https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Spominska slovesnost ob dnevu spomina na mrtve v Ljutomeru

Ljutomer, 26.10.2012 ob 18:55  

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer sta danes v Ljutomeru počastila spomin na mrtve.


Slovesnost je bila pri spomeniku Triglav, ki je posvečen borcem, padlim v NOB in žrtvam fašizma. Slavnostna govornica je bila mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer. Prav tako so se spominu padlim s svojim nastopom poklonili tudi učenci Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer, Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Delegaciji Občine Ljutomer in Doma starejših občanov Ljutomer sta k spomeniku položili venec ter prižgali sveče.

Več fotografij najdete v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2012 ob 21:31 gost gost

      jezoš jezoš, SDS portal objavlja slike partizanskih praporščakov z rdečimi zvezdami - pa to je blasfemija !!!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2012 ob 21:32 gost gost

      Deca so pravili ka so se pred njih nekši lidje postavili pa so nič nej vidli kaj se dogaja v ospredju. Pa na slike poglednen pa vidin ka je resen ka deca odzaja stojijo. pa pitan što se je pred njih postava pa mi pove da tisti ki ma sive lase malo gor zdigjene pa v rokah drži en tegln s sühimi rdečimi bati. Na slikah te dale vidin, ka so se eni deca malo od strani kre grmovja spravili ka bi nekaj vidli ovi drügi odzaja pa nič neso vidli. Deca so še pravili ka drugič naj učiteljica poe tem večjim starejšim da se naj ne postavljajo pred deco ker je te brez veze ka nekan grejo če nič nemrejo viditi. Pa še kulturno je ne ka prideš pozneje pa se pred druge postaviš.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2012 ob 23:19 PREKMURSKI ZET gost

      Ne dajte se spoštovani borci, ma kolikor vas tukaj eni pljuvajo! Živela NOB! Brez vas ne bi imeli države!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.10.2012 ob 0:40 gost gost

      Što koga pluvle? Ka si tij PREKMURSKI ZET malo nouri? Ka si mogouče Štrukelj?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.10.2012 ob 8:52 anno domini gost

      Tem osivelim gospopdom s prapori z rdečimi zvezdami, bi bilo trba reči, da so spet na nepravem mestu ob nepravem trnutku. Piše se leto 2012.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Truplo
      27.10.2012 ob 9:41 Truplo

      Enkrat si že dajte dopovedati, da temelj sedanje slovenske države nikakor ne sloni na osnovah oz. izročilih NOB. Kje imate dokaze. Proti nacizmu se niso borili Avstrijci, pa imajo prav tako državo. Proti nacizumu se tako "opevano" niso borili niti Nemci, Poljaki, Čehi, Slovaki, Madžari... pa so jim države prav tako ostale. Ne pišite neumnosti oz. ne ponavljajte besedi teh ostarelih maškar!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.10.2012 ob 11:02 ge gost

      Truplo, ti si očitno rejsan truplo, bar v glavej tij je že očitno se odmrlo,če že ovak nej. Nemren vrvati, ka gnes den lejko takši idioiti kak si tij obstajajo. Kakše države bi pa obstajale od teh ka si jih tij našteu, če bi bili si takši kretene kak si ti, pa se ne bi uprle okupatore. Ne folga ti ka si cejle sobotainfo zasmetil zaj še moremo ete tvoje bruhance štete. Odpri si blog, pa tan piši ka ščeš, samo me zanima kelko lidi de te šelo. Mrš, budada

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Truplo
      27.10.2012 ob 11:09 Truplo

      Budala si ti. Noben argument nisi napisal, ničesar odgovoril. Verjetno niti ne veš, kje je Avstrija, Poljska? Sicer pa ti ostali zgoraj pišejo, kaj si mislijo o teh maškeradah v letu 2012!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. Truplo
      27.10.2012 ob 11:13 Truplo

      ... sicer pa se po slikah vidi, da je tam eno sto ljudi. Res veliko za en Ljutomer in to za praznik za počastitev Dneva mrtvih. Ker pa ljudje več niso blesavi in so hitro dojeli že prej, da se spet pripravlja ena komunsitična manifesticija in maškerada, jih seveda zraven ni. In naslov je hudo napačen in kaže na vso pokvarjenost ali pisca, ali organizatorja maškerade ali kar obeh: če je počastitev ob Dnevu mrtvih bi bilo verjetno kar v redu, da to naredijo na pokopališču in ne pred komunističnim spomenikom. Ajd so bedni!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.10.2012 ob 11:17 ge gost

      Ge pa si te tij kakši argument napijso, malo se razgledne pa boš vido argumente, seposede okoli tebe so, že to ka ne pišemo v nemščini je eden, samo to takšin idioton kak si ti, pa še par bebcof, kere si omeno nika ne vala. Končavlen, škoda sakšoga pritiska na tipkovnico, za možganskomrtvoga prepričavate

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.10.2012 ob 11:24 kokeršpanjel gost

      Takšnih prireditev tak čez čas več nede, kda do pomrli tisti keri jim še to neka pomeni. Tak ka se vam več ne de trbelo kregati. :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.10.2012 ob 11:26 memalobiriga gost

      praf maš kokeršpanjel. Samo, tej borcov je sakšno leto več? Štero vojno so se pa šli.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.10.2012 ob 12:04 fejst me briga gost

      Če de vojna,ka so se spet začeli pojavlati partizani?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.10.2012 ob 19:05 gost gost

      Kot je že Truplo lepo povedal. Na slovesnosti itak no nobenega navadnega občana. Občinarji, ki so prišli po ukazu nadrejenih. Člani organizacije borcev. Nekdanji UDBA-ši, ki so bili lojalni nekdanjmu režimu in še nekaj podobnih se najde. Da bi bila slika lepa so iz šole še spravili nekaj otrok čeprav staršev sploh vprašali niso če jih lahko. Še kakšna tožba proti šoli lahko pade, če bo kdo vstal na levo nogo.Vse te slovesnosti bolj dišijo po nostalgiji za nekdanjikmi časi kot pa kakšen spomin na pokojne. Končno pokjni sploh na tem mestu ne počivajo. Normalni ljudje gredo v teh dneh na mesta kjer so pokojni pokopani in ne na neko mesto, ki so si ga nekoč partijski veljaki izbrali, da bodo ljudem vcepljali enoumje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.