https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Slovenci v Moldaviji ostali brez točke, a z dvignjenimi glavami

25.9.2012  

Rekreativna malonogometna reprezentanca Slovenije je v Kišinjevu izgubila vse tri tekme, tako igralci kot strokovno vodstvo Moldavijo zapuščajo s pozitivnimi občutki in dragocenimi izkušnjami, ki bodo eden glavnih temeljev za bodoče (tudi prijateljske) nastope reprezentance.

Na prvi tekmi z Nemčijo jih je zgodovinske prve točke ločil nesrečni avtogol v zaključku (2:3), štiri vratnice in dve prečki v boju s sopotniki Slovaki (6:0) pa so Sloveniji odnesle tako želeni preobrat in zadnje možnosti za napredovanje. Zadnja tekma z Moldavijo (3:0) je bila najmanj medijska nagrada za "mlado" Slovenijo, ki si igranje v najbolj obiskani tekmi skupinskega dela tekmovanja lahko le doda med že tako neprecenljive izkušnje pridobljene v Moldaviji.

Zgodovinska zadetka Jožeta Golobiča

Kljub prazni točkovni beri pa bo prvi miniEURO celotni reprezentanci ostal v zgodovinskem spominu po prvih dveh doseženih zadetkih proti Nemčiji, ki sta Slovence preplavila z enkratnimi življenjskimi emocijami. Največjo toplino pri srcu je občutil 25-letni Jože Golobič, član Gostilne Les (OLMN Brežice), ki je dosegel oba zadetka za Slovenijo.



Izkušnje dobra popotnica za prihodnost

Tudi šest člansko strokovno vodstvo je po treh premiernih predvajanjih slovenske Zdravljice z igralci lahko le delilo enkratne emocije ob vsaki uspešni akciji, potezi in zadetku v dresu in trenirki z državnim grbom. Ob tem je dobilo tudi težko pričakovano sliko o kakovosti vseh sodelujočih ekip, kot tudi o plusih in minusih lastne igre, kar bo s pridom izkoriščeno v pripravah na naslednji miniEURO. Ob dejstvu le enega kadrovsko nepopolnega reprezentančnega zbora in obetajočega se širšega izbora igralcev v naslednji sezoni, gre Sloveniji v prihodnosti pripisati le še vidnejši uspeh.

Obljubljali so nebesa, dali bolj malo

Ne moremo mimo tega, da organizatorji niso za vse reprezentance poskrbeli vse, kar so obljubljali. Pot do Kišinjeva z avtobusom je trajala kar 32 ur, saj so ceste v Romuniji za današnje čase izredno slabe, na njej pa so bili konji, vprege, psi, romski otroci in podobno, tako da so v eni uri ponekod premagali samo 25-kilometrsko razdaljo. Namesto v obljubljenih hotelih svetovnih verig so jih namestili v 'hotel' z dvema zvezdicama po moldavskih standardih, kjer prvi dan niso prejeli niti zajtrka, pa čeprav so imeli obljubljen polni penzion. Tudi do igrišča so morali namesto z avtobusom kar peš.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2012 ob 8:53 joj joj gost

      pa se to se je vedlo. ve pa nemrejo igralcof iz ravenske poslat

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2012 ob 11:56 hoče gost

      škoda denarja! BREZVEZNIKI

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.09.2012 ob 18:19 pametnjakoviči :) gost

      što ne pozna podrobnosti, naj ne komentejra na pamet ;) hoče, pejneze je nej dala država, taka se je nej za tvoje šlo. lejko si odejneš pa tablete v predal pospraviš ;)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2012 ob 13:56 jaka gost

      Če je to tak pametnjakovič, da lahko vsak ide keri si sam plača te naj rajši drugič več ne hodijo, ker delajo sramoto Sloveniji.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.09.2012 ob 15:21 jaka1 gost

      sramota ti je mama!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.09.2012 ob 16:09 pametnjakoviči :) gost

      nej, tak kak tij praviš je tudi nej. pač ne poznaš podrobnosti in neven ka se vtikaš v tou, ka ne obvladaš :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.09.2012 ob 16:22 jaka1 gost

      pusti ga vrage, saj ne vej ka guči. Saj skaos neki imbecili neka najdejo, samo ka lejko na forumaj štenkajo. Ne vejo pa ka je bit šport in vseh drugih dejavnosti tao, ka si vekši človek pa športnik če znaš kljub vsem živcem dostojno prenesti poraz, velki v zmagah je biti lahko! Sicer pa lipao če se nekdo ukvarja s teboj, znaš kak ovo ide: če mene krava crkne, naj še saosede...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.10.2012 ob 21:07 lublancan gost

      Spoštovani, tak bom povedal: Dečki praktično niso imeli časa, da trenirajo kot večina ekip, ki so tam nastopale, zato so kritike odvečne. To prvenstvo naj bi bilo rekreativno, a smo tam videli da temu le ni tako, saj je večina ekip trenirala po nekaj mesecev. To pa stane in tega si mi letos ne bi mogli privoščiti, tudi če bi imeli dovolj časa razen na lastne stroške, katere pa smo že imeli s potovanjem. nas nobena ekipa ni osramotila ali nadigrala, tako da so lahko popolnoma vsi fantje ponosni na prikazano, ob vsem kar nas je doletelo. Sramoto nam kvečjemu dela reprezentanca velikega nogometa saj vsi živijo od nogometa, pa čeprav tega na igrišču ni ravno videti!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.