https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Nogometaši Nafte tudi brez plač meljejo vse pred sabo

Lendava, 23.09.2010 ob 16:01  

Že zadnjih nekaj let je Nafta najprijetnejše presenečenje v jesenskem delu prvenstva prve lige in tudi letos ni prav nič drugače. Po desetih krogih zasedajo kar prvo mesto, ni pa v Lendavi vse tako idilično.

Po včerajšnji zmagi s 3:0 nad Hit Gorico so se lendavski nogometaši zavihteli na sam vrh prvenstvene lestvice, kar pred sezono ne bi upali napovedati niti največji optimisti. »Glede na večje kadrovske spremembe v igralskem kadru, ki so se zgodile pred začetkom prvenstva, odkrito priznam, tega nihče ni pričakoval. S tem je dokazano, da se z resnim in dobrim delom da marsikaj doseči, tudi z mlajšim, domačim kadrom. Mislim, da je najdena idealna kombinacija domačega strokovnega tima, ki na čelu z glavnim trenerjem Damirjem Robom odlično vodi prvo moštvo in pa igralskega kadra, ki je kombiniran z nekaj izkušenimi, starejšimi igralci in nekaj mladimi, dokazovanja željnimi igralci,« meni nov predsednik kluba Mihael Dominko.

Novi predsednik Nafte Mihael Dominko

Igralci niso dobili že dve plači

Za doslej doseženo je potrebno dati tako strokovnemu vodstvo kot tudi igralcem vso pohvalo in priznanje, saj njim uspeva dosegati vrhunske rezultate kljub temu, da za to že nekaj časa niso prejeli zasluženega plačila. Da to ne bo delovalo v nedogled se zavedajo tudi v vodstvu kluba, saj nenazadnje marsikateri nogometaš od igranja pravzaprav živi. »Izplačila igralcem so se izvajala v okviru danih možnostih. Vlagamo velike napore v reševanje nastale situacije. O aktivnostih sproti obveščamo igralce, ki so izrazili razumevanje in veliko mero strpnosti. Realno igralcem, ki se trenutno nahajajo na prvem mestu prvenstvene lestvice, dolgujemo dve plači. Zagotovo pa Nafta ni edini klub, ki se ubada s tovrstnimi težavami, saj po besedah nekaterih igralcev, ki so k nam prišli iz drugih klubov izhaja, da tam plač niso prejeli veliko dlje časa, kot je to primer pri nas in jasno je, da se bojijo, da se jim ne bi isto ponovilo tudi pri nas,« pravi prvi mož Nafte.

Magdič nov direktor kluba

Z najnovejšo pridobitvijo razsvetljave na stadionu so infrastrukturni pogoji v Lendavi maksimalno zagotovljeni, na novem upravnem odboru, ki se je sestal v ponedeljek, pa je, da opravi svoj del naloge. »Na sestanku upravnega odbora je bili sklenjeno, da se pripravi scenarij za reševanje situacije tako za kratkoročno kot za dolgoročno obdobje. Člani upravnega odbora so si zadali naloge, ki jih bodo sproti izvrševali, potrebna pa bo tudi reorganizacija klubskih struktur, kar sem že omenil ob svoji izvolitvi,« pojasnjuje Dominko, ki je donedavnega opravljal funkcijo direktorja. V bodoče bo omenjeno funkcijo opravljal Igor Magdič, sicer direktor Term Lendava. Njegova osnovna naloga bo prav optimizirati organizacijo kluba in s tem povečati učinkovitost na zmanjševanju stroškov.

 

Odstop je bil premišljena in logična poteza

Zanimiva je zgodba, na kakšen način je Dominko pravzaprav postal predsednik. Istočasno, ko je odstopil nekdanji predsednik Nafte mag. Mirko Horvat, je odstopno izjavo podal tudi slednji. Dober mesec dni pozneje na redni skupščini kluba je Dominko svoj odstop povlekel in bil nato imenovan za novega predsednika. Vprašanje, če je bil njegov odstop takrat ''po ukazu'' ali je šlo samo za nepremišljeno potezo, Dominko smatra kot nekorektno in odgovarja: »Nikoli se za nobeno stvar ne odločim 'po ukazu', tako da se tudi v tem primeru nisem. Šlo je za premišljeno potezo, ki se mi zdi logična, glede na to, da me je k sodelovanju povabil Mirko Horvat in v tistem trenutku, normalno, nisem mogel vedeti, kakšne bodo nadaljnje odločitve oziroma želje po mojem nadaljnjem sodelovanju v delu kluba.« Če je zastavljeno vprašanje korektno ali ni, presodite sami...

Poglejte tudi: FOTO in VIDEO: Z novo zmago Nafta zdaj na prvem mestu

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. PREKMUREC
      23.09.2010 ob 16:28 PREKMUREC

      Trbej iti do konca pa špilati. Tak do doubili samo cejno prek rezultatof. Pojge so nej nouri. V Muri pa šminka pa pejnezi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. prekmurjerepublika
      23.09.2010 ob 17:27 prekmurjerepublika

      ka bluzeš, pri mure pa ja nega keša,, polek toga pa so pri muri same mlade dečke, keri do tou muro spravili malo više kak je:) nafta pa de v drugon deli pa spadnila, že zaradi toga, ka majo velki dolg, več kak 500.000

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.