https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Čebašek Travnikova znova zavrnila poziv predsednika Türka

02.10.2012 ob 15:09  

Predsednik Danilo Türk vabi Čebašek – Travnikovo k ponovni kandidaturi tokrat preko okoljevarstvenikov. Varuhinja pomurskega rodu pa soglasja h kandidaturi tudi tokrat ne bo dala.


Društvo za naravovarstvo in okoljevarstvo Eko krog je skupaj z drugimi okoljskimi organizacijami na poziv predsednika republike Danila Türka za zbiranje predlogov za mesto varuha človekovih pravic v novem mandatu predlaga sedanjo varuhinjo Zdenko Čebašek - Travnik. V društvu so namreč prepričani, da je Čebašek - Travnikova odlična kandidatka, ki se je po njihovem mnenju v dosedanjem delu dokazala in  angažirala na vseh področjih, uspešno je delovala tudi pri varovanju pravice do zdravega življenjskega okolja.

Kot poroča STA, pa so iz službe za odnose z javnostmi varuha pojasnili, da varuhinja vztraja pri svojih besedah, izrečenih na novinarski konferenci v začetku septembra. Takrat je javnost seznanila, da se ne bo prijavila na poziv predsednika republike za zbiranje predlogov možnih kandidatov za varuha v novem mandatu.

Dodala pa je, da se v primeru, če bi najvišji predstavniki države želeli, da delo na področju človekovih pravic nadaljuje v kakršni koli obliki, čuti dovolj sposobna, da takšno obveznost prevzame. Soglasja naj ne bi dala tudi, če bi jo za ponovni mandat kandidirala kakšna nevladna organizacija, društvo ali posamezniki, ki so se s takšnimi predlogi nanjo obračali v zadnjem času.

Pri varuhu človekovih pravic pa dodajajo, da Čebašek – Travnikova te ideje sprejema kot podporo in pohvalo njenega dela in se zanje vsem, zahvaljuje.

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2012 ob 18:22 poznavalec gost

      ta pa rejsan nika čednoga nej napravila

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2012 ob 19:10 gost gost

      SUPER bi bilo, če bi se Türk zgledoval po Travnikovi in ne bi vložil kandidature. Če te dve funkciji imamo ali ne je pač vseeno. Privarčevali pa bi kar nekaj denarja, če teh dveh organov ne bi bilo.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2012 ob 20:18 EXPERT gost

      Še najlepše bi bilo, če bi se Slovenci lahko znebili obeh.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.10.2012 ob 20:25 gost gost

      EXPERT, PODPIS !!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.