https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Današnji dan namenjen zdravju srca

29.09.2012 ob 8:30  

Danes obeležujemo svetovni dan srca. Namen obeleženja je informiranje in osveščanje svetovnega prebivalstva o boleznih srca in ožilja, kajti bolezni srca in ožilja ter možganska kap povzročijo največ smrti na svetu. Letno zahtevajo okoli 17,5 milijona življenj.


Geslo letošnjega dneva je enako kot prejšnje leto »En svet, en dom, eno  srce«, le da je večji poudarek na ženskah in otrocih, skrbi za zdravje in zdravo srce, predvsem v družini.

Za zdravje srca je bistvenega pomena vzgoja

V Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije se namreč zavedajo, da se skrb za zdrav način življenja, za lastno zdravje in zdravje srca začne v najzgodnejših letih življenja, v krogu družine, kasneje tudi vrtca, šole in traja skozi vse življenje. Pri tem odigrajo veliko vlogo tudi matere in babice. Družina je prvo in odločujoče mesto za razvoj zdravih življenjskih navad pri otrocih, da bodo tudi v kasnejših življenjskih obdobjih skrbeli za svoje zdravje z zdravimi življenjskimi navadami in odločitvami.

Foto: www.sxc.hu

»Spodbujamo k zdravemu življenjskemu slogu v družini. Družina je namreč prva, najpomembnejša skupnost, ki otroka usmerja v življenjske navade, ki mu bodo povečale možnosti za zdravo in dolgo življenje in ga bodo spremljale skozi vse življenje,« je društvo zapisalo v sporočilu za javnost.

Aktivnosti po celem svetu

Ob svetovnem dnevu srca organizira Svetovna zveza za srce s svojimi člani in partnerji po svetu številne dejavnosti: pohode, teke, javna posvetovanja, znanstvene forume, razstave, koncerte, športna tekmovanja. Aktivnosti širom Slovenije se odvijajo že ves september, osrednja prireditev pa je danes dopoldan v ljubljanskem BTC-ju.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.