https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Tišinska svetnika podala prijavo na protikorupcijsko komisijo, le-ta jima je pritrdila

Tišina, 18.10.2012 ob 12:42  

Na zadnji občinski seji Občine Tišina je veliko prahu dvignil odlok o ustanovitvi javnega podjetja Vodovod sistema B d.o.o., pri katerem se je sumilo, da omogoča koruptivna dejanja, kar je zdaj protikorupcijska komisija tudi pritrdila.


Razprava o ustanovitvi javnega podjetja Vodovod sistema B d.o.o. je na zadnji seji občinskega sveta Občine Tišina trajala kar štiri ure, svetnika Dušan Novak in Boštjan Šafarič pa sta vložila kar devet amandmajev, a pri tem nista bila uspešna, saj ni bil potrjen niti eden. Omenjena sta bila mnenja, da določbe prvega osnutka odloka omogočajo koruptivna dejanja, zato sta podala prijavo na protikorupcijsko komisijo in ta je pritrdila domnevam.

Zavanjanje koordinatorja projekta Šlihthuberja, da se mudi s sprejetjem

Koordinator projekta pomurski vodovod sistema B Franc Šlihthuber, župan Gornjih Petrovec, je na zadnji seji Občine Tišina zavajal svetnike, da je Tišina še edina občina, ki odloka ni sprejela in da mora o sprejetju odloka s strani vseh občin poročati pristojnemu ministru. Nekateri svetniki so na seji trdili, da je to spet neki izmišljeni rok, katerega namen je, da se s čim manj pripombami sprejme odlok o ustanovitvi javnega podjetja v hitrem postopku. Predlagali so, da se zaključi prva obravnava, ter da se da predlog odloka v petnajstdnevno javno obravnavo, da bo javnost lahko podala svoje pripombe na tako pomemben občinski predpis.

Pri tem je potrebno poudariti, da so predlog na seji, ki se je odvijala 28. septembra, podpirali samo trije svetniki. Prvega oktobra je bila sklicana seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, kjer je med gradivom bil tudi predlog odloka o ustanovitvi javnega podjetja vodovoda sistema B d.o.o. v drugi obravnavi, kar pomeni, da je Šlihthuber na seji v Tišini dejansko zavajal svetnike, da mora odlok biti sprejet do 30. septembra 2012.

Je direktor že izbran pred ustanovitvijo podjetja?

Pri ustanovitvi javnega podjetja sta prej omenjena svetnika dobila idejo, da bi sedež podjetja lahko bil v Občini Tišina in sicer v objektu zapuščenega mejnega prehoda v Gederovcih, katerega je bilo ministrstvo za pravosodje pripravljeno odstopiti tišinski občini. Predlog je bil tudi, da naj bi direktor omenjenega podjetja imel visokošolsko izobrazbo, prejemal pa naj bi temu primerno plačo, ki naj bi bila enaka plači župana Mestne občine Murska Sobota, kar pa ni bilo sprejeto.

Predlog je bil tudi, da se zmanjša znesek višine kredita, ki ga bo lahko direktor omenjenega podjetja in sicer mu odlok omogoča 200.000 evrov, podjetje pa naj bi bilo ob ustanovitvi vredno 50.000 evrov, kar pomeni, da bi direktor lahko najel kredit v štirikratni vrednosti podjetja. Vse to morda kaže na to, da je direktorski stolček že vnaprej rezerviran za nekoga.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2012 ob 13:55 OBCINA TISINA gost

      TA DVA SVETNIKA NAJ IDETA NAZAJ V PRVI RAZRED SAMO SKODUJETA OBCINI

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2012 ob 14:07 ROBIN HUD - zelo hud gost

      Ti pa izgleda prvega razreda sploh nisi končal, pa ko si bil majhen so ti šunko na nogo zvezali, ka se drugače pes s tabo ni hotel špilati.

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.10.2012 ob 14:21 OBCINA TISINA gost

      SI ZE VIDO KERO SEJO KA SI TAK PAMETEN PA TOU JE ZA 1.RAZRED KA TEVA DVA DELATAVSE PROTI ZUPANI IN OBCINI. PA NE MUCI SE Z SLOVENSCINO KA SI JEZIK SPOTERES

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.10.2012 ob 14:36 ROBIN HUD - zelo hud gost

      Tak pišeš, kak če bi ti bil Burgermaister! Tebi debili ni jasno, da je kar nekja ljudi s Tišine ostalo brez možnosti, da dobi službo. Kak kaže bo ta vodovod privatiziran boš vido, kdaj bo prišel prvi ček. Gled direktorja pa mata čisto prav, naj dela za male peneze, tak kak mi vsi v gospodarstvu!

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.10.2012 ob 14:51 Tišinska Lujzika gost

      gost - iii tvoja izjava pa je že za kakšno odškodnino, glede na to ka te je zlahka izslediti te naj le tožita. Upam, ka boš objavljen na pomurci, ha ha ha. mene boli k. za vodovod, mene zanima ge so penezi od internetne strani štere nega za 9K...!!!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.10.2012 ob 15:17 BEJLEK gost

      LAŽE KRADE V PEKEL PADE! NA TEJ OBČINI SE DELA SVAŠTA,PRAVI OKOSTNJAKI PA SE BODO ŠE OBRAČALI IZ OMAR V PRIHODNJIH DNEH!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.10.2012 ob 21:03 Fara TIŠINSKA gost

      OBČINA TIŠINSKA, pos stilu pisanjam sklepam, da je tudi tebi, Župan Tišinski , posel zrihtal, na Občini Tišina. Kot izgleda si z njim v sorodstvenem razmerju.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.10.2012 ob 21:18 gost gost

      No, kaj pa sedaj? Saj je protikorupcijska komisija tudi potrdila, kar sta svetnika povedala. Svetnika IMATA PRAV ! Očitno so se zadeve pričele odvijati. Korupcije koliko hočeš. Samo še kriminalisti se spravijo zraven in potem sodišče. Pa še internetna stran je odprta zadeva. Še bo veselo. Še malo, še malo, pa nihče več ne bo hotel biti občinski uradnik, kaj šele župan.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.10.2012 ob 21:28 Peter Veliki gost

      Spet se potrjuje da prvi mož občine ni kos svoji funkciji. Upam, da bosta, ta mlada moža, kmalu predlagala tišinskemu županu , da se vrne v staro službo, ki ga še vedno čaka ?. Tip dela iz dneva v dan večjo in nepopravljivo škodo- se lepo vidi na sejah, niti seje ne ve voditi, dere se na svetnike ! Sicer, pa občino tako ali tako vodi gospa univerzalna direktorica, na žalost je župan sano njena figura.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.10.2012 ob 21:45 gost gost

      če bereš naslov misliš, da jese je to zgodilo pred kratkim, iz vsebine članka pa izhaja nekaj drugega, da je to bilo že pribranju prvega predloga, izgelda da se je z samim naslovom hotelo vzbuditi pozornost, na kar kaže tudi zadnji stavek, ko se v stilu odaje na kanalu A spet brez dokazov nekaj namiguje,

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.10.2012 ob 21:56 ČAST gost

      Jaz bom povedal tako, spoštovani gostje: jabolko ne pade daleč od drevesa, MORIJA nisem volil in nikoli ga ne bom.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.10.2012 ob 23:08 bači gost

      skoro vsakši keden je tišinska občina če nej v cajtingaj, te na internete. do zaj je tau bilou zavolo nekoga ka je plačano pa nega. tude ge znan prite na internet marsekaj prešten pa pravijo ka mamo staro stran. rejsan zgleda staro. samo štej se lejko samo pijsate se ne da zaj pa šče vodovod šteroga šče sploj nega in ga nikdar nede ene so si vodovode naše pred dobrimi desejtimi lejti kraj zejli, zaj pa nan odavlejo meglo slabe gospodari so tau, slabi... če be sami plačali vodovod be znali kelko je tau vrejdno tak pa se norca delajo nas v rit pišejo pa samo kaserajo pejnez pa nazaj v vodovod nika ne dajo glejdajo samo ka de šče vse skup drakše gratalo što de tau plačuvo na žalost živen v toj občini ne ven ali se taou prelej nej dogajalo ali pa so tak dobro skrivali ne ven ka je ujše sramota ale žalost ali znan pa eno san žalosten ka živen v takšoi sramote

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.10.2012 ob 23:28 bači gost

      pa oprostite, san bil na simbiozi so nas marsikaj nafčili.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.10.2012 ob 23:38 FH gost

      Pa ka je z vami, lidje? Kak lejko šinfate župana? Župan, keri je v sekundi znau, ka so vsi amandmaji za vodovod slabi. Pa vodou vsi nucamo, pa či de koštala več kak ne ven ka. Glevno, ka se naprave, te pa se tou da Vodovodi d.o.o., keri de v par lejtaj privat ferma. Te te se pa pijtali, ka sta tejva balavca s Tišine nej še bole vdarila po mize. Te van Srbi povejo: po spolnem odnosu ni obžalovanja. Ka pa je internetno stran plačo že vnaprej, je pa zatou, ka je znau ka de dobra. Jasnovidec. Pa te je doubo idejo, ka bi lejko še eno napravili, ka de še boukša. Pa jo je pa vnaprej plačo. V bistve je tak dobra, ka je ne vupa pokazati, ka jo ger fkradnejo. Na serveri jo ma, pa jo saki den ljubosumno samo un glejda, pa mogoče jo pokaže kakšomi visikomi obiske. Kakša ironija. Tej, ka so jemi pomagali (no, bole so Porejdoši odmagali), ka je zaj župan, ga zaj najbole bijejo. Pa majo cilou prav, vejpa iz ene pizdarije ide v drugo. Novak pa Šafarič sta jin rejden trn v peti. Zatou so včasi seje boukše za gljedaati kak kakši triler.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.10.2012 ob 11:00 pertoci gost

      ta obcina je grozna, moj sosed I.V. v tropovci staro motorno olje pa benzin na vrt lejvle pa nam z tem onesnazuje vrt pa podtalnico ze stirikrat smo prijavili na obcino pa se nika ne zgodij se niti policijo so pozvali.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      19.10.2012 ob 11:21 Tropovčar gost

      Nan pa so že aprila razkopali Obrtniško ulico. Delavci so šker pospravili in odišli, ker je inšpektor prepovedo nadaljna dela. Se delajo takša dela brez paperov, soglasij, dovoljenj? Navadnoga smrtnika v r** pišejo za vsakšo malenkost, sami so pa največji prekrškarji in kršilci zakonov. Pa zima je tu. Kak do plužele. Mo mogle sami peške občinsko cesto pucati? Sramota. Pertoci tij pa daj prijavo na okoljsko inšpekcijo. Občina itak nede nika naredila.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      19.10.2012 ob 11:33 Pertoci gost

      san ze daj prijavo gor pa tudi z Ivanom san gujco pa ga niti ne zanima, pravi ka on tou lejko dela na svojoj parceli. Ne vem ka ma tej clovek v glavi....

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      19.10.2012 ob 11:39 Boštjan Š. gost

      Za Obrtniško ste slišali župana. Ga bomo še enkrat vprašali. Glede motornega olja - gnjaviti, gnjaviti in še enkrat gnjaviti. To je recept. Ko se vas naveličajo poslušati, bodo uredili. Vi boste izpadli tečni, problem pa bo rešen ... Glede samega članka - vse to je bilo jasno že na seji septembra, samo takrat župan ni poslušal in dvomim, da se mu je sluh in posluh kaj izboljšal v tem enem mesecu. Spletna stran? Škoda komentarja, da citiram g. župana.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      19.10.2012 ob 12:30 JZ gost

      VSE LEPO IN PRAV SAM SAN TUDI MNENJA CE SE DOBRO NE DELA TRBEJ UKREPATI VENDAR ENO ME MOTI TISTI KERI SO BILI GLAVNI PODPORNIKI ZUPANI MED VOLITVAMI ZDAJ SO PROTI NJEMI CE ZNA NESCE ODGOVOR NA TOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      19.10.2012 ob 12:54 Peter Veliki gost

      Gost JZ vidim, da si pomemben člen v Tišinski politiki, a bi Vam VSEM predlagal eno, zdaj ni čas za strateške politične poteze na lokalnoj ravni, ampak čas, da s skupnimi močmi naredite poteze, ki bodo izbolšale kvaliteto življanja občanov Vaše občine. Kakšen je župan ve že celo prekmurje, tudi to, da je direktorica že predolgo na tem delovnem mestu. Njihova sposobnost pa omejena. Po slišanem, sem prepričani, da imata to zadnj mandat. To, da ste zamudili kot občina zlete čase razpisov in niste, odnesli nič od tega. Se pa lahko vprašate, predvsem pri sebi , tisti, ki ste bili na položajih in ste delali za osebne inerese. KOLO SREČE SE OKREČE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      19.10.2012 ob 15:07 Ghost gost

      JZ Moške pa ženska se tude oženita. Pa se te kak mož pa žena razideta, recimo zaradi laži, varanja,... Probaj svojoj (svojomi) non stop lagati, nekontrolerano peneze trošiti, ... Boš hitro vido kakša de reakcija. Dvomem, ka de trbelo čakati dvej leti.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      19.10.2012 ob 15:26 JZ gost

      SRAM VAS JE LEJKO PA VSI NEKAJ GUCIJTE A NEMATE POJMA ZUPAN IN OBCINSKA UPRAVA DELAJO ZELO DOBRO IN MISLIM KA DE g.HORVAT ZUPANSKE VOLITVE DUOBO KER DOBRO DELA TOU KA VAN PA TA DVA SVETNIKA LAZETA PA SAMO VRVLITE DALE

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      19.10.2012 ob 16:00 Tunč gost

      gost - Tropovcar: Ne sitnari z Obrtniško, ka je inšpektor po mojoj informaciji nej nika doj stavo. Ne zavajaj. Baba rekla. Eni lokalni đeki, dr.Hausi, ipd. v sakšoj vesi pač morajo meti praf. Tou pa pela ....

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      19.10.2012 ob 17:41 gost gost

      Ko bodo pričeli kriminalisti, davkarija, urad za preprečevanej korupcije, tožilci in podobni, podrobno pregledovati vse občine po vrsti, te bo jok in stok in škripanje z zobmi. In tako se bo edino lahko spostavil RED. Ko bo za en novi DOB uradnikov iz vse Slovenije šlo sedet se bo nekaj davkoplačevalskega denarja našparalo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      19.10.2012 ob 18:07 Tropovčar gost

      gost-Tunč: Vsakše gočij svojo zgodbo. Tude če nej inšpektor doj stavo, što pa te? Če je nekše lokal patriot uspel staviti stvari doj, pomejni, ka nekaj ne štima. In po pol leta, po začetki, je še vse skuper eno velko gradbišče. Samo strojof nega nindre. Ker se nejse nika dotekno projektne dokumentacije, pomeni ka je srš v tun, ka se dela po domače.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      19.10.2012 ob 20:46 Ghost gost

      gost JZ: zaj pa dobro premisli, ka pišeš. Pišeš ka de župan dobo volitve. Kakše volitve? Što ge gočij o kakših volitvaj? Če de vse šlo po scenariji, do volitve kumaj za dobrive dvej leti končane, po nornalno razpisanih volitvah v lokalne skupnosti. Zdaj ocenjevati, na polovici mandata je brez veze. Svetnika pa če "lažeta" (po tvojon lažeta in: pazi to so teške obtožbe), pa naj "lažeta dale". Pa če že lažeta, bi bilou fer ka utemeljiš svoje obtožbe. Laži (pardon lepše se čuje zavajanje) omenjene zgoraj pa že majo nekšo težo napram gostilniškin pogovoran.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      19.10.2012 ob 20:56 JZ gost

      FLEGAR VAN JENEJ PASO TE POREDOSA TUDI NEJ ZDAJ PA TEJ JE NEJ DOBER PA CESTE TAK PAMETNI DA DO VOLITVE KANDIDERAJTE PA TE VODITE VIJ OBCINO

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      19.10.2012 ob 20:58 JZ gost

      OPROSTI GHOST TE PA ZAVAJATA TA DVA SVETNIKA VAS ENE KA NJIM VRVLETE

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      19.10.2012 ob 21:32 Ghost gost

      gost JZ: Nej je moj namen svajivati se s tebo. Što je kome nej paso, je druga zgodba. Što de vodo občino za dvej leti, pa je že načiša zgodba. Lejko Horvat,lejko pa, ne ven pride štere od prešnjih nazaj, lejko... Ta zgodba je odvisna od volilcov, keri so nepogrešljiva sestavina naslednjih volitev. Če de šlo vse po redi komaj za dvej slabivi leti. Do tečas pa ... Pa še nekaj. En pred to najino debato, je odo nekan, pa je piso samo z malimi črkami, z napakami. Prosin, če izklopiš velke črke. VELKE ČRKE NA INTERNETE pomenijo dretje, kričanje. Jaz pa kričanja ne maram.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      20.10.2012 ob 8:21 jz gost

      oprosti ghost vidin ka si betezen zato mo se rajsi odmakno z foruma

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      20.10.2012 ob 18:51 Ghost gost

      JZ Hvala za postavljeno "diagnozo". Ampak tudi ti imaš težave. Pa vse dobro!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      22.10.2012 ob 8:34 RoXiO gost

      Ostajata 2 možnosti ki sta realni : ali menjati direktorico OU ali pa občino zapreti .Vse kar se dela ,se dela po njenih navodilih ker prav ona je tista TETA iz ozadja in glavni dirigent ostali so marionete ...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      22.10.2012 ob 21:18 gost gost

      glede Obrtniške san prek vikenda vido in čul v enoj gostilni ka so se proti zaključki Obrtniške pobirale podpisi, po cejloj občini, no vupan ka znajo pod koj se je što podpiso, ka znajo rešitev, nej samo si dati podpis pod nekoj ka si samo nekome rod, san pa ziher ka Horvat nej šou ceste popravlat kak tak na pamet, kar nekaj lidij iz te ulice je že dugo o toj ceste gučalo ka jo trbej vred vzeti ka voda tak stogi, pa ka Poredoša zato nej šteou niti čute

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      22.10.2012 ob 21:52 zanimivo gost

      Pa, da vidimo mal primerjave iz pravljic, ki pa je le plod domišljije: Župan laže. Pinokio laže, vendar mu zato zraste velik nos. Župan nima velikega nosu. Župan pa ima velik trebuh. Verjetno so to potem debele laži!!! Pa narod, ne se sekirat če vsako leto dobite večjo občinsko položnico - tito pravo znajdi se - če se pa ne znaš znajti, pa enostavno pošlji položnico, bo narod plačal !!! P.S. tisti pacient, kateri pa zliva motorno olje in bencin na vrt, pa je verjetno gledal discovery, pa zdaj misli, da bo tam lahko imel čez par let vrtino. Če je to res, tip rabi psihiatrično pomoč!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      12.12.2012 ob 22:58 gost - gost đuška gost

      tišinski svetniki šteri nevejte gučati ka samo klumate brez srama odstopite , cejlo občino man vmalon prsti na nogi ,ti gospod župan je nemaš ka te hauko vodi kak če bi slepi bil , fajn bi bilo če hauko da prošnjo na svojo občino pa se naj tan pokaže v kelkon časi de mel možnost ka de na ZZRS -ZAVOD ZA BREZ POSELNE .... KA MI NEMAMO NAŠEGA OBČANA KA BI ŽUPANA NEJ VODO POD ROKO DA SE TRBEJ ZAKOJ ODLOČITI ZA DOBRO OBČANOV KA HAUKO MA PRELEJPO PLAČO VNOŠOJ OBČINI PA LEP POZDRAV TISTIM ŠTERI SE ŠE KAJ TRUDITE ZA NAŠO BOUGO KRAJINO .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.