https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občinski svet v Lendavi odločal o spremembah Pomurskega vodovoda - sistema A

Lendava, 30.10.2012 ob 13:00  

Občinski svet Občine Lendava je včeraj na 7. izredni seji obravnaval stanje na Pomurskem vodovodu – podsistem A in pobudo za spremembo pogodbe o njegovi izgradnji.


Potem ko so predstavniki podjetja Eko-park iz Lendave na tiskovni konferenci predstavili dva možna predloga upravljanja Pomurskega vodovoda – sistema A, so tudi na seji Občinskega sveta Občine Lendava obravnavali stanje na »Pomurskem vodovodu – podsistem A« in pobudo o njegovi izgradnji.

Občinski svet je sprejel pobudo za upravljanje sistema po teritorialnem principu in spremembo pogodbe, pri čemer bi vsaka od občin prevzela odgovornost za funkcioniranje sistema na svojem območju. S tem je podprl predlog, da občine izbirajo o dveh možnostih upravljanja Pomurskega vodovoda – sistema A. Poleg pravkar opisanega predloga pa se lahko občine odločijo za že obstoječi predlog, po katerem bi bilo podjetje Eko-park edini upravljavec Pomurskega vodovoda – sistema A.

Na včerajšnji seji je občinski svet potrdil tudi Odlok o ustanovitvi podjetja Eko-park d.o.o., s katerim omogočajo drugim občinam vstop v lastništvo podjetja in sklenitev pogodbe o upravljanju. Občina Lendava pristaja na 72-odstotni lastniški delež in s tem ostalim občinam upravne enote Lendava dovoljuje vstop v lastništvo.

Občine za solastništvo

Kot je na včerajšnji seji povedal župan občine Črenšovci Anton Törnar, ki je koordinator pri projektu pomurskega vodovoda, želijo nekatere občine (Velika Polana in Odranci) v lastniško strukturo vstopiti s simboličnim denarnim vložkom, druge pa s stvarnim vložkom z objektom oz. vrednostjo nepremičnine (Črenšovci, Turnišče). Kot je še izpostavil, se občine strinjajo, da je na vodnih virih in transportu en upravljavec, na primarnih in sekundarnih omrežjih pa želijo občine same določiti upravljavce.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.