https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Pomurec Franci Mulec izdal svojo tretjo knjigo

Orehovci, 17.09.2012 ob 10:39  

Franci Mulec iz Zbigovec, sedaj živeč v Pekrah pri Mariboru, je predstavil svojo tretjo knjigo z naslovom »Naše ognjišče Hamlerjev rod skozi čas«. Predstavitev je potekala nedavno v dvorani gasilskega doma v Orehovcih.

Franci Mulec, o katerem smo na našem portalu v preteklosti že pisali, da je napisal knjigo Graba, kdo bo tebe ljubil (prispevek si lahko preberete TUKAJ), je spisal že svojo tretjo knjigo. Prvo je izdal leta 2008 in sicer Naše korenine Zemljičev rod skozi čas, kjer je avtor opisoval življenje svojih prednikov po očetovi strani, zdaj pa je izdal še knjigo Naše ognjišče Hamlerjev rod skozi čas, kjer opisuje življenje prednikov po materini strani. Na predstavitvi knjige je bilo prisotnih okrog 80 sorodnikov Hamlerjevih in gostov, med katerimi je bila prisotna tudi akademikinja profesorica dr. Zinka Zorko iz Maribora.

Poleg o prednikih knjiga opisuje še o sami radgonski župniji, opravilih, praznikih, navadah in socialnem položaju v tistem času. Ob predstavitvi knjige je prof. dr. Zorkova povedala, da se celoten Hamlerjev rod lahko zahvali Bogu, da imajo Franca Muleca, kajti ustvaril je knjigo, ki je zaklad celotnega rodu Hamlerjevih in da je prav takšnih knjig je knjižnih policah premalo.

Tudi v prihodnje rojak iz Zbigovec ne bo miroval, saj že pripravlja in piše knjigo, v kateri bi predstavil vsa kmečka opravila skozi celo leto iz časov na tem območju, kjer je on preživel svoje otroštvo. V spomin na težka garaška dela in opomin vsem nam, da se zavedamo svojih korenin in naše kulturne dediščine, ki je temelj slovenskega naroda.

FOTO: Franci Klemenčič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.09.2012 ob 11:50 - gost

      "težka garaška dela" - ja takrat si na njivo hodo delat pa si vsaj nekaj imel, dandanes pa tudi garaš, pa ti niti plače ne dajo! spomnite se samo koliko gradbenih delavcev je na cesti itn.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.