani, pa mali frajmani pa tude nemrejo biti predsedniki¨Klub trbej prevetriti!!

   3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   14.09.2012 ob 13:51 renato bg gost

   Topic odstopi.

   0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   14.09.2012 ob 13:54 BG gost

   Mura more špilati v prvi ligi pa magari de vseh 11 igralcov čarnih!!!

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   14.09.2012 ob 13:54 ritoliznik gost

   hočemo močno MURO ka de se borila za vrh nej pa za obstanek pa što koli de precednik LEGENDA

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   14.09.2012 ob 13:55 mike gost

   Nizozemci italijani pa če vesoljci samo to budalo skinite z mesta predsednika

   2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   14.09.2012 ob 14:01 ciko gost

   dragi moji sen more biti jasno.ka Mura pa jo še koli mamo radi lejko špila v ligi za kero ma pejneze!Či se pa ide za pejneze pa rajši dati domačin menje,kak pa uvoženin ka se non stop bunijo več.ka je na kunci rezultat isti.pa o koli,ži bou predsednik pamet v glavo ka nede tak kak v Lendavi.....

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
   14.09.2012 ob 14:03 xy gost

   čopičar FARTEK Sašo kupi si očala in boj realen..ne zagovarjaj Topiča,ka si tou ne zasluži..samo na svojo rit glejda

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   14.09.2012 ob 14:12 Lale gost

   VIj ka ste glasni ka bi vidli Muro v 3.ligi, rad bi vas vido ja. Kak so že pravle pred menof, maš 3.ligo v vsakoj vesi poleg, pa je te skoro vseeno če gledaš Botjaka ali pa neven, Zlatara z Beltinec. Puhanov komentar opet vse povej, se pravi ka se zapleti že kujajo in iščejo napake ka bi se podjebavali. Domačij sponzorov do zaj neje bilo, zaj pa so zavohali šanso? Mislite ka domači, sploh v zdajšnjoj situaciji dajo na lepe oči peneze? Mislite ka neščejo meti kakše koristi od kluba, mislite ka neščejo biti pri koriti pa še kaj zaslužiti? Če kaj vložiš, pričakuješ povrnjeno nekaj nazaj, bogate budale ( grafit lendavska ) pa zaenkrat še nega. Naj se Nizozemci predstavijo, siguren san, ka telko kapitala kak oni domači nedo meli, pa če se vidi ka je vse kelko telko ok naj se jih sprejme. Sploh pa neven, če pravijo vsi ka majo taaaak radi Muro, zakoj nebi mogli sponzorirati tudi če do poleg Nizozemci. Če ne vidijo dele od Topiča, te to vse povej kak rad ma što Muro.

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   14.09.2012 ob 14:17 Prvaliga gost

   Dajte se zbujdite. Kakšni domači sponzorji? Nega denarja v Pomurji za nogomet. Komaj za preživetje imajo domače firme .... Pozabite na denar iz domačega okolja. Ali tuji investitor in prva liga ... ali domači igralci in 3 liga ... to je realnost Mure 05

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
   14.09.2012 ob 14:19 Muraš gost

   gost - xy; zatou pa je Topič zgujbo slujžbo v RLS, ker je samo svojo rit gledo. Za koga že si je sposoudo pejneze? gost - Zvestoba do groba;Ka pa či nemamo ekipo za obstanek v ligi? Ge so tej domači sponzori, šteri so nej pejnez dali, da je Mura bijla, zaradi Evrope, po vsej novinaj. Zdaj do dali, da je zadnja? Da de Mura v drujgi ligi te do dali? Zapaumnite si eno. Prvo je klub, pa te so igralci. Gnes špila za Muro, vutro mo jemi fujčkali, ka de odišo za pejnezami k Olimpiji. Meli smo mij že čarne, bejle, kockaste..., si so šli, Mura je ostala

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
   14.09.2012 ob 14:21 ritoliznik gost

   bravo lale tak se guči če ne veš što san v rakičani sva skupaj sedela

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  28. gost
   14.09.2012 ob 14:23 jole gost

   muraš ka so ti bakovci krijve??

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  29. gost
   14.09.2012 ob 14:30 Muraš gost

   gost - jole; Bakofci so mi nika nej krijvi, ščou san samo povedati, ka šminkeri lejko špilajo, kak posojeni igralci, v nižji ligi. Napijso san Bakovci, lejko bi napijso tudi Pujšča ali Beznovci.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  30. gost
   14.09.2012 ob 14:40 x gost

   1. Oči me bolijo ka moren tu šteti. 1/4 jih nema pojma zakoj se ide, 1/4 je proti Topiči, zato ka so tudi kolegi, 1/4 muti proti Topiči brez kakršnekoli podlage, samo ka je proti zato ka je to zaj v modi 1/4 bi pa lejko pravo ka glejda racionalno na to stvar. Ne razmin, fčasi smo Prekmurci zasedali dokaj viske funkcije v službaj, po teh komentajraj sodeč mo samo po lopataj grabili v naslednjih lejtaj. 2.Ka van je tu nej jasno? Ge so bili prlej tej investitori, dajte se pijtajte zakoj naidnouk pa takša podpora lokalnoga gospodarstva? Tej narod je tu okoli z enin namenon in to je stegavanje lovk po Murinon keši. Topič ma podporo župana in za seuf strokovno vodstvo + keš, zakoj trbej tu še kakoli broditi? 3. Klub Mura predstavlja regijo, predstavlja nas Prekmurce. Koji kur*c nan hasne to v 3. ligi? Samo domači igralci so nej sposobni konkurejrati v 1. ligi, glede na rezultate mladincov pa kadetov de v prihodnosti samo še slabše. Če van je tekma Mure razlog ka lejko spizdite za tisti dvej vri od žene/dikline je to nej naš problem, eni ščejmo gledati dober fuzbal, ščejmo meti konkurenčni klub in mamo ambicije gledati Muro v Evropi. Še vedno pa si prej omenjeni lejko napravite svoj klub (primer FC United of Manchester, Salzburg...), keri so se nej strinjali z upravo in so napravli svoj klub, s svojimi igralci in špilajo v nižjih ligaj. Aja, pa za odgovore tipa "ge san navijo za Muro kda si ti v bilicaj plavo" mi doj visi..

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  31. gost
   14.09.2012 ob 15:02 puhan popuši mi gost

   Daj puhan spizdi ka si hinavec.včeraj si za muro zvedo gnes pa bi rad že glaven bil.

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  32. gost
   14.09.2012 ob 15:05 bumbare gost

   ce ze što more zmagati od teh polov naj bo to Topičev pol! Ker če zmaga Hlastecova in Frajmanova stran te se mura nede včakala druge sezone!

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  33. gost
   14.09.2012 ob 15:14 bad-boy gost

   ka zaj pa te puhan sere? on dobi 500.000, z telko pejnez se mura bori za obstanek+ toga de še to premalo! on ma veze v tujini? ge pa li? ka pa te do zdaj nej nič zrihto iz tujine? bebek en, niti organizerati nevej prevoz do bakuja, pa te de taksi v upravi?!?!?! ge bi ze od sramote odstopo, nej pa ka še dale tan sidij, pa stolček segrevle nesposobnež...

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  34. gost
   14.09.2012 ob 15:16 bad-boy gost

   hlastec je büo v maribori pa kakse düge je napravo, te frajman je pa že tudi büo pri muri, pa si znamo kak je blo... Zato pa trbej takše lidij tirati v 3 p.m.

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  35. gost
   14.09.2012 ob 15:24 GOST MUTAMBA gost

   MI ČRNCI BOMO SE IGRALI Z PREKMURKAMI; GUZI; GUZI.

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  36. gost
   14.09.2012 ob 15:27 prišlek gost

   Nisem ni za Topiča ni za Puhana ampak za Muro!

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  37. gost
   14.09.2012 ob 15:43 mike gost

   Glejte vsi tisti ki ste proti puhani bodite še naprej samo tega lažnivca topiča ne zagovarjajte

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  38. gost
   14.09.2012 ob 15:56 copicarprodan gost

   MIKE!!! SE popolnoma strinjam!!!

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  39. gost
   14.09.2012 ob 16:14 miran gost

   še ni prenosa

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  40. gost
   14.09.2012 ob 16:17 bg gost

   TU PIŠEJO 2-3 OSEBE KI UPORABLJAJO RAZLIČNA IMENA. IN VSI ZAGOVARJAJO TOPIČA:) PA KAJ VAM SE SANJA KAJ JE TA ČLOVEK NAREDIL ZA SCENE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PA DA VAS NI SRAM Z NAČELOM TOPIČA!!!!

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  41. gost
   14.09.2012 ob 16:33 prislek gost

   dze dobite domacoga mogoce bi nizozemci bili dobri cela uprava pa naj odstopi za prdsednika pa predlagam enoga keri se razume v nogomet in spenezi delati,,,,,,,,,

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  42. gost
   14.09.2012 ob 16:33 mura 05 gost

   MA KOJI PUHAN,V LETU IN POL NI ZRIHTAL NITI ENEGA EVRA,ŠE V ZLOGLASNI BAKU SE JE ŠLO Z EVRI NŠ.ŠD.MURA 05 ZATO LAŽOV PUHAN DOSTA

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  43. ribica
   14.09.2012 ob 17:12 ribica

   Pomurec marš u pičku materno ka samo drek mejšete z vašimo SDSovcami tan poleg.Najboükše de ka de vaš za.....i Celec predsednik!

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  44. gost
   14.09.2012 ob 20:28 Prvaliga gost

   Hitro de se vidlo, če do plačali igralce ....

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  45. gost
   16.09.2012 ob 15:41 tak de pa nikak inačik gost

   pojge nika se ne bojte.Ka mijslete zakoj Milica Makoter taože državo?van ge poven!!zatao ka murin dug odplača pa baje de glavne sponzor

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.