https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad po drami do zmage nad Salonitom

Murska Sobota, 21.10.2012  

V športni dvorani OŠ I je včeraj potekal dvoboj v 1. državni odbojkarski ligi za moške. V 3. krogu sta se med seboj pomerila Panvita Pomgrad in Salonit Anhovo. Kljub malemu številu gledalcev, pa so za tapravo vzdušje poskrbeli kar igralci sami, saj sta bili dokaj izenačeni.

Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo 3:2

(25:23, 25:20, 19:25, 12:25, 25:11)

Zasedba domačega trenerja Dejana Fujsa je uvodni niz, v katerem so z izjemo drugega tehničnega odmora (16:14) praktično vseskozi vodili gostje, dobila šele na razliko po odličnem začetnem udarcu domačega kapetana Andreja Tota. V drugem je trener Salonita Andrej Urnaut v začetni šesterki takoj opravil dve menjavi - Matija Jereb/Luka Krivec in Dejan Čabarkapa/Andraž Paliska, a se mu zamenjavi na mestih organizatorja igre in na mestu sprejemalca nista obrestovali. Po uspešno zaključenem napadu Blaža Ajleca so Sobočani dobili še drugi niz, s tem pa je kazalo na rutinsko domačo zmago.

A šele zatem se je vse skupaj prav začelo. Salonitov trener se je vrnil k začetni šesterki, v katero sta se vrnila Jereb in Čabarkapa, pri Sobočanih pa je začel šepati sprejem servisa in po odličnem začetnem udarcu ter točki direktno s servisa je kanalski kapetan Andrej Kovačič znižal v nizih na 1:2. Odbojkarji Salonita so se prebudili, domači so povsem popustili. Fujs je priložnost za igro ponudil mlajšim, ki pa priložnosti niso izkoristili, tako da so Kanalci izidi v nizih izenačili na 2:2.

V "tie breaku" so si domači odločilno prednost priigrali pri izidu 9:6, po začetnem udarcu korektorja Milana Mijalkovića, prednosti pa po zbrani in odločni igri niso izpustili več iz rok in se po napadu Janka Breganta, ki je žogo poslal v out, veselili zmage.

Panvita Pomgrad: Ajlec 4, Vogrinčič, Pavlovič 7, Mijalković 24, Čolović 2, Flisar 14, Tot 20, Grabar, Drvarič, Perhavec, Topovšek, Vrabl.

Salonit Anhovo: Česnik 6, Lazar, A. Kovačič 17, J. Kovačič, Pirih, Paliska 5, Mijatovič 7, Bregant 24, Jereb 3, Krivec, Čabarkapa 8.

Tekst: STA

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.