https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Slavinec: Župan ravnal v nasprotju s poslovnikom in veljavno zakonodajo

Murska Sobota, 12.10.2012 ob 14:54  

V zvezi z včerajšnjo prekinjeno sejo mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota smo prejeli izjavo za javnost dr. Mitje Slavinca, predsednika mestnega odbora LDS Murska Sobota, ki je obenem predsednik komisije za imenovanja in mandatna vprašanja. Izjavo objavljamo v celoti.

"V Mestnem odboru LDS Murska Sobota ravnanje župana MO Murska Sobota, g. Antona Štihca, v okviru 14. redne seje Mestnega sveta MO Murska Sobota, ki jo je prekinil brez razloga in vsebinske obrazložitve ocenjujemo kot samovoljno zlorabo Poslovnika in namerno zavlačevanje.

Tik pred točko dnevnega reda o glasovanju o soglasju k imenovanju direktorja javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan je župan sklicujoč se na 34. člen Poslovnika sejo prekinil z obrazložitvijo, da se bo ta točka nadaljevala pred redno novembrsko sejo mestnega sveta. Poslovnik v 34. členu natančno opredeljuje razloge, zaradi katerih se seja lahko prekine: »Če je na podlagi razprave treba pripraviti predloge za odločitev ali stališča.« ali »če je to potrebno zaradi odmora, priprave predlogov po zaključeni razpravi, potrebe po posvetovanjih, pridobitve dodatnih strokovnih mnenj.« ali če seja ni več sklepčna. V konkretnem primeru ni nastal nobeden od teh razlogov, saj do razprave pri tej kadrovski točki še sploh ni prišlo, kar očitno kaže, da je župan ravnal v nasprotju s poslovnikom in veljavno zakonodajo.

Težko se je znebiti občutka, da župan iz osebnih razlogov namenoma zavlačuje imenovanje direktorja RIS. Pri tem ne želimo špekulirati o razlogih za to, vsekakor pa tovrstna samovolja in aroganca župana pri vodenju sej Mestnega sveta ne prispeva k razčiščevanju trenutnih razmer v RIS Dvorec Rakičan, niti k konstruktivnemu dialogu in medsebojnemu zaupanju med mestnimi svetniki in županom.

V Mestnem odboru LDS želimo, da se bo župan vzdržal ravnanj, ki jih pogojujejo osebni razlogi, ampak bo v teh zaostrenih časih delo in moči še bolj usmeril v gospodarski in siceršnji razvoj občine. Sicer bomo capljali na mestu in še bolj izgubljali že tako okrnjeno vlogo regijskega središča.

dr. Mitja Slavinec

predsednik MO LDS MS"

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2012 ob 16:38 Truplo gost

      Jaz srčno verjamem, da občanke in občani soboške občine dobro vidijo, kam pes taco moli... in nagradijo predvsem izdajalsko in gnilo soboško izpostavo SDS-a. Tudi mi ni jasno, od kot taka moč predstavniku LDS-a, ko pa te stranke praktično ni več. Naj nekam prestopi, da bo vsaj v neki pravi vojski, ne pa med razbito vojsko, kateri navadno pravimo raztrganci.

      14 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.10.2012 ob 17:07 zmejšani gost

      Mičo je car ker ma doma dober avto! Ge san premišlavo..če dan vsaki mejsec kraj mojo plačo mo si ga lejko privauščo čez dobrih 20 lejt. Te pa mo še ge car, pa makar se nemo mogo voziti, ker nemo meu pejnez za registracijo in becin! ;) Vuplen ka si štihec prej ali slej tudi takšni avto kupi ka de enaki frajer. Pejnez ma itak zadosti, če pa nej pa se že v občini tak zrihta ka de meu. SKRATKA TE STVARI PIŠEN ZATAU KER SE MI ZAČA MEJŠATI S KAKŠNIMI STVARMI IN NA KAKŠEN NAČIN se s temi stvarmi NA OBČINI UKVARJAJO.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.10.2012 ob 19:33 gost gost

      Saj iz vsega tega sranja na občinskem nivoju se lepo vidi, kako in kaj, da se gre izključno za osebne koristi. Na državnem nivoju so LDS in SDS smrtni sovražniki, tukaj v občini pa družno mešajo meglo. Župan pa tudi zato, da je dobra plača. Edino se je nategnil, ko nima stranke, da bi se potegoval za Državni zbor. Noben svetnik z županom na čelu ni vreden počenega groša.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.10.2012 ob 19:39 bravo gost

      Bravo Štihec-razjebi tej barabe.

      13 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.10.2012 ob 20:04 lol gost

      gostzmejsani@ Če bi se tij oženo pavlinjekovo čerko bi tudi takšen avto vozo. Tu si si pa sam kriv. Idi v mesto pa si deni napis iščem bogato za ženitev

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.10.2012 ob 20:19 Mofo! gost

      Pri koritu ni dovolj prostora.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.10.2012 ob 22:33 Snops gost

      Na eni strani zakulisno podjebavanje in mučkanje, na drugi pa igrajo svetnike. Očitno si LDS (najbrž niso edini) ne zasluži drugega, kot da se razletijo na prafaktorje.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.10.2012 ob 0:09 gost gost

      Samopašnost županov je vedno bolj očitna. Nihče od njih si ne želi, da se jim gleda pod prste.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.10.2012 ob 12:02 Scenarij je bil napovedan gost

      http://www.stihec.si/nesorodna_koalicija_sorodnih_kadrovskih_interesov.php Samo imena na teh predvidenih stolčkih so se zamenjala (izvisel je revček Bencik). Slavinec se zdaj dere "primite tatu" da preusmeri pozornost od očitnega nastavljanja zaslužnih kadrov kadrovske koalicije. In ti loleki še vedno mislijo da lahko farbajo narod s svojimi zgodbicami o pokvarjenem županu in svetniških svetnikih :)

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. copicar
      13.10.2012 ob 12:12 copicar

      Rejsan so barabe pred teuf pa do se tak lejpi delali,marš u p...u m......u lds,sd,sds,zares.aha dvej strani od teh štirih sta sploj nej prišle v parlament prinas pa ta red delala,ojojoj narobe svet,tak nam trbej ,če pa smo budale.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.10.2012 ob 15:11 Sobočanec gost

      Proti županu ne morete nič niti ga ne morete odstaviti lahko ga odstavijo občani murske sobote, Vglavnem dela tako kot je to po državnem sistemu iz leta 91 Lahko ga samo poljubite g

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.10.2012 ob 16:45 gelibar gost

      en dobernepolitičen nasvet obema: Oba vküp bi mogla malo shujšati !!!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      13.10.2012 ob 19:59 samo gost

      tak slaboga župana Sobota nikdar nej mejla. Z sejmi je skrejgani v svojoj občini pa indri z drujgimi župani tudi. Tožari kak malo dejte.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. copicar
      13.10.2012 ob 20:19 copicar

      gost - samo,to ti misliš.Dosti nas pa je takšnih keri mislimo ka dobro dela in bi še dosti boljše bilo ,če nebi te gelipteri nagajali in delali samo za sebe in svoje kolege.To je problem v našoj občini LDS,SD,SDS in ZARES.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      13.10.2012 ob 20:36 Muraš gost

      Frenki, tij razmiš pravila demokracije? Za koga bi pa te župan delo, če bi meo večino v občinskom svejti? Paroven je biu in je nej ščou v koalicijo, ker bi tudi mogo stolčke v koalicijo raztalati. Ščou je vse za sebe, zdaj pa ma probleme, ka ima skupina istomislečih poslancev več glasov kot njegovi. Čista matematika štero on ne razme, tak kak je tudi Janković nej razmo. Drugače se nemre boriti, kak tak ka krši poslovnik. Zdaj komaj kaže pravi obraz. Truplo, tebe še vedno soboška SDS muči? Gda boš tou prebolo? Za LDS so volili prebivalci soboške občine in tou moreš sprejeti.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. copicar
      13.10.2012 ob 21:37 copicar

      gost - Muraš,grdo se motiš od kda pa so lds,sd,zares in sds istoga mišlenja ?Nikdar pa še te nej,samo v soboti je to mogoče ker ide za privat interese.Vsi se med seuf dobro poznajo,če gli so vsaki iz druge stranke ali jebeš ti to oblast privat interesi so nad strankarsko,zato ne motaj ka ge neven poleg toga pa je bil župan izvoljen z več kak 50 % glasov zato ne mešaj hruške in jabuke :-)

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      13.10.2012 ob 23:37 gost1 gost

      Muraš, te pa po novem zdaj že priznavate koalicijo :) Matematika praviš... Kelko direktorskih mest še dobite v SDS? Sicer sta glavniva ka kasejrata Martinuzzi in Celec. Ali mate še koga zadaj v čakalni vrsti za kakšni stolček? Srmačeka Karloja ste pa odrinili na stranski tir? :)

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      15.10.2012 ob 21:34 frenki boy gost

      Franki, tij si očitno zelo dobro informirani z vsemi detajli. Kje si jih le dobil? Če je sedanja direktorica nedolžna se nima nič bati pa kdo koli je že poslal anonimko. Se je pa na občini že neka časa govorilo o tej anonimki. In tisti, ki so županu največji trn v peti so krivi, že videno. Za vse anonimke pa za vse kar župan dela je za ljudi kot je franki kriv Martinuzzi, pa Celec, pa Slavinec.... Svoje slabo delo pa župan že zdaj poizkuša naprtit drugim. Če si franki gledal seje mestnega sveta, pa tak objektivno gledal, ne z namazanimi očmi si lahko videl, da je mestni svet vsako leto sprejel proračun in da je na županu samo da DELA. Samo on slabo DELA, kar je vidno pri razvoju občine. To da mu pa na tej seji niso dovolili, da bi sam sklepal javno zasebna partnerstva pa je čisto normalno, ker mora mestni svet županu gledati pod prste. In tudi tu velja, če je župan pošteni nima pred svetniki in javnostjo kaj skrivati. Samo se je pa na posnetku seje videlo, da županu niti slučajno ne ustreza, da bi se mu gledalo pod prste. Ima očitno svoje interese.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      15.10.2012 ob 21:48 Vestnik gost

      To, da ta direktorica odpeljala TV , ki bi naj bila za študente v svojo dnevno sobo je dejstvo kak je tudi dejstvo, da maltretira zaposlene. Moja kolegica je tam delala in bo pričala na sodišču. Štihec jo pa zagovarja ker se ve, da je podpisal z njo pogodbo o zaposlitvi, ne da bi bil za to sploh pristojen. Da ne govorimo, da je bil pogoj za nastop za direktorsko mesto 7. stopnja izobrazbe, sedanja direktorca pa ima le šesto stopnjo izobrazbe. Pa ne me spraševati od kot to vem, ker je o vsem tem že pisal Vestnik.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      16.10.2012 ob 1:52 Naguzzi gost

      frenky boy oz. Vestnik oz. Robert Celec malo si že dosaden s tem rovarjenjem. Si probo na volitvah pa si popušo, sprijazni se že egnouk... Vse veš (opa bato iz Vestnika) samo za tožbo na delovnon sodišče ne vejš kao nika, ge vas toži kandidat, šteri je izpolnjeval vse pogoje. Nemaš praktično leta delovne dobe ali se posejdi bi bil rad glaven in vodilni. Do zdaj si popušo volitve za volitvami, zato so se te še v lastni stranki odpovedali. Gda se boš pogledno v ogledalo in se zamislo nad tem?

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. copicar
      16.10.2012 ob 6:54 copicar

      gost - Naguzzi,samo san čako kda se oglasi keri od teh iz kao koalicije,verjetno so prek vikenda nej mogli zato do zdaj med tednom pisali pa nan oči mazali.gost - Naguzzi,drugače pa dobro napisano, ka si napiso za g. Celeca.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      16.10.2012 ob 9:14 frenki boy gost

      Naguzzi in frenki vidva sta pa vseveda. Najverjetneje sta pa vidva iz Štihčevega klana, ki je vsak dan manjši in manjši. Glede pritožbe na delovno sodišče jaz ne vem nič. To samo vidva očitno vesta. Od kod le informacije??? V tej državi se vsak lahko pritoži, samo če bo pri tem uspešen je pa drugo vprašanje. To, kdo je kdo za vzdevki bi pa res bilo zanimivo ugotoviti...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. copicar
      16.10.2012 ob 9:21 copicar

      gost - frenki boy,nej sva miva vseveda,malo si prešti,saj je bilo javno objavljeno ,kaj župan predvideva 6.3.2011.Zdaj pa povej ,če ni bilo tak,zato brezveze tu nekaj nakladaš,lopovi ste in boste ostali,samo svoj interes gledate in se dogovarjate kje ,kdaj in kako župana očrnit,same sebe pa v nebesa pozdigovat.Povejm v kolikih nazornih odborah so Martinuzzi,Celec.....in kompanija Lds,Sd,Sds in Zares ?Lds in Zares nista prestopila niti državnega zbora v M.Soboti pa bosta delale red ?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      16.10.2012 ob 10:27 kadrovanje gost

      Pa ka zdaj, če je Štiho tau napovedo. On je nej sposoben si zagotoviti koalicijo in podporo v mestno svejti. Kda je pa on kadrejro in on politično nastavlo lidij pa tau neje bil problem. Kak recimo v RIS: Sekolovnikovo, MIKK: Štajner, pa na občino: ponovno Štajner... Njegova nočna mora je, ka zdaj več nemre nastavlati. Nemre svojim podpornikom kak so luzeri kak sta vidva nika več ponuditi. In zdaj joče... Sicer pa što vse ma predstavnike v svejti zavoda RIS rakičan? Kelko ges znan tude Modra lista Antona Štihca. In kakšna je že bilo glasovanje glede direktorskega mesta? SOGLASNO!!!! Tu torej spadne vaša teorija o kadrovanje nikše kao koalicije, če so pa vsi bilij za enoga... Ha, ha, ha... Butalci... Gučijte ka je koalicija SDS, SD, LDS nekoga nastavila, pa je Modra lista Antona Štihca tude rokau zdignola. Žalost od inteligence...

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. copicar
      16.10.2012 ob 11:00 copicar

      gost - kadrovanje,ti si bedak in kaj bi se spremenilo ,če bi modra lista bila proti ?nič ker je gamad v večini.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. copicar
      16.10.2012 ob 11:02 copicar

      itak je brez veze na ton portalu kaj pisat,saj se ve čigav je in koga podpira.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      16.10.2012 ob 12:45 kadrovanje gost

      če se ve čigav je portal... kak to, da niso tvoje laganje franki zbrisali? Pred pol leta je of luzer od Farteka na sobotainfo tudi stalno pisal laži in neresnice od Celeca. Da nisi ti z njim povezan frenki? Ne bi me čisto nič presenetilo. Fartek zašenki ode na Murine tekme, Topič njemi je plačo članarino od društva, doma leži manjak eden in njemi vsakšen ide na živce šteri kaj dela. Samo pozabla ka tej ka delajo plačujejo davke, ka lejko on podporo dobivle. In izkorišče bauge lidij šteri za 600,00 € morejo delati. Novinarja

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      16.10.2012 ob 12:48 kadrovanje gost

      Pa kelko je samo Fartek imel povedati o novinarju šavlo, zato ker si je drznil nekaj proti njegovemu Topiču za povedati. Povedal je pa samo to kar je govorilo celo Prekmurje... E Fartek luzer eden....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.