https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Obeta se odpuščanje v javnem sektorju

18.09.2012 ob 7:00  

Na ministrstvu za pravosodje in javno upravo pripravljajo spremembe zakona o sistemu plač v javnem sektorju in reformo sistema javnih služb.


Po besedah ministra Senka Pličaniča bodo predlagali spremembe zakona v delu, ki se nanaša na nagrajevanje in napredovanje, da bi omogočili lažje nagrajevanje uspešnih in sankcioniranje neuspešnih.

Kot je v izjavi ob robu obiska na ustavnem sodišču povedal minister, je realnost zmanjševanje mase za plače v javnem sektorju. To po njegovih besedah pomeni znižanje plač ali odpuščanje. "In ker smo znižanje plač že izvedli, mislim, da ostane samo druga možnost," je dodal. O številkah še ni želel govoriti, ker se o tem v vladi še niso pogovarjali. Napovedal pa je, da se bodo v kratkem, saj je v četrtek proračunska seja vlade in bo takrat to že malo bolj jasno.

Reformirali pa bodo tudi sistem javnih služb, zlasti v delu, ko gre za negospodarske javne službe oz. javne zavode. Po ministrovih besedah želijo na eni strani okrepiti vlogo ustanovitelja v razmerju do javnih zavodov in na drugi strani okrepiti vlogo in samostojnost managementa oz. direktorja.

Na ministrstvu želijo bolj jasno vpeljati ciljno vodenje v javne zavode, ko bo direktor javnega zavoda dobil zelo natančno določene cilje, ki jih mora doseči v nekem času, in tudi denar za dosego teh ciljev. Kot je pojasnil Pličanič, bodo zelo jasno določeni kriteriji za ocenjevanje, ali so ti cilji doseženi ali ne. Direktorjev mandat pa bo odvisen od tega, ali so ti cilji doseženi ali ne.

Minister je napovedal še spremembe na področju inšpekcijskih nadzorov, saj želijo povečati učinkovitost inšpekcijskega nadzora tudi z nekaterimi zakonodajnimi spremembami. Poudaril je, da ne gre samo za spreminjanje zakonov.

"Lahko spremenimo 100 zakonov, pa to še ne pomeni, da se bo potem v realnosti kaj spremenilo," je opozoril minister in dodal, da je prav zato njegova energija zlasti usmerjena v implementacijo zakonov in predpisov na splošno. Prav na tem področju se je v času od osamosvojitve po njegovem mnenju premalo naredilo.

STA

    Komentarji

    1. smrt
      18.09.2012 ob 11:39 smrt

      Ko pa odpuščajo delavce v tovarnaj in gradbiščaj te pa nobeden ne pijše in nobeden se za njih gor ne zeme .Zdaj ko pa do odpuščali v javnom sektori pa je takša uzbuna .Ka tej ustvarjajo v javnom sektori ? Na CSD jih je toliko da se po hodnikaj in pisarnaj zaletavlejo eden v drugega .Jih trbej toliko ?in delavec dela za njih .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.09.2012 ob 13:39 gost gost

      Mogli bi še njim plače znižat.......

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.09.2012 ob 15:14 PIZDUN gost

      JA POGLEDNETE MALO OKROG SEBE KELKO JIH JE NA OBČINAJ ZAPOSLENEH PA TAU BREZ VEZE TAN SIDIJO ALE PA PO GOSTILNAJ ODIJO EHHHHHH

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.09.2012 ob 16:06 tarzanboy gost

      Poleg vseh znanstvenikov v bankaj kak se pejnezi lejko na lejki način iz bank spravijo, nas sigurno najbole kolejo javna služba kera je najmenje enkrat prevelka.Vsakoga bi samo za 3mesece dal naj si sam zasluži za kruh pa sam prispevke plača ,pa san siguren ka bi jih crknilo,če nebi lepo v službe odli pa se smejali vsen drugin,samo se časi hitro spreminjajo....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.09.2012 ob 19:27 Čika-pajo gost

      Tarzanboj-nikdar in nikoli javne službe nejso krive za to ka se je zgodilo.Kriva je lakomnost kapitalistov pa tisti keri so mislili ka morejo biti politiki.Kapitalisti z roko v roki spolitičari so nas prpelali ta tak ka se zdaj med seboj grizemo.Praviš ka bi vsakoga pelo v gospodarstvo, pa če so pa skoraj vsi iz gospodarstva prišli v javne službe. Malo je tistih ka so nej delali v gospodarstvi.,pa ka boš znal ka je v javnih službah ali javnem sektori ogromno takših z minimalno plačo pa z makimalno obremenjenost .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.09.2012 ob 19:45 zetor gost

      20 % jih je prevec...ce mal pogledas samo v vrtcih...jih je telko vzgojiteljic skoraj kak otrok...!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.09.2012 ob 19:45 zetor gost

      20 % jih je prevec...ce mal pogledas samo v vrtcih...jih je telko vzgojiteljic skoraj kak otrok...!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.