https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Mladi Slovenci izgubili proti Walesu

Bakovci, 13.10.2012  

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je v 2. krogu kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2013 v Bakovcih izgubila proti Walesu z 1:2 (1:1). Izbranci Primoža Glihe bodo zadnjo tekmo turnirja igrali v ponedeljek, ko se bodo ob 15. uri v Slovenski Bistrici pomerili s Švedsko.


Po veliki točki z Rusijo so Slovenci potrebovali zmago proti trdim Valižanom, a se tekma ni začela po slovenskih željah. Že v tretji minuti so gosti povedli po tem, ko je po podaji Louisa Thompsona iz bližine zadel Gethyn Hill. Mladi slovenski nogometaši so se težko osvobodili začetnega šoka, a vseeno do odmora izenačili s pomočjo gostov, saj je v 38. minuti po gneči v kazenskem prostoru Thompson zadel lastno mrežo.

V drugem polčasu so bili Slovenci občutno boljši tekmec, a so v obdobju premoči gosti dosegli zmagoviti gol. Ob neodločni slovenski obrambi je s slabih desetih metrov zadel Jack Nardiello, ki je na igrišče vstopil minuto pred tem in zadel ob prvem dotiku z žogo. Slovenci so imeli kar nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

Gliha je tokratno tekmo začel z vratarjem Aljažem Cotmanom, v polju pa so zaigrali Klemen Šturm, Denis Šme, Luka Krajnc, Jure Balkovec, Miha Zajc, Aleks Pihler, Andraž Šporar, Mitja Lotrič, Žiga Smrtnik in Leo Štulac. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili še Rudi Vancaš Požeg, Gregor Bajde in Jernej Papež.

Na drugi tekmi skupine je Rusija v Slovenski Bistrici s 3:1 premagala Švedsko.

STA

FOTO: Nuša Grah

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.