https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ljutomerski debaterji v Ljubljani osvojili prvo in tretje mesto

Ljubljana, 16.10.2012 ob 19:05  

»Ljubljana, poslušaj nas!«  je projekt, v sklopu katerega je pod okriljem Zavoda za kulturo dialoga v soboto 13. oktobra na gimnaziji Ledina v Ljubljani potekal debatni turnir. Tam so se odlično odrezali tudi debaterji ljutomerske gimnazije.

Tekmovalo je 45 srednješolskih ekip:  Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Ledina, Gimnazije Šentvid, Gimnazije Litije, Prve gimnazije Celje, Šolskega centra Postojna, Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna gorica, Gimnazije Ormož, Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Druge gimnazije Maribor in Gimnazije Ravne na Koroškem.

Namen projekta je vzpostaviti platformo, da bi mladi prebivalci in prebivalke Ljubljane, pa tudi iz ostalih delov Slovenije spregovorili o življenju mladih v Ljubljani in predlagali spremembe.  Zasnovan tako, da so glavni akterji pri načrtovanju, organizaciji in izpeljavi mladi sami in sicer tako, da najbolj izkušeni prenašajo svoje izkušnje na mlajše. Na tem turnirju je okoli 150 mladih iz vseh delov Slovenije debatiralo o Ljubljani kot prostoru prijaznem do mladih, in sicer, ali naj bo vstop v kulturne ustanove v našem glavnem mestu za mlade brezplačen in ali naj bo pitje alkohola na javnih površinah Ljubljane za mlade prepovedano ali ne.

Na slovenskem delu turnirja je zmagala ekipa Gimnazija Celje Center pred Gimnazijo Bežigrad A in Šolskim centrom Postojna.

Ljutomerski gimnazijci so debatirali le v angleškem jeziku in z ekipo Živa Antolin, Zoran Fijavž in Urh Lukman zmagali pred ekipo Gimnazije Litija in pred svojima sošolcema Damjanom Pjevičem in Gregorjem Premošo - E ekipo  Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Na četrtem in petem mestu sta sledili ekipi Druge gimnazije Maribor. Debater Zoran Fijavž je bil tudi najboljši govorec angleškega dela turnirja, Živa Antolin pa četrta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.10.2012 ob 22:03 gost gost

      Debatirali bi kaj? Ja saj takšni danes kaj drugo ne znajo. DELAT SE NAJ SPRAVIJO IN NAJ NEKAJ USTVARIJO. Pozneje pa itak kak študij na FDV ali katerem drugem družboslovskem faksu. USTVARJATI je treba in ne debatirati. Lalavko zna vrteti vsak.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2012 ob 9:26 MIG 21 gost

      Gost, tak kot si napisal.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.10.2012 ob 22:20 Resno? gost

      Dajmo vzgojit se eno generacijo ki so tiho in pridni ker pac morajo ustvarjati medtem ko nekdo od zgoraj lahko dela z niihovimi zivljenji in drzavo kar hoce. Ma kaj vam dela?ni prav da mladi med vikendi pijejo, ko pa se spravijo nekaj pametnejsega delat pa to tudi ni prav. Pol pa dajmo otroke pri enajstih letih lepo v tovarne zapret pa nam bodo ustvarjali lepo vse, ce izobrazevanje pa obsolske dejavnosti ne delajo direkt profita. Potem pa so za svojo situacijo krivi mladi. Lepo prosim, mi smo gledali zraven kako je to nastajalo. Mladim smo dali pac drzavo kaksno smo. Kot da so oni zdaj vsega krivi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.