https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KOŠARKA

Mlajše pionirke ŽKK Pomurje ligo zaključile v nizu samih zmag

22.10.2012  

Minuli vikend so mlajše pionirke ŽKK Pomurje v Ljubljani odigrale še zadnji turnir in s tem tudi zmagovalno zaključile košarkarsko ligo. Medtem ko so si zmago doma v nedeljo priborile tudi pionirke,  so mladinke tekmo izgubile proti neugodnem nasprotniku iz Domžal.


V petek, 19. oktobra, so mlajše pionirke (U-12) ŽKK Pomurje odigrale še zadnji turnir v tokratnem delu tekmovanja. Čeprav so košarkašice uspešno premagovale nasprotnice in si tako priborile izkupiček šestih zmag, so se za zadnjo zmago morale še posebej potruditi, kot nam je po turnirju dejal trener Davorin Pok. "Domačinke so začele tekmo izjemno agresivno in borbeno, kar jim je prineslo pozitiven rezultat. Mi smo naredili vse preveč napak, tako v obrambi kot v napadu. V tretji tretjini smo prišli do svoje igre in v nekaj minutah spreobrnili rezultat v našo korist. Za moje igralke je bila to zelo dobra šola, saj so se naučile predvsem, kako je potrebno iti v vsako tekmo maksimalno skoncentrirano in borbeno. Veseli pa tudi dejstvo, da so iz težke situacije potegnile pozitiven rezultat. Čestitke za celotno sezono, saj je napredek pri igralkah vsak dan večji in upamo lahko, da bodo še naprej tako zavzeto trenirale," je ob koncu lige povedal trener mlajših pionirk.

ŽKK Pomurje :  ŽKK Pivka 45:11 (14:2, 13:6, 18:3)

Strelke ŽKK Pomurje: Blaža Čeh 5, Nika Hari 2, Maja Vukan 3, Lucija Kadiš 7, Iza Rengeo 7, Lucija Cor 2, Eneja Šoštarec, Alja Roudi 6, Bruna Čeh 7, Urša Sever 2, Karla Oršoš 2, Kiara Marinič 2

ŽKK Pomurje : ŽKD Panter Ilirija 32:20 (7:10, 10:8, 15:2)

Strelke ŽKK Pomurje: Blaža Čeh, Nika Hari 2, Maja Vukan 6, Lucija Kadiš 5, Iza Rengeo 4, Lucija Cor, Eneja Šoštarec, Alja Roudi 2, Bruna Čeh 2, Urša Sever, Karla Oršoš, Kiara Marinič 11

V nedeljo, 21. oktobra, so na Osnovni šoli I Murska Sobota najprej tekmo odigrale pionirke (U-14) ŽKK Pomurje. Gostile so ekipo iz Zasavja in jo premagale s končnim izidom 65:44.

"Čestitam puncam za zmago. Vendar pa z igro še vedno ne moremo biti najbolj zadovoljni. Še vedno se ne držimo dogovorov in principov, ki jih treniramo in tako delamo preveč nepotrebnih napak. Ko bodo punce začele uživati v igri in se sprostile na igrišču, bo to dobilo pravi pomen in s tem pravo igro, ki jo vsi pričakujemo," pravi trenerka Simona Kuzma, ki s svojimi puncami nadaljuje niz zmag v tokratni ligi.

ŽKK Pomurje : ŠD Felix Zasavje 65:44 (20:10, 21:13, 14:15, 10:6)

Strelke ŽKK Pomurje: Pejčič A. 16, Cvijanovič Tina 7 (1/1), Domjan N. 16 (2/2), Kovač M. 1 (2/1), Toplak S. 2, Poredoš T. 4, Cvijanovič T. 12, Dolgov M. 7 (4/3), Zamuda A., Škrbič M., Tratnjek T., Gaševič T.

V tretjem krogu so mladinke ŽKK Pomurje gostile ekipo iz Domžal, ki je zanje vedno neugoden nasprotnik, kot nam je potrdil trener Davorin Pok. "Pred tekmo smo vedeli, da bo težka tekma. Prvo četrtino so dobile gostje, ki so šle v tekmo bolj odločno. Drugo četrtino smo odigrali zelo dobro in na odmor odšli z razliko petih točk. Tudi tretjo četrtino smo bili boljši nasprotnik in kontrolirali srečanje. Zadnjo četrtino pa so dobile nasprotnice z veliko razliko in tekmo prevesile v svojo korist. Na celotnem srečanju smo zgrešili 17 prostih metov, kar je občutno preveč," je povedal trener mladink ŽKK Pomurje.

ŽKK Pomurje : ŽKK Domžale 45:50 (10:12, 17:10, 14:12, 4:16)

Strelke ŽKK Pomurje: Ambruš, Slivnjek 2 (0:2), Šuklar, Kerčmar 14 (1:2) /1x3/, Horvat 2 (2:6), Juteršnik 13 (6:12) /1x3/, Pirš, Štihec, Rebrica 14 (6:10), Hajdinjak

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.