https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni so se srečali skavti iz celotne Slovenije

Gornja Radgona, 14.11.2012 ob 8:00  

Pri sv. Petru v Gornji Radgoni je minuli vikend potekalo srečanje skavtov in skavtinj iz cele Slovenije.


Dvodnevnega srečanje se je udeležilo 110 delegatov Združenja Slovenskih katoliških skavtov in skavtinj. Takšno srečanje priredijo vsaj dvakrat letno, prvo srečanje je vedno v pomladanskih dneh v Ljubljani, drugo pa v različnih krajih po Slovenije.

Tokratno druženje je bilo izbrano pri sv. Petru v Gornji Radgoni, druženje pa predstavlja širši pomen saj  je tudi ena vrsta in oblika Občnega zbora. ZSKSS ima vsako leto približno 4300 aktivnih članov, večinoma starih od 8 do 30 let, ki so razdeljeni v tri starostne skupine in v 72 stegov, približno 750 pa je voditeljev prostovoljcev. Tudi v Gornji Radgoni tako obstaja en steg, ki štej 60 članov.

V soboto so tako izpeljali Občni zbor, kjer je bilo podeljenih kar 80 priznanj, po tem pa so obiskali tudi znane turistične kleti, katerih je lastnik podjetje Radgonske gorice. V nedeljo je bila sv. maša , ki je jo daroval župnik Franc Hozjan. Po sv. maši je prejel župnik srebrni znak za 10 let aktivnega dela v vrstah skavtov. Na koncu sv. maše se  je župnik zahvalil vsem navzočim skavtom in skavtinjam z besedami, da še kako pomembno delo opravljajo vsi skavti, to je združevanja mladih in delo z njimi. Skavti so se na koncu zahvalili za gostoljubje, ki  so ga pokazali skavti iz Gornje Radgone in za vso skrb, ter organizacijo ki je jo podala župnija ob tem srečanju, popoldan pa so se  sestali na plenumi.

Tekst in foto: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.