https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V humanitarni akciji »Drobtinice« v Ljutomeru zbrali več kot 1000 evrov

Ljutomer, 13.10.2012 ob 18:59  

Območno združenje Rdečega križa Ljutomer je v sodelovanju z Mladimi člani in mentorji Rdečega križa Osnovnih šol danes organiziralo humanitarno akcijo v okviru »Drobtinice«, nacionalne humanitarne akcije ob Svetovnem dnevu hrane.


Akcija je potekala na treh lokacijah v Ljutomeru, in sicer pri supermarketih Mercator, Spar in Tuš. Sodelovali so učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in OŠ Stročja vas.

V zameno za prispevek so delili kruh, ki sta ga darovala Mercator in Spar. V skupno humanitarno akcijo so se vključili, ker želijo pomagati tudi socialno šibkejšim otrokom iz njihovega kraja. Kot je povedala sekretarka RKS OZ Ljutomer, Maša Senčar Germšek, so v tokratni akciji zbrali več kot 1000 evrov, ki jih bodo v celoti namenili za zdravo in redno prehrano šoloobveznih otrok.

Rdeči križ Slovenije s sodelovanjem v mednarodni kampanji Drobtinica, ki pri nas poteka  že dvanajsto leto, dopolnjuje svoje programe socialne pomoči otrokom iz socialno šibkejših okolij. Drobtinica ozavešča širšo javnost glede vse bolj pereče problematike nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših - osnovnošolcev ter spodbuja čut za solidarnost s tistimi, ki so se znašli v stiski.

V kampanji sodeluje enaintrideset Območnih združenj Rdečega križa Slovenije, s pomočjo prostovoljnih prispevkov ljudi pa bodo zbirali sredstva, ki bodo namenjena izključno plačilu toplih obrokov za socialno ogrožene šoloobvezne otroke v okoljih, kjer bo kampanja tudi potekala.

Več fotografij najdete v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.