https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Murskosoboški režiser Vlado Škafar z novim celovečercem

27.09.2012 ob 9:00  

V soboto bodo na velikem odru ljubljanske Drame predvajali novi slovenski celovečerni film režiserja pomurskega rodu Vlada Škafarja.


V filmu z naslovom Deklica in drevo v glavnih vlogah srečamo igralki Štefko Drolc in Ivanko Mežan, ki sta, kot pravi Škafar, bitji, ki sta zaznamovali njegovo življenje. Mežanova je Škafarja prepričala v filmu Cvetje v jeseni, Drolčeva pa v filmu Na papirnatih avionih.

V celovečercu, posnetem v Beli krajini, Drolčeva in Mežanova z gledalci obujata spomine. Pogovor omenjenih igralk se odvija pod velikim hrastom. Za obe igralki je snemanje predstavljalo velik izziv, saj sta se pred kamero znašli brez vnaprej pripravljenega besedila.

Film v govori o minljivosti, vendar to tudi presega in, kot pravi režiser: "Mislil sem, da delamo film o minevanju, zdaj vidim, da smo naredili film o tistem, ki ne mine." Kot poroča STA, je film, ki je nastal v produkciji Gustav Filma, sooblikovalo pet "Škafarju pomembnih žensk". Ob Drolčevi in Mežanovi nastopata še Helena Koder in Joni Zakonjšek, literarni navdih pa je režiser dobil pri Bredi Smolnikar.

Film se bo potegoval tudi za nagrade na Festivalu slovenskega filma

V torek, 2. oktobra, bo film doživel premiero na filmskem platnu v Kinodvoru. Film pa je uvrščen tudi v tekmovalni program Festivala slovenskega filma.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.