https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Folkloristi navdušili v Sv. Juriju

Sv. Jurij ob Ščavnici, 04.11.2012 ob 14:25  

Včeraj so folkloristi do zadnjega kotička napolnili Kocbekovo dvorano Kulturno-upravnega središča Sv. Jurij ob Ščavnici. Nastopilo je več folklornih skupin, domači folkloristi pa so ob tej priložnosti pokazali svojo novo narodno nošo.

Včeraj so folkloristi Kocbekovo dvorano Kulturno upravnega središča Sv. Jurij ob Ščavnici napolnili do zadnjega kotička. Nastopilo je več folklornih skupin, domači folkloristi pa so ob tej priložnosti pokazali svojo novo narodno nošo. 
V  kulturnem programu so se predstavile: otroška folklorna skupina iz vrtca Sonček in OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, folklorna skupina Janka Divjaka iz Kapele, folklorna skupina Leščeček  ter seveda domači folkloristi iz Sv. Jurija ob Ščavnici.
S svojim humornim nastopom je prireditev popestrila Nastja Žunič, ki je tokrat povedala kako so jürjovški folkloristi prišli do čisto pravih folklornih oblačil, zaradi katerih so se včeraj zvečer tudi zbrali. Ob koncu prireditve so dr. etnologije, Mariji Makarovič, za njeno veliko delo izročili skromno zahvalo – namesto rožic jabolka, kot je bila njena želja. Obkrožena s temi oblekami, ki so plod njenih raziskav, se je gotovo počutila domače. Zahvalo je prav tako prejela Nataša Ros, prva mentorica folklorne skupine Sv. Jurija ob Ščavnici, saj je prav ona navezala stik z Marijo Makarovič in brez nje jürjovška folklora sploh ne bi obstajala. 
Zahvalo so prejeli tudi čevljarstvo Gradišnik iz Lenarta, gospa Nada Javšinek za šivanje oblek ter Vlasta Rožman in Olga Šalamun, ki sta s svojimi šiviljskimi sposobnostmi prav tako prispevale k končni podobi folkloristov. 
Zahvalo so prejeli tudi, ki so finančno pomagali pri realizaciji projekta. Prireditev je povezovala Klavdija Bec.

V kulturnem programu so se predstavile: otroška folklorna skupina iz vrtca Sonček in OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, folklorna skupina Janka Divjaka iz Kapele, folklorna skupina Leščeček  ter seveda domači folkloristi iz Sv. Jurija ob Ščavnici.

S svojim humornim nastopom je prireditev popestrila Nastja Žunič, ki je tokrat povedala, kako so jürjovški folkloristi prišli do čisto pravih folklornih oblačil, zaradi katerih so se včeraj zvečer tudi zbrali.

Ob koncu prireditve so dr. etnologije, Mariji Makarovič, za njeno veliko delo izročili skromno zahvalo – namesto rožic jabolka, kot je bila njena želja. Obkrožena s temi oblekami, ki so plod njenih raziskav, se je gotovo počutila domače. Zahvalili so se tudi Nataši Ros, prvi mentorici folklorne skupine Sv. Jurija ob Ščavnici, saj je prav ona navezala stik z Marijo Makarovič in brez nje jürjovška folklora sploh ne bi obstajala. 

Zahvalo so prejeli tudi čevljarstvo Gradišnik iz Lenarta, gospa Nada Jevšinek za šivanje oblek ter Vlasta Rožman in Olga Šalamun, ki sta s svojimi šiviljskimi sposobnostmi prav tako prispevale k končni podobi folkloristov. Zahvalo so prejeli tudi vsi, ki so finančno pomagali pri realizaciji projekta. Prireditev je povezovala Klavdija Bec.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.