https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Bakovci bodo prvič na novem štadionu gostili mlade reprezentante

Bakovci, 9.10.2012  

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let bo jutri začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2013. Kvalifikacijski turnir skupine 10 bo v Bakovcih in Slovenski Bistrici, ob slovenskih upih pa bodo tam igrali še Wales, Švedska in Rusija. V reprezentanci je tudi nekdanji Muraš Mitja Lotrič.


Slovenska vrsta se je v nedeljo na pripravah zbrala v Mariboru, prvo tekmo pa bo v sredo ob 15. uri v Slovenski Bistrici igrala proti Rusiji. Sledila bosta še obračuna z Walesom v Bakovcih (12. oktober ob 15.00) in s Švedsko v Slovenski Bistrici (15. oktober ob 15.00).

Selektor reprezentance Primož Gliha je že pred dnevi izbral igralce za omenjeno akcijo. Igrali bodo vratarja Aljaž Cotman (Wolverhampton Wanderers), Gregor Zabret (Domžale), branilci Jure Balkovec (Domžale), Denis Šme (Koper), Klemen Šturm (Triglav Kranj), Tilen Klemenčič (Triglav Kranj), Luka Kranjc (Genoa Calcio), vezisti Rudi Vancaš Požeg (Domžale), Aleks Pihler (Domžale), Jani Curk (Gorica), Leo Štulac (Koper), Anže Zorc (Olimpija), Miha Zajc (Olimpija) in napadalci Gregor Bajde (Celje), Jernej Papež (Domžale), Žiga Smrtnik (Koper), Mitja Lotrič (Koper), Andraž Šporar (Olimpija) in Marko Zalaznik (Radomlje).

Avgusta so reprezentanti do 19 let v Odrancih premagali Albanijo s 4:0

In kakšna so pričakovanja? "Želje pred začetkom kvalifikacij so jasne, vedno in vsakič bomo tekmo poskušali zmagat, tudi če imamo težko skupino. Švedi so Skandinavci, s katerimi imamo mi v vseh selekcijah največ problemov, Rusi so ekipa, ki je sestavljena iz velikega števila igralcev, ki igrajo po ruskih klubih in zaradi tega tudi eni prvih favoritov, Wales pa igra nogomet na svoj način. Neustrašni, trdi fantje, s katerimi se bomo morali zelo potruditi, če bomo želeli tekmo dobiti. Normalno pa je, da je pred tekmo vse vedno izključno v naših rokah," je za spletno stran NZS povedal Gliha.

V uvodnem delu kvalifikacij sicer nastopajo ekipe v 12 skupinah s po štirimi reprezentancami. V elitni krog se bodo prebile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena. V elitnem krogu, ki bo na sporedu spomladi, se bodo tem 25 ekipam pridružile še tri nosilke, ki jim ni bilo treba v uvodni del kvalifikacij.

Iz elitnega dela, ki ga bo sestavljalo sedem skupin s po štirimi ekipami, pa se bodo na zaključni turnir v Litvo, ki bo od 20. julija do 1. avgusta 2013, prebili zmagovalci skupin, ki se bo tam pridružili gostiteljem.

Razpored tekem v Bakovcih

1. krog:
10.10.12 Stadion Bakovci 15:00     Wales : Švedska    
        
2. krog:
12.10.12 Stadion Bakovci 15:00     Wales : Slovenija    
        
3. krog:
15.10.12 Stadion Bakovci 15:00     Rusija : Wales

Vstopnine za omenjene tekme ni, za zagotovitev sedežnega mesta se priporoča zgodnejši prihod.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.10.2012 ob 16:29 miki gost

      haha kda so pa 10 let v Križevcaj špilali pa nišče o ton nej piso..zaj ka je nove stadion zaj trbej

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.10.2012 ob 17:29 gorički gost

      seveda ka nej, mislijo betonski ka samo uni znajo fuzbal špilati pa se more vse tan dogajati.. pomali še to muro vrag zeme pa se lejk fučkajo!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.10.2012 ob 18:03 jao gost

      @miki glede na tou ka pomurec obstaja dvej leti, je deset lejt nazaj nej mogel pijsati ka je v križevcaj bijla tekma, ale?

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gizmogremlin
      09.10.2012 ob 18:32 gizmogremlin

      haha pa istina pred desetimi lejtame je še samo Chuck Norris gledal pomurec.com

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.10.2012 ob 19:56 goust gost

      Do zdaj so mladi večinoma igrali v Odrancih ali Lendavi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.10.2012 ob 20:39 đouže gost

      kak ste ene nevoščene... miki vupan ka spišejo za tejbe novico ka se je 10lejt špilalo v Križevcaj pa te si sprintaj pa zakele na zijd.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.10.2012 ob 20:49 -.- gost

      eh..eni ste praf smejšne.! Nej je važno ge špilajo,važno je kak je na kunce rezultat..! Če je pa pač tebi miki osebno tak pomembno ka so v Križevcaj špilali pred 10 letami pa daj napiši tij te članek.! Kaš bole ponosen!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. ludvigbacic
      10.10.2012 ob 19:47 ludvigbacic

      nej smešni SMOTANI aja ge so križevci v sloveniji mislim ka jih niti na vseh zemlejevidih nega ....pismo če je novi stadion v pomurju na se pokaže svetu kaj je prekmurje sposobno zgradit ,pa vseeno lahko vsi igrajo na našem igrišču v BAKOVCIH,,,,,aja pa v petek in ponedeljek je spet tekma VABLENI.....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.